• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji mi traktor treba?

K

KRESO

Guest
Ovako kod mene je dosta lakša zemlja nego kod Ratarka ( vidio na slikama),do sada smo radili 35-45 ha kako koje godine, i to sve sa imt 575 i 539 , rdimo moj stari ,brat,i ja. Sad je nastao mali problem dobio sam na natječaju još 45ha na 10 god. Sad moram kupiti veči traktor i strojeve , ja sam razmišljao o traktoru od nekih 120-150 ks. A postoji mogučnost da doijem još zemlje jer sam išao na još jedan natječaj ,jer sam mislio da neću dobiti toliko zemlje ,radi se o 30-70 ha u jednogodišnji zakup. Ove bi godine još nekako izdržao jer imam dosta dužnika za kombajniranje pa u najgorem slučaju
kompeziram to za oranje. Eto mojih problema, mogli bi smo reči slatke brige ! :scratch

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
LJudi su nekad znali reći koliko konja toliko jutara!

To se odnosi na snagu od najjačeg traktora ili je to zbroj snaga svih traktora?

K

KRESO

Guest
Ja mislim največeg jer to donekle ima logike, al to su govorili stari ljudi mislim da su onda bile neke druge norme u ono vrijeme nije poljoprivreda bila toliko intezivna! Jer da je obratno ja bi onda imao dosta ks u dvorištu , a nemam!

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Da, ali ovisi i čime se baviš.
Mi obrađujemo 45 hektara a najjači mi je traktor 100 ks.

K

KRESO

Guest
Normalno da nije isto ako se baviš stočarstvom ili vočarstvom ili ratarstvom, ja sam mislio konkretno na moj primjer .

Najnoviji postovi

Na vrh