• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Kawah123

Novi član
Tu od
9 Velj 2017
Poruka
28
Lijep pozdrav svima na forumu, maločas sam se registrirao i imam odmah jedno pitanje za znalce kojih ovdje ima koji sam shvatio ćitajući postove . Imam motornu pilu Husqvarna L65kas , mislim da je stara cca40 godina , radi besprijekorno. Imam priliku jako povoljno nabaviti japansku Tanaku ecv381, radila jako malo. Ima li netko iskustva s tom markom pile budući da je rijetka kod nas. Kako je sa servisom,eventualno dijelovima? Zahvaljujem !:cool2:
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Bok kolega, iskljucivo Tanake koristimo u mojoj firmi(uAustriji)na krovistima,znaci manje i srednje pile.Inace kolko je meni poznato da je sad pod Hitacijem takodjer Japanska firma.Mores prosurfat na int. vise o pili,neznam kak je ovdi za dijelove u Austriji nema problema.
 

Kawah123

Novi član
Tu od
9 Velj 2017
Poruka
28
Ne bojim se ,htio sam samo čuti iskustva iz prve ruke na čemu se zahvaljujem. Budući da je Husqvarna stara koliko je stara , ja sam od nje stariji pet godina ,vjerujem da će me služiti za moje obiteljske potrebe dok sam živ ,što bi značilo po mome godišnje cca dvadesetak metara miješanog drva za ogrjev ,neki sitniji poslovi oko kuće Ito bi bilo to ! Na Husqvarni sam prije par godina promijenio membrane na Tilotsonu , lančanik , lanac , mač . Troši smiješno malo goriva.,ali besprijekorno ! Pazim je ,uvijek svježa mješavina ,rijetko koristim puni gas ,ne dozvoljavam da lanac otupi ,uvijek čista ! Tako ću se odnositi i prema Tanaki ,teško sam stvorio sve što imam !
 

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
155
Ima tko iskustva sa dolmar ps 400? Jel ok ili ?

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
 

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
155
Uzeo pa se nadam da nisam pogrijesio.nova nivcata 1100 kn ispod cijene.

5713f017a35e7e45cd3c882349dfb074.jpg


Ima tko iskustva sa dolmar ps 400? Jel ok ili ?

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk


Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
 

brko

Član
Tu od
15 Stu 2013
Poruka
75
pozdrav svim članovima,jel ima tko iskustva sa novim husqvarnama 545,555,pošto je sve elektronika ,da li sve funkcionira,gledao sam u jednom servisu obadvije i serviser kod kojeg inače nosim pilu na servis ,kaže da to negledam te mi preporučuje 450,e sad najbolje znaju koji rade s tim pilama,ako tko ima iskustva neka javi,pozz
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,762
Mislim da ga nebi trebal poslušati.
545 i 555 su pile s metalnim karterom, slabijeverzije profi pila 550XP i 560XP, dok je 450 pila s plastičnim.karterom.
Ne moras se bojati elektronike, jer ionak ju svaka pila ima. Ove dvije imaju i elektronikom regulirani fergazer. Ak se bu kaj kvarilo, kvarilo se bu na bilo kojoj pili.
 

sanjar

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2015
Poruka
134
Pozdrav, evo da i ja iznesem neka svoja misljenja i iskustva o motornim pilama. Veliki sam fan Husqvarne marke, a sta je tome presudlo ne znam ni sam. Vjerovatno zato sto je to bila prva nova motorka sa kojim sam radio. Rijec je o H 365 koju je moj ujak kupio prije 15-tak godina. Od tada su jos kupljene H 137 i H 340. I od tada svaka ima svoju namjenu, a kvarova ni jedna nije imala sem potrosnog materijala (lanac, lancanik, mac). Vodjen tim iskustvom odlucih prije 10 mj. da i sam licno kupim sebi motorku naravno Husqvarnu u skladu sa vremenom odluka je pala na 562xp sa elektricnim karburatorom (auto tune). Motorka je radila odlicno negdje sve do zimus kada sam primetio da mi nece bas da radi na leru. A posto je pod garancijom odnesem je u ovlasteni servis gdje sam je i kupio. Tamo sam osta fasciniran na koji nacin se danas motorke popravljaju, covjek ju je prikljucio na lap top nasao dvije greske obrisao i motorka je bila popravita. Nije bilo nagadjanja te je ovo te ono, odvrni zavrni nista.Te tada htjedo se faliti kako sam potrosio goriva, metara drva isjeko, lanaca zamijenio u tom perijodu. A on mi dade papir sa svom istoriom o motorci na kojem pise bas sve: broj sati i minuta rada, broj paljenja, temperature grijanja ama bas sve. Tako da danas covjek nece moci ni posteno da proda motorku da kaze ma porezala je ona samo 10 metara drva, a ono kada je prikljucis na lap top totalno druga slika.. . Zato moj veliki glas ide za auto tune sistem.
 

Kawah123

Novi član
Tu od
9 Velj 2017
Poruka
28
:drink: Nisam ni znao do kud je sve to otišlo dok nisam pročitao ovaj post prije ! Čudim se sam sebi kolika sam neznalica !:(giggle):
 

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
To ti je isto ko i straus, steel, mtd i ostala kina. Takoreci za jednokratnu upotrebu
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,426
Baš i nije nova ako je 170, ali imam i ja 170 i odlična je kao backup kad nešto zapne. Da ne spominjem da je dušu dala za tesarske poslove...

1000 kn je bagatela za njezinu vrijednost
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,426
Krivu sam izgleda logiku povukao, 171 je novi model a očito se i 170 još uvijek prodaje kao nova...
 

Najnoviji postovi

Na vrh