ja za zob uopće ne gnojim ništ,čak gledam da ju denem na slabiju parcelu...
od zaštite jedino u proljeće insekticid protiv pužića...
za korove ništa... uglavnom i nije potrebno jer jednostavno nemogu doći do izražaja,tek na kraju ako izbije gdje koji prije kombajniranja...ako se kosi na zeleno onda ih uopće nema ili ima jako malo
Zob ti je idealna za zapuštene i lošije zemlje. Neznam sad kak da se izrazim, ona ti je poboljšivač tla
Zato ti samo nju rukni na to zapuščano, dojdem ti ju ja posejati, neje problem. samo zorji i dojdi k meni po tanjurače i pretanjuraš, nikakve posebne procedure oko pripreme netreba.
Mi pred zob nedajemo nikakvu gnojidbu jer ju sijemo po kukuruzu,samo ju prihranimo jednom s 100 kg kana na jutro
i koji je prinos?
pitanje i za druge! koje prinose dobijete?
eh prinos...kod zobi moraš imati u vidu da je ona jako lagana tak da po kilaži to nije nekaj,ali z rali more se dobiti kikinda puna z ogradom ak je sve v redu...meni jednom z tri frtalja nije stalo v nju...i koji je prinos?
pitanje i za druge! koje prinose dobijete?
nešto je to puno tona,haha
ja neznam koliko sam imao tona,ali imao sam jednu prikolicu od 4 tone,vrhom puno,čak ni nije stalo po jutru.
a sad koliko je tona bilo unutra,tko zna,ove godine planiram vagat,pa da tocno znam.
sto se tice gnojidbe,idem svugdje poslije kukuruza i planiram samo 100 kg urea po jutru,i po potrebi prihrana 50 kg 15-15-15 i 50kg kana po jutru,ali to samo ako ce trebati.
ma stignete to posijati...nema neke prevelike greške ak se sije i u 4. mjesecu...jedino onda to više nisu "optimalni rokovi",ali trebalo bi biti sve v redu...wait):to sam već i ja pital,eto,i kod mene kiša,a mislil sam bacit zob,dakle kad je neki zadnji proljetni rok za sjetvu a da se može koristiti za zrno?