• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

koji zglobni traktor kupiti??

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
ja osobno imam 2 lkt i imao sam timberjacka a kum mi je jedan od trgovaca djelova za te traktore,ja kažem da je timber puno bolji trakor ali kad jedan ventil košta za timbera 1800kn i traje 5 godina a za lkt košta 350kn i traje 4god pa nije da sam ništa manje napravio sa lkt ali razlika u cjeni samoga stroja i djelova sa kvalitetom jednoga i drugoga je potpuno nerealna ako znaš radit radiš sa bolo kojim ako neznaš ionako ti to ništa neznači da je najbolji na svjetu a da če se pokvarit i nešto slomit to uz taj posao ionako ide kao normalno sad dat npr 1800kn za dio pa radit 5 god ili 350 pa radit 4god još jedino moj stari kaže da je skuplja varijanta bolja to šta je isto posla napravljeno nema veze i šta mi timber stoji već 7 mjeseci je isto moja glupost

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
markony daj molim te napiši ponešto o potrošnji dotičnih strojeva

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
a nemaš tu baš nešto pisat o potrošnji nekad su uvjeti katastrofa a nekad idealni ovisi i jel traktor vuče na put ili vitla tako da ti je potrošnja šarolika a imaš i majtora koji malo sebi povuče iz rezervara dok drugi ne i tako puno varijacija

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
to o moajstorima je dobro poznata priča........
i o uvijetima isto.....svako radilište svoju priču vodi.......
kako onda vodiš neku potrošnju??? po kubiku ili na sat

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja osobno imam 2 lkt i imao sam timberjacka a kum mi je jedan od trgovaca djelova za te traktore,ja kažem da je timber puno bolji trakor ali kad jedan ventil košta za timbera 1800kn i traje 5 godina a za lkt košta 350kn i traje 4god pa nije da sam ništa manje napravio sa lkt ali razlika u cjeni samoga stroja i djelova sa kvalitetom jednoga i drugoga je potpuno nerealna ako znaš radit radiš sa bolo kojim ako neznaš ionako ti to ništa neznači da je najbolji na svjetu a da če se pokvarit i nešto slomit to uz taj posao ionako ide kao normalno sad dat npr 1800kn za dio pa radit 5 god ili 350 pa radit 4god još jedino moj stari kaže da je skuplja varijanta bolja to šta je isto posla napravljeno nema veze i šta mi timber stoji već 7 mjeseci je isto moja glupost

Mišljenja sam da se ta dva srtoja nemogu usporediti ali zašto ne vjerovati tvojoj teoriji.Oko potrošnje i njene kontrole je nemoguće voditi evidenciju jer tko će ukrasti taj će naći način da ukrade i tebi pokuša dokazati da nije

J

JasminM

Guest
zanima me vaše mišljenje naravno od onih koji su probali a ne onih koji su samo čuli....naime kupujem zglobni traktor jer mi sve više treba takvo nešto mislim potrošit do 80000 kuna i troumim se između lkt 81 turbo. timberjack 225 ili kockums 821 ....iz istre sam i tu je sve najgore jako tanka roba i užasan teren pa evo ako imate kakvih saznanja prijedloga ili savjeta napišite mi jer mi je svaka informacija i usporedba dobro došla...hvala

Timberjack 225 je sasvim dobar izbor ukoliko se radi o teškom i zahtjevnom terenu, uz to ako kupite nove gume i lance tzv. kopitare nema terena gdje ne može izaći i izvuću turu. Jako je izdržljiv, dijelove i servis imate u BiH i u Hrvatskoj, kao i svu drugu opremu za šumsku mehanizaciju

Pozdrav!

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
zanima me vaše mišljenje naravno od onih koji su probali a ne onih koji su samo čuli....naime kupujem zglobni traktor jer mi sve više treba takvo nešto mislim potrošit do 80000 kuna i troumim se između lkt 81 turbo. timberjack 225 ili kockums 821 ....iz istre sam i tu je sve najgore jako tanka roba i užasan teren pa evo ako imate kakvih saznanja prijedloga ili savjeta napišite mi jer mi je svaka informacija i usporedba dobro došla...hvala

Pa ovako vidim da imaš u planu potrošiti 80000 kn. za te novce nemožeš kupit traktor da je donekle dobar to možeš kupiti lkt-a razjebanog koji je sav povaren jer je to njegova jedna od većih boljki šta šasija rado puca i još niz njegovih problema. Timberjack ti je puno kvalitetniji traktor(je da su skupi djelovi al ako je tvoj i sam ga voziš pazićeš na njega) i dosta jednostavniji nema struje po sebi sve mehanika i hidraulika i ima prednost šta vitlo imaš u brzinama. al bez 20 000€ nećeš naći" pravoga" da možeš raditi donekle dobro.
Kažeš da je kod tebe tanka roba e onda računaj da kupiš sa dva vitla traktor a i pazi na širinu traktora jer timber je širi od lkt-a.

