Za to ti je prikladan cilindar od noge od HiabaKolika bi trebala biti klipnjača na cilindru da ne bi trebalo vodilicu slagat na kalaču?
Taj kojeg imaš bu sigurno dost jak, samo je traktorska pumpa premalog protoka pa bu jako spor.
Za to ti je prikladan cilindar od noge od HiabaKolika bi trebala biti klipnjača na cilindru da ne bi trebalo vodilicu slagat na kalaču?
Svatko od nas ima specifičnu situaciju. Iako imam kalč za metrice, najlakše mi je nakon rušenja spiliti na 30 cm i skoturati do mjesta za utovar. Veči mi je problem granje koje moram nekoliko puta prebacivati do utovarnog mjesta. Imal sam kojekakvih ideja. Čak sam i razmišljal o kupnji 100 m sajle pa da pošlajsam trupce i granje do utovarnog mjesta. Mogel bi napraviti cijepanice u šumi, ali prostoe za utovar baš ne vidi puno sunca i još je u zavjetrini. Sporo bi se sušile cijepanice i nebi mogel puno više natovariti kak i sad.Meni je nezamislivo rezat u šumi na male kotače, pogotovo ak se doma ima kalač za metrice..
A i lakše je doma radit..
Znam gde odmaraju dva hidro agregata pogonjena strujom koji bi dušu dali za izradu kalačaMoj hid. pogon će izgledati ovako.
Sada skratio spremnik ulja na ukupno oko 50 litara.
View attachment 35803
Koja je to marka?
200 bara ( nešto ssitno preko)Otprilike iste pumpe, ova je ima možda protok negdje oko 20l/min na oko1450 obrtaja, dovoljno ima i pritiska možda ide na 200 bara.