Možda ti traktor bez prednje vuče je življi na tanjuranju ali nemaš tu brzinu kao sa prednjom vučom.
John Deere je ko vino što stariji to bolji. Baš su ti stariji rađeni sa najkvalitetniji materijalima u doba kad se nije štedilo na ničemu. Tako da mi godine uopće ne igraju nikakvu ulogu čak ovi stariji imaju prednost, jednostavni za popravit a jako su dobri. I teeba mi bez prednje vuče. Imam laganu zemlju nije brdovito, a kad nema prvi pogon manje troši i življi je od duplaka pogotovo u tanjuranjuparty):
Moram se osvrnuti na ovaj tvoj post kolega. I meni se sviđa mišljenje što stariji to kvalitetniji
Bez prednje vuče ili s njom, to je osobna želja svakog čovjeka, kako on misli da njemu treba i odgovara prema istim tim potrebama.
E sad, ovo kaj je napisano da traktor bez prednje vuče manje troši, e to je po meni totalna glupost izrečena! Pa prednja vuča na traktoru može samo pomoći da se ne muči i da ubrza radnju i samim time manje potroši! To govorim isključivo za u polju, zemlji...ne za vožnju asfaltom. Isto tako se nadovezuje na to ova tvrdnja da je življi u tanjuranju bez prednje vuče. Još jedna glupost!
Pa u tanjuranju traktor bez prednje vuče se samo muči! Nejde nikud nikam! Dok s prednjom vučom, koja nravno mora biti uključena u tanjuranju (a ne da traktor gura te prednje velike kotače bezveze i tako gubi na snazi, možda pod tim misliš da je tromiji u tanjuranju traktor s prednjom vučom, jer je naravno isključena, boje se ljudi to koristiti u tanjuranju , kao, nema potrebe ), dakle UKLJUČENA prednja vuča i traktor doslovce leti po zemlji!
I tu dolazimo do toga da se posao lakše i prije napravi, a samim time i manje potroši goriva.
To bi bila i nekakva logika kod korištenja traktora s prednjom vučom:icon_e_biggrin:
I zato ti ne priznam ove komentare da je traktor bez prednje vuče življi u tanjuranju i da traktor s prednjom vučom više troši!:icon_wink:
Ništ zamjeriti, to je samo moje logično razmišljanje!hi):
Uredu, sve to štima, ali moja je teorija i dalje da bi trebalo radit s uključenom prednjom vučom, jer ipak malo prednji kotači "tonu" u oranje i onda zadnji kraj mora još i to gurati i tanjuraču vuči i naravno da nebude išlo brzo kao sa dajcom koji ima napred malene kotače i straga je lagan i normalno da leti.
ja koristi ukljucenu prednju vucu i sa roto drljacom, klizanje postoji samo ga ti ne vidis, onda se zadnji tockovi ukopavaju i otezava kretanje, a ovo da kad stisne gas na deutzu da lijepi za sjediste i to u tanjiranju, malo si subjektivan ovdje, ztao i imas takvo misljenje o 2wd i 4wd.
zcepic
uspoređuješ kruške i jabuke
prednja vuča je ZAKON na traktoru!
meni za moje potrebe netreba dobre zadnje gume Barum, lagana zemlja, ravnica, ocjedito nikad močvarno . prvi pogon je dobar daleko od toga, ali čega nema nemože se ni pokvarit
Ja stvarno nevidim potrebu za ubjedjivanjem covjeka da traktor sa prednjom vucom ide losije od obicnog,.ne znam samo sto ih izmislise,cuj bogati bolje vuce obicni od duplaka,svasta se ovde da procitati.
sigurno ima samo 8000rs.. tako smo i mi svojega kupii sa '4000' a bilo je 14000,ali taj jd jos uvjek ide i sada ima 16000...tako da nemas sto fulat
i meni se čini dobar nema veze koliko ima rs, kad ga vidim netreba mi traktormetar, odmah primjetim jeli lakiran ili opran ili je takav kakav je