Zakaj to misliš?To ti je za na policu da nabira prah.
Gledaj za makitu.
Na te male pile stvarno nema svrhe stavljat veće vodilice jer i ove tvorničke su im puna kapa.
Meni kada je to radila bio je popušten cilindar... 350 je bila u pitanju.Mene moja moja huska krv popije.
Čim se zgrije nebi vrag upalio i krepaje.
Ima tko možda ideju što joj je.
Zašto misliš da netreba duža vodilica. Zavisno od posla ponekad zatreba i duža. Svejedno ma koliko bila duga vodilica, u dobrom korištenju nikada nerežu svi zubi na reznoj strane već na zahvate, tako da je od jedno 1/2 do 2/3 samo iskorištenost vodilice sa preuzimanjem a onda i nije bitno kolika je dužina. Dužina samo utiče ako lanac vuče ustranu. Brzina je jako bitna i ona nesmije da se guši u zalaganju, ako je duža vodilica onda su manja zalaganja, a ista brzina rezanja i izbacivanja piljevine. Postoji problem što se zaboravi da je duža vodilica i deblje stablo pa se čini da sporije reže i to obično vara. Stablo od 40 cm i 50 je približno, ali površina je skoro 50 % veća ,a samim tim treba i više vremana da se presječe. Ja sam pravio za hus 61 vodilicu od 46 zuba 3/8, i 42 zuba 3/8, i nema prolema u radu. Ali veće vodilice znače ako si uslovljen i trebaš da srušiš stablo samo sa jedne strane ili da ga presiječeš samo sa jedne strane. A u obradi stabla kresanjem je bolje da je kraća vodilica. Najbolje je kako kome paše. Ja obavezno nosim dvije rezervne vodilice, jedna od 36 i od 42 zuba pa ako zatreba tu su u rezervnim dijelovima.Ne na 237 dužu vodilicu, i s original vodilicom je to ipak slabija pila. 😀