• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Konjokradica

Član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
75
Pozdrav, koliko su promjera drva koja planiraš raditi?
Visemetrica, imam doma makitu od 5,5 ks tak da mi treba jos jedna overall pila za sve, od rezanja granja do rusenja srednjih stabala

Ja bi 555 a razlika u cjeni mi pokrije lance ulje i gorivo.
A sta je sa autotunom?
Cujem da je serija 500 dosta kvarljiva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Ak već imaš veću i jaču pilu, onda je (po meni) bolji odabir MS261CM; perolaka u odnosu na H555.
Naravno, ak ti nije preskupa.

MS261 odgovara pili H550XP, dok H555 odgovara pili Stihl MS311.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,698
A sta je sa autotunom?
glupost, imam 8 pila i sve su serija 500 i nisam imao nikakvih problema. To za auto tune, ili m tronic kod stihla problem je ovima "sam svoj majstor" i to uglavnom onima koji čačkaju po karburatoru a nemaju pojma šta rade, pa kad sjebu nešto onda je kriva pila...

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
937
Visemetrica, imam doma makitu od 5,5 ks tak da mi treba jos jedna overall pila za sve, od rezanja granja do rusenja srednjih stabala

A sta je sa autotunom?

Meni ok. Frišni bencin i dobro ulje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
To sto je laksa 1 kg nije li zbog toga manje robusna?
MS261 je lakša od 555 jer ima 10cc manji motor.
Ak ju usporediš s 550XP, onda je lakša oko 1/2 kile.
Iskoristiva duljina vodilice je veća na Stihlu.

Ne navijam za nikoga, samo navodim razlike ;)

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,366
Imam 550xp i radio sam kod šogora sa 261C dan dva. Stihl laganija i brža i snažnija. Naravno nešto je skuplja, ali po meni opravdava.

• Like
Reactions: ZJ

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,366
E sad ne znam točno, znam da nije obična, mislim da je C samo jer ako se ne varam CM nije ni bilo prije koju god, bar ja nisam vidio.

Najnoviji postovi

Na vrh