Evo mene opet. Uzeo sam 365 X-Torq i imam par pitanja.
1. Može li se izvana nekako vidjeti je li gorivo pri kraju?
Na Stihlovki se vidi izvana, a ovdje je sve narančasta plastika i ne mogu ništa otkriti. To me zanima jer sam odmah prvi dan napravio ogromnu glupost. Serviser je rekao da motorku prvo treba razraditi tj. potrošiti dva-tri rezervara na lakše stvari i da nije dobro da se natoči gorivo do kraja tj. da se rezervar skroz napuni. Prvi rezervar je bilo sve super, nisam do vrha natočio, motorka uredno upalila i sve je to lijepo išlo no problem je što nisam išao provjeravati gorivo i spraznio sam ga do kraja pa se motorka sama ugasila. Kad sam točio drugu rundu goriva, veli mi moj pametni tata da točim do vrha. I on i ja smo bili prisutni kad je serviser pričao kako koristiti motorku i oboje smo to smetnuli s uma i jedva smo motorku pokrenuli. Jednom kad se pokrenula je sve išlo super. Na sam rad motorke nemam zamjerki.
2. Što je to "polugas"?
Serviser je u jednom trenutku pričao da motorka ima stanje koje se zove "polugas" i meni nije baš jasno što bi to bilo. U uputama nisam ništa našao o tome.
3. Koristite li ventil za dekompresiju?
U uputama je i kod pokretanja motorke dok je motor hladan i dok je motor topao navedeno da treba pritisnuti ventil za dekompresiju. Serviser je rekao da je najbolje to uopće ne koristiti ili samo koristiti dok je motor topao.
4. Serviser nam je pokazao kako prilagoditi potrošnju ulja. Tvornički je to kao i uvijek u omjeru 1:1 s obzirom na gorivo pa me zanima je li korisno to mijenjati u neki drugi omjer (ako da, u kojim situacijama?) ili se treba maniti čorava posla?
5. Neki drugi savjeti, trikovi, YouTube videi, napomene, ... za održavanje/korištenje motorke? Nešto tipa: česte greške kod amatera?
Primjerice, u uputama koje smo dobili s motorkom nisu baš neke smjernice za čišćenje filtera zraka. Serviser nam je pokazao kako dodatno rastaviti filter odvijačem i rekao da ga očistiti u benzinu i spuhati iznutra prema van.