Obrnuto može, ovako naraste ali nema zrna.Nisam stigao posijati nista jecma, pa bi posijao na proljece neki jari pa me zanima mogu li od njega ostaviti sjeme za jesensku sjetvu. Hvala na odgovoru!
Da nije bila malo jaća doza herbicida ako je sijan na kukuruzu?Društvo, kaj mislite, bude što od ovog ječma? Jako blijedo žuti. View attachment 68122
20.11Kad je taj ječam sijan?
Ovako izgleda da je to od hladnoće.
Ne, išao točno kako piše, split aplikacija nicogan + calaris , al isto mi je i na suncokretištu 😤 mislim da ne vrijedi prije 11 mjeseca sijatiDa nije bila malo jaća doza herbicida ako je sijan na kukuruzu?
Ovo je idealno vrijeme i kalendarski i po vremenskim uvjetima vani, tko misli sijati nema se kaj razmišljati. Dok sam ga sijao, znalo je to kalendarski biti i krajem siječnja, a rezultati odlični. Zima koja dolazi mu nebude naškodila. Uglavnom moje iskustvo je da se sije što ranije...Jel koristite ovo lijepo vrijeme za sjetvu proljetnog ječma, ili mislite da treba još čekati? Može li mu nekakav nalet zime napraviti kakvu štetu?
Koliko sjemena baciš po ha?Ja nisam ništa sijao također, najviše zbog miševa jer njive liče na minska polja, a ne njive. Tako da kompletan ječam sijem na proljeće.