MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Danas nabacio remen bez da sam išta skidao osim onih par limova zaštite, ona dva remena,čak ni točaka nije trebalo skinuti za sat četrdeset pet minuta sve bilo gotovo, zahvaljujući mojim ličanima iz Smiljana koji to rutinski mijenjaju za 45 mini rekli su mi recept, matija drugi put kad budeš mijenjao javi se da ti objasnim, stvar je skroz jednostavna, ne treba skidati remenice.
Ajde objasni i meni kako promijeniti, a da se ne skida sve. Mi smo raskopovali donju remenicu, samo treba biti oprezan pri skidanju ploče sa federima tu imaju navoji i stave se navojne šipke + matice i lagano se skida. Kod nas su navoji potrgani pa su stege poslužile. To su baš loše napravili, jako puno posla da bi zamijenio remen.
Inače desilo mi se da smo kupili novi varijatorski Gates radili dva dana i on se sav raspao. Remenice i remen su bile gotovo vrele kad se to dogodilo. Gdje bi mogao biti problem? Ležaj na donjoj remenici se čini uredu, sve se uredno okreće ništa ne zapinje. Gornja remenica je piksirana i balansirana tako da ona nije.