• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
kako radi pila bio danas kod trgovca za onu od 1600 kn ,pa mi je preporucil takvu bolje neg ovu manju kosta la bi me 2250kn ,a sa ovum mogu i malo jace zapet dok ona manja je samo za sitno.

a čuj, radi sasvim dobro gledajući za što je namijenjena...
do sada sam s njom narezao jedno 5 metara agacije na furke, ide ko od šale...
najteže sam je testirao u jednoj bukovoj kvrgi koja se nije dala iscjepat, a tolika je da vodilica nemože spojit krajeve...
ide ona, ali nije za to, vidi se na njoj da joj je to previše i da se muči, ali može to napraviti kada zatreba, samo ne puno takvih situacija za redom...

sve u svemu, ja sam zadovoljan uloženim i dobivenim...

A

AGRIPLUS65

Guest
a čuj, radi sasvim dobro gledajući za što je namijenjena...
do sada sam s njom narezao jedno 5 metara agacije na furke, ide ko od šale...
najteže sam je testirao u jednoj bukovoj kvrgi koja se nije dala iscjepat, a tolika je da vodilica nemože spojit krajeve...
ide ona, ali nije za to, vidi se na njoj da joj je to previše i da se muči, ali može to napraviti kada zatreba, samo ne puno takvih situacija za redom...

sve u svemu, ja sam zadovoljan uloženim i dobivenim...

ma meni netreba za debelo neg za sitno,ova manja 056 ima 11 kg pa mi je malo preteska za klastrenje grana i ciscene grma.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ma meni netreba za debelo neg za sitno,ova manja 056 ima 11 kg pa mi je malo preteska za klastrenje grana i ciscene grma.

ako je za to, slobodno je kupi, za to je sasvim dovoljna, a lagana kao perce...

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
A jesu te stare 051 dobre samo za silu trupce prepilit, prošlo je njihovo vrijeme davno, ljudi ih imaju doma ispravne ali im samo stoje, kupuju nove lakše i komfornije motorke.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
E ovo je milina pogledati. Posebno mi se dopada ova prva s desna (to ti je valjda DOLMAR cc?), ima dugo secivo, sto je vrlo prakticno.

E sad, ko ce da napravi sintezu? @savoris, racunam na tebe.

p.S. Nemojte se vise brinuti za moju bezbednost. Jesam mala, al sam opasna :lol: :lol: :lol:

ova CCejka je kupljenja čisto iz zezanja jer je cijena bila malo više od novog lanca a pila je u fantastinom stanju
nisam još sa njom probao ozbiljnije sjeći ali sam zvuk je vrlo zajeban , vidi se da je sila , ako bude trebala za neke klade veće onda će u akciju za sada je samo suvenir jer je ogromna

najviše koristim ove dolmar100 dolmar109 i stihl26 , ovu 009 samo za gradjevinske poslove , a husku 268 sasvim rijetko jer je već stradala , cilindar je već sjeban a i sama je sva u razšarafljenom stanju
ako bi neko imao ovakvu husku za prodat bio bih zainteresovan pošto je stvarno vrijedna motorka

@chickenlover , iz tvoga izlaganja bih onda povećao mjeru kada se radi o stihlu na recimo 210 230 , sve preko toga stvarno nema smisla za ženske ruke , zajebi ti ravnopravnost polova čuvaj život ;)

@vjerni983 , naravno da rade većina njih i do sada su sasjekle čudo šume , ''kalibar'' drva koji u većini radim odgovara 26tici i 109ki mada imam potrebu i za nekom većom vrijednom makinom jer se hvala bogu obim posla proširuje iz godine u godinu

a neki dan sam izvlačio drva za kolegu koji ima 051 na kojoj je otpao austuh , kada je upali imaš nagon da pobjegneš iz šume pošto neznaš dali slijeće svemirski brod ili je došao smak svijeta :rolleyess: bože sačuvaj kako grmi

C

chickenlover

Guest
Hvala svima na prilozenim savetima, mislim da sad imam dobru orijentaciju, ostaje samo lepota kao konacna presuda izmedju par favorita. :lol:

A

AGRIPLUS65

Guest
A jesu te stare 051 dobre samo za silu trupce prepilit, prošlo je njihovo vrijeme davno, ljudi ih imaju doma ispravne ali im samo stoje, kupuju nove lakše i komfornije motorke.
nije ona nis postedjena to mi je za rusanje i za deblje rizat,jos nije tolko teska da bi stajala u cosku.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

evo savo radim ti konkurenciju jos mi fale dvije jedna bude uskoro pa budem samo s jednom u zaostatku,jebiga nema sliku kad su sve cetri na kupu

a ja se čudim gde je moja pila nestala iz tavana, a te si mi ju ti maznul

:axe::axe:vrati nazad ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
a neki dan sam izvlačio drva za kolegu koji ima 051 na kojoj je otpao austuh , kada je upali imaš nagon da pobjegneš iz šume pošto neznaš dali slijeće svemirski brod ili je došao smak svijeta :rolleyess: bože sačuvaj kako grmi

znam kako to zvuči kad radi bez aspuha, jer je mei jednom puko baš na izlazu kod cilindra. mislim da takvi antifoni ne postoje da priguše buku,
ali kad sam došel u trgovinu po novi aspuh skoro me je šlagiralo kad mi je zapopeval 50 €

A

AGRIPLUS65

Guest
a ja se čudim gde je moja pila nestala iz tavana, a te si mi ju ti maznul

:axe::axe:vrati nazad ;)
nisam ja to mi je od strica a ja samo delam s njom jer on nemoze.a otkud njemu nebi znal to si ga mozda ti vatal pa ga zato jos sada bole noge.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

imam to čudo doma i bježim od rada s time ko vrag od tamjana. Visok sam koji centimetar manje od 2m i svaki rad tim čudom (9,7kg bez vodilice lanca goriva i ulja) rezultira ukliještenjem živaca u kičmi...
Zadovoljstvo rada s time ostavljam starome i bratu...

Ja se najradije hvatam partnerice P5500 proffesional (za koju nemogu nać specifikacije) koja je 3 puta lakša a snage i živosti joj ne nedostaje. Da ne napominjem da se moraš pošteno naradit prije nego potrošiš rezervoar goriva...

Posljednje uređivanje:
G

grn

Guest
kupuj HUsq 365 ili 372 a ako hoces da se ne kvari pravilno je ostri i ne trosi mjesavinu goriva stariju od 30 dana Ovo su usolovi da budes rahat sa oilom Ovo pisem iz iskustva

G

grn

Guest
kupuj HUSQ 365 ili 372 Iobavezno je pravilno ostri i ne trosi mjesavinu goriva stariju od 20 dana ako hoces da budes bez oroblema (ovo je iz iskustva)

nenad393

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
82
kolko košta ta husqvarna 372 xp,baš mi se sviđa,trebala bi mi zamjena za stihl 056 koju smo prodali

D

dejan 351

Guest
Pozdrav svima,posedujem Husqvarnu 351,uz poznate nedostatke sluzi me 10 god.Pre nje Stihl 026,a pre stihla mali Mcculoch.Sa testerama sam 20 god.iz tog iskustva topla preporuka za Svedjane svih klasa,pozdrav!!!

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
KOD NAS KOŠTA oko 6300kn.ja imam 2 kom. super zadovoljan,ako praviš do 100metara drva kupi si husqvarnu 359 košta oko 4400kn.imam ju 3 god.odlična.Samo husqvarna nemoj se nagovoriti na nešta drugo kum i ja ih imamo 9 kom.zajedno.Ako te još šta zanima slobodno pitaj.

Najnoviji postovi

Na vrh