Ako Država daje poticaje za nešto, konkretno za poljoprivredu i sve što ubrajamo pod nju, onda bi zdravi razum i logika razumijevali otprilike ovako:
- dobili ste sredstva da kupite strojeve, za poljoprivredu, uštedjeli smo Vam cca 60% troškova, imajte to na umu dok "formirate svoje cijene proizvoda",
- dobili ste mogućnost da kupujete "jeftinije gorivo za te strojeve", imajte i to na umu dok formirate svoje cijene,
- dobili ste kakve takve financijske poticaje, prema koje kakvim izmišljenim ključevima za radpodjelu novca, imajte i to na umi dok formirate svoje cijene,
- tvrdili ste da imate premalo vlastitog zemljišta za održivo poslovanje, dali smo vam deseteke i stotine hektara, koji su Vam osnova za poslovanje i još Vam na temelju tih nebrojenih hektra pi ključu dajemo i financijske poticaje...
Gdje da mi drugi i dugačiji kupimo te Vaše povoljne i poticane proizvode, da i mi uživamo zajedno s Vama?
Tamo negdje sam pročitao u temi o poticajima, da je neka žena pišuči vrištala, zašto nije dobila poticaj, da je njoj to jedini izvor financija, da ona ima djecu. Pa gospođo ti tamo draga, bez prihoda, s djecom. Ima i nas koji smo imali troje djece, a nismo nikada primili dječji doplatak, nismo nikada dobili pomoć od Države, Karitasa, bilo koga. Nikoga nije bilo briga kako ih oblačimo, obuvamo, školujemo, bez poticaja itd.
Ljudi moji dragi, moglo bi polako biti svega toga dosta.
Hajdmo sad pošteno, pljunimo u šake, prestanimo moliti kao bokci bistrički, ima kaj, bude kaj, kad bude...
@Axial izazvao si buru...