Pozdrav svima,
novi sam na forumu pa ako sam fulao temu sorry...molim uputite me...ali vidim da je ovaj post "živ", tiče se plugova i vidim da ste ovde iskusni a to meni triba. Svakako, od nedavno sam vlasnik malog kompaktnog traktora Iseki TU180, 18 KS, 960 kg težak (ako je važno),4WD itd. Živim u okolici Splita i obrađujem vrlo, vrlo malo zemlje za vaše pojmove cca 2.500m2...krumpir, povrće, nešto voćnjaka i tako. Tražim plug koji bi odgovarao traktoru i mojim potrebama a to bi bilo da površine, na kojima sadimo krumpire i povrće, povremeno orem. Do sada (a i nadalje ću) sam to frezao motokultivatorom Benassi 10KS. Znači molio bih pomoć pri odabiru pluga za Iseki-ja. Za kraj: iako se ne razumijem u opis zemlje (tla) ja bi rekao da je zemlja koju ja imam i obrađujem teška ako ne i vrlo teška...radi se o glinovitim tlima sa dosta kamenčića...parcele su ravne i male (cca 30-40m duge i 10-tak metara široke).
Nešto sam istraživao po internetu i neka od pitanaja su mi: od koliko cola (10 ili 12), jednobrazni ili dvobrazni, da li rešetkasti ili puna daska...u svakom slučaju pomagajte🙏