Gledam rainalarm,ide nešto prema tvom kraju👍
Kak ti kažeš,lokalno bude,a dal tvoj ječam bude dobio,neznam.
Bar da rastopi gnoj.
Kod mene palo 15ak litara,al ječam je bljedolik,špricanje ga je ofarbalo,trava koliko sam vidio je dobila smeđu boju,samo da gnojivo počne djelovati..ja bi bio sretan sa 4t/ha,pošto prvi puta sijem ječam + svoje neke fiks ideje sam primjenio(sjetva jarog ječma u jesen😁),pa ćemo da vidimo😁
Počela kiša tamo neđe oko 19h, spalo još kakvih mršavih 3L i sad još 2.5L ujutro.
Pošto nije MađaKAN, nego Ruski khm, Turski prepakiranus aka Petrokemija. One prve 4L su ga rastopile, sad koliko je curnilo do korijena, ćemo vidjeti.
Što se tiče sjetve, jarog pivarca većinom uvijek sijemo u jesen/zimu. ove godine nisam uspio zbog kvara na traktoru u doba kad se moglo ući u njivu, pa je posijan početkom drugog mjeseca.
Ovako je to izgledalo 11.04. Prije primjene 3L/ha TimacAgro Fertiactyl Starter. To je nakon 100L kiše i 150kg/ha KAN. Primjenjenog 26.03.
9 dana nakon primjene Startera to izgleda ovako:
Na to je sada bačeno dodatnih 200kg/ha KANa pa šta mu bog da.
Ima dosta oaza koje vidno pokazuju glad za dušikom, ali to bi sada trebalo biti popeglano djelovanjem startera i KANa, a pošto je "kasna" sjetva ne nadam se više od 6t/ha. Sve preko toga će biti gratis. Osim ako se nekim čudom ne produži voštana zrioba u slučaju da budu niže temperature.