To je odličan prinos . Tanjurate pa sijete ili?
Ne, probavali smo svašta, slama bude problem i sad već duže godina oranje i odmah isti dan 2x rotodrljača
To je odličan prinos . Tanjurate pa sijete ili?
Opet sve sami rekorderi..
Kod nas oko 2.5 tone po jutru,sagorio od sunca...
Ne, probavali smo svašta, slama bude problem i sad već duže godina oranje i odmah isti dan 2x rotodrljača
Ja imam kolegu, isto iz Slavonije.. Oni ovrše ječam, slama se sječka i čim prije ide direktna sjetva soje Vaderstadt sijačicom. Jedino tanjuraju tragove od prskanja.
Sa svojom zastarjelom mehanizacijom ako treba mogu isti dan posijat na strnjak bilo sta.Svakako, da imam takvu sijačicu radio bih isto [emoji2]
Sa svojom zastarjelom mehanizacijom ako treba mogu isti dan posijat na strnjak bilo sta.
I sve to pada u vodu bilo moderno ili zastarjelo ako ne bude kise i vlage.
Prosla godina nakon dugo vremena je bila povoljna za postrnu sjetvu. Oce ova biti, ko zna...
Sto ce nakon 50 godna rasti na nasim tlima ako budemo svake godine odvozili 10 t po Ha. Mozda kaktusi? Ali koga briga za generacije koje dolaze iza nas.
Nasa zemlja je takva da soja ni u redovnoj sjetvi ne uspjeva bas nesto, nemoguce je barem koliko pratim druge u okolici svake godine uspjet u postrnoj.
Sijacica mi je jos zakacena pa ko zna...mozda i posijem jos nesto.