• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kikic MF

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
kikic mf

pozdrav ljudi nadam se da me se neki još sječaju!
pa prošlo je dosta vremena da konačno sam uspio pokrenut i spojit se na forum, ali eto me ponovno nazad. makar sam sad opet kao novi u tom svemu, ali polako ću se probat snaći uz vašu pomoć ako bude mi kaj nejasno.
eto samo da se pohvalim da je vozni par još uvjek na mjestu uz malo novije opreme pa kad će to sve biti poslikano slike će bit postavljenje.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Pa šta reći , nego...., dobro se ti vratio . Pozdrav i živio :partyman::partyman:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
pa gdje si majstore?
imao sam u nekoliko navrata pitanje za tebe a tebe nema ko ni 100 eura..
sta je sa voznim parkom? mf jos uvijek sluzi dobro?

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
hvala na ponovnoj dobrodošlici.

eto me ljudi. ma posla ko u prići. vračam se kući s posla i krećem ozbiljno s poljoprivredom jer nema kruha od toga posla. samo gubitak.
eh tibore još se ja mogu nekako nać ali 100 eura, eh to je već malo teže. ma vozni park je smanjen samo za 3 od 6, ali mf-ovi se ne mičeju iz dvorišta. samo dobijaju nadogradnju a ako bog da za koji dan dolazi im i 3 brat.
mf-ovi služe jako dobro samo redovno održavanje i deri.
znači ipak sam nekima bio tražen hehe.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Pozdrav kikic, neka te opet natrag, sjecam se da si Mfove drzao u malom prstu a dobar savjet uvjek dobro dodje. Meni je neki dan MF napravio glavobolje ranim jutrom, odem rotirati za psenicu a on nece okretat kardan. Zavrti 10ak sekundi pa stane. Svijet mi se srusio. Vratim se doma i moj stariji becar sjedne u njega i probava, pali-gasi, gasiraj, skidali kardan pa na prazno... Nakon desetak minuta proradilo i kasnije radi ko urica. To jutro je bilo mraza a traktor je nocio vani, da nije zbog hladnog ulja za*ebavo? U getribi je ulje JD50 koje je do sada radilo oko 400 sati.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
pa nebi baš smjelo biti radi ulja. jd50 je inaće rijeđe tj zimsko ulje, pa bi na njega trebalo sve raditi. zezalo bi da je 85-ica unutra.
isti problem se javljao na mojem mf-u sad u jesen. meni je gore na ručki za uključivat onaj prekidač (dok staviš ručicu u uključeni položaj) kaj ga ručica stisne i on preko el. ukljući kardan. vidi da nije to možda. onako uključi ga pa stisni prema gore ručicu (tj pogurni prema vanjer ga tako bolje stisneš) pa probaj dok te počne zezat. a ako dalje sve radi dobro onda može bit da je došlo malo smeća na hidraulični prekidač pa dok nije pritisak protjerao nije mu mogao druknut ulje pod punim tlakom.
ako ti se to opet dogodi može bit da ti neki termoprekidač šteka povremeno, ali to se vrlo lako popravi i nije preskup.
a i 400rh to je več ulje polako na izmaku. ipak nije to ulje neki rang malo kvalitetnijeg. skupo je ali kvaliteta je jako slaba.
tko dosta radi s hidraulikom kao ja ulje se dosta zagrije i postane ko voda a to baš nije zdravo za te getribe. ja sam sad naručio original massey-evo ulje i filter hidraulike s večim protokom cirka cijena 3500 kn :oops:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
izvini malo za zareze i točke nekad mi neče prihvatiti tipkovnica mi ne radi baš najbolje.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
na karnisterima je naljepnica original mf tak da proizvođač je massey ferguson. gradacija ulja je nešto poput atf-a crveno je ulje.
evo kad dođe onda ču ti poslati. trenutno još nije stiglo, ali koliko znam negdi je gradacija 70

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
hvala kolega željac :D :D :D bez tebe nebi baš uspio živil ti meni 100 godina:partyman:

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
pozdrav ljudi nadam se da me se neki još sječaju!
pa prošlo je dosta vremena da konačno sam uspio pokrenut i spojit se na forum, ali eto me ponovno nazad. makar sam sad opet kao novi u tom svemu, ali polako ću se probat snaći uz vašu pomoć ako bude mi kaj nejasno.
eto samo da se pohvalim da je vozni par još uvjek na mjestu uz malo novije opreme pa kad će to sve biti poslikano slike će bit postavljenje.

naravno da te se sjećamo!
Jesi sagradio šupu za strojeve?

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
jesam. dužine je 22 metra i širine 8. i visine od poprečne grede 4.60 u planu je izgradnja još jedne malo veče. evo slike ću staviti poslje. malo sam u žusrbi sad.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
eh evo mene sa zakašnjelim slikama. ovo su slike dok smo ju tek postavili. tu je tek na pola napravljena. sad je još proširena i zatvorena s 2 strane. morat ću ju sad slikat, pa ću još postaviti friških slika.

Uploaded with ImageShack.us

ovo sam dogradio još jednu prostoriju za svinje.

evo to bi bilo to za sad. za vikend ću poslikat kako izgleda, sad pa ću opet staviti. :D

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Ne kužim baš sa slika, jesu stupovi ubetonirani, ili samo vijcima spojeni za plosnato željezo koje viri iz betona?
od kojeg drveta je napravljeno?
jesi zaštitio nekakvi premazom protiv truljenja i crva?

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
ne stupovi nisu ubetonirani. napravljena je mreža u krug i stavljena je u te stupove (babice mi to zovemo) i unutra zaverna i zalijana betonom. stupovi su stavljeni odozgora i zašerafljeni za te profile.
na tim slikama se ne vidi, jer još nisu stavljeni bili španeri koji su dodatno ojačali konstrukciju znači povezan je cijeli stol odozgora i čeone strane u X. tak da kako s vremenom drvo bude radilo ja ih mogu dotegnut tak da ona nejde nikud.
bojao sam se jer je na otvorenom, da ju vjetar neče ljuljati i srušiti, pa mi je bilo jeftinije ju ojačat nego da mi napravi štetu.

da majstori su ju premazali nekom zelenom tekučinom protiv crva, i još nečim da ne trune.
građa je od jelovine i rastovine.

Na vrh