Ovakve sam i ja uzimao i nisam zadovoljan , nisu bili identični ali na ovaj fazon su
Nije toliko bitan njihov oblik ali nisam zadovoljan time što oni mnogo vire iz valjka , tvoji su možda kraći od mojih , neznam
Skidaj nokte od kraja valjaka , znači čim klip padne na valjke neka ga čekaju nokti , kasnije ne trebaju kada ga načne , negdje će ga dokopati valjci
A beračka sekcija se šteluje prema klipu i stabiljci , teško je to unaprijed uraditi
-širinu raketa šteluješ prema debljini i visini stabiljke , ako je stabiljka previsoka onda razmakom raketa šteluješ da ti klip udari u otkidačke ploče , znači ne da lomi stabiljku prije nego što klip udari dole
-širinu otkidačkih ploča šteluješ prema debljini klipa , bitna stavka je da si ti ploče razmaknute više na zadnjem kraju nego na ulaznom dijelu , ovo radiš da ti se ne zaglavljuje klip između ploča . obično oni tanji ulete pa se zaglave ali ako je nazad šire onda ga privodni lanci povuku nazad i progutaju ga rakete
Ovo oko štelovanja mi je mnogo pojasnio član @OKRIM sa poljoinfa , čovjek stvarno dobro poznaje SIPa
Imam negdje i uputstvo za SIPa pa ako nađem vremena da ga uploadujem , ima korisnih informacija