Å¡ole

Član
Tu od
18 Velj 2011
Poruka
75
Mi imamo dva timberjacka 225 i dečki rade svaki dan sa njima u šumi , traktori su zvijeri imali smo lkt-a ali je otišo kao i sanader...hehe jedina stvar kod timberjacka što smo imali problema sa perkins motorima izbacili smo iz oba te motore i stavili deutza iz tama 100 on je sa 5 cilindara i paše unutra i to je sad puuuno bolja kombinacija , jači je pali ko munja a ide ko zvjer, što se tiče perkinsa koma promjenili smo 3 motora na svakom ... ali sad drmaju pred sobom ...

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Mi imamo dva timberjacka 225 i dečki rade svaki dan sa njima u šumi , traktori su zvijeri imali smo lkt-a ali je otišo kao i sanader...hehe jedina stvar kod timberjacka što smo imali problema sa perkins motorima izbacili smo iz oba te motore i stavili deutza iz tama 100 on je sa 5 cilindara i paše unutra i to je sad puuuno bolja kombinacija , jači je pali ko munja a ide ko zvjer, što se tiče perkinsa koma promjenili smo 3 motora na svakom ... ali sad drmaju pred sobom ...

Ja ti skidam kapu.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
u njima je očito "toplo" sad preko zime kad je najviše posla nebi sjeo u njeg ako nema u najgorem slučaju sve šajbe čitave da je od zlata.Što se tiče strojeva svaka pohvala

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
i meni nije jasna ta filozofija sa tim polukabinama, što kažeš da je od zlata no way!

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
u njima je očito "toplo" sad preko zime kad je najviše posla nebi sjeo u njeg ako nema u najgorem slučaju sve šajbe čitave da je od zlata.Što se tiče strojeva svaka pohvala

Nerade oni izgleda po snjegu je bi stvili stakla sigurno.kad prođeš kroz grane a puno krilo snjega mokar si taj čas. nebi ni ja sjeo ni minute u njega bez stakla po zimi.

Å¡ole

Član
Tu od
18 Velj 2011
Poruka
75
a ida staviš stakla opet nema grijanja i šajbe su potne

Rade oni i po snijegu i po blatu i po kiši , kad ti jednom grana zdrobi šajbu makar je šajba i zaštićena a ti unutra pa ti se staklo sasipa onda tražiš da ti se stakla maknu ....:D

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Rade oni i po snijegu i po blatu i po kiši , kad ti jednom grana zdrobi šajbu makar je šajba i zaštićena a ti unutra pa ti se staklo sasipa onda tražiš da ti se stakla maknu ....:D

E pa svaka im čast ako rade po kiši jer to stvarno niko ne radi.čuj i ja imam obrt i radim isto šta i ti jedino neprodajem strojeve čim se ti baviš al nikad nisam razbio prednje stako neznam kamo bi to trebao proći da ga razbijem.na bočna napraviš jake mreže jedino da ti drvo padne po kabini a onda ga hebi.
da je njihov traktor nebi ga sigurno razbili to budi siguran znam ja šta su radinci dok si snjima odlično a kad te nema ide sve po zraku.

A valjda im je ljepše da budu mokri pa nek skidaju stakla.

Karabaja vjeruj mi netreba ti grijanja ni po zimi kad čistiš snjeg motor grije kabinu toplo unutra dosta.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

živio majstore svaka čast i mi smo u šumi skoro svaki dan pa valjda i mi neki k.... znamo

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
A joj ovi Ltk su izdržljivi skroz :)
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=qElUVSmgAoc&feature=related
[/YT]

]
Poz

EDIT savoris
ostatak posta obrisan , za trgovinu imate odgovarajući dio foruma

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Takav šofer ne bi kod mene dugo vozio .
To samo idiot odnosno netko kome još pamet nije zrasla može takav stroj uništavati

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ajd puknuti da se i mi slažemu u nečem, da je to moj stroj i da ga netko tako vozi to bi mu bilo zadnje što bih vozio, ali moram primjetiti da od svih skidera na tubu LKT mi se najviše dopao po onome što vuče iza sebe

Na vrh