• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koju balirku kupiti???

DanijelVezma

Novi član
Tu od
16 Sij 2014
Poruka
14
Dobar dan!
Da Vas pitam za savjet. Želim kupiti balirku za kockaste bale. Što Vi mislite kakve su balirke najbolje, koje najbolje vežu, koje rade jednake bale, najmanje se kvare, a najjeftinije za održavanje.
Pozdrav do javljanja!!!!
 
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
to ti je smjesno pitanje?koje najbolje rade I najmanje se kvare?.odgovor je jednostavan najbolja je ona koja veze,a I ona koja neveze da se popraviti.vaznije je pitanje kakvu balu zelis.vislju,uzu I'll neznam ni ja.svaka je prica za sebe,svaka ima mana I vrlina a na tebi je da odlucis hoces li neku skupu marku ili neku nepoznatukoja mozda bolje radi od neke recimo velgerice zato jer je u boljem stanju ili mozda hoces ovakvu moju? http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/big-baler-presa-velika-bala-140x140x180-oglas-4422677
 

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
825
Pa gledaj znam ljude kojima welgerica radi bez greške, a i znam ljude kojima se stalno kvari tak da moraš paziti na to kak veže i jel održavana, može biti bilo koja marka!
 

DanijelVezma

Novi član
Tu od
16 Sij 2014
Poruka
14
Ja mislim da su te welgerice dobre balirke, ali nekako se troumim oko john deere 342, sipme ili welger 41.
U mojem selu su sve tri i dosta su dobre. John deere radi jednake bale, svaku zaveže i ne kvari se. Sipma je jako puno pobalirala i još uvijek ide, a welger mi se sviđa zato što je mala i praktična,a ostalo neznam.
 

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
175
Pozdrav! :icon_pidu:
Uzmi welger 52,ja ju imam,odlična je,imao sam jednom problema oko vezanja,ali riješeno :icon_super:
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,422
Imam ja simpu. Odlicna balirka velikog kapaciteta. Kod mene ih ima dosta i nitko se ne zali na njih. Moja stoji neiskoristena pa bi je sad prodao.
 

mvidnjevi

Član
Tu od
28 Lis 2012
Poruka
36
I mi smo uzeli welger 41 u samem štaru smo imali probleme sa vezanjem trebalo je jedan šrauf pritegnit ki se je med transportom odšraufal. Jedino nam fali hidravlika za greben i zamik rude. Mi delamo oko 1000bal letno i nema problema. Poznam i jedne koji delajo oko 10000bal sa welgerevo pa isto ako je uzdržuješ nemaš problema. A ima i jednih koji naviju obrate na kardanu i unda ju je pokvaril. Sve odvisi od tebe.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
@gazda gizdavi
De mi reci koliko treba jak traktor za tu tvoju balirku??
Vidim da je princip sabijanja sličan k onom na samoutovarnoj prikolici.

Živo me zanima kak uživo izgleda ta bala kad ju izbaci....:)

Dal bi se dala kak prepravit da radi balu dužine 140x širine 140x visine80 ???

Ako ne prodaš, el bi ju dao na probu u sezoni, ili da doletim do tebe pa da se proba, mislim da bi bila idealna za slamu, a lakše pospremit bale kockaste nego rolo bale, samo kad bi se dala smanjit ova veličina od 180 na 80?!

Koliko ona more napravit tvrdu balu, nekak po mehanizmu mi se čini ko neka niskotlačna preša, ima kakve noževe koji sječu slamu??
Al stvarno zanimljiv stroj, nisam još takvu videl u životu!
 
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Ma da se ona prepraviti po visini I duzini,jer je to komora koju popuni pa se sveze bala.tjerao sam je torpedom 75. Ide lagano al kad pocne sabijati balu onda je osjeti ttaktor,nest slicno kao sa rolo.bala je dost sabita,jedino je sa gornjesttane meksa.bala od slame izgleda da obro,od sjena nijè bas kockasta,vise poluokrula.inace joj jen glavna namjea slama.
 

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
ja sam za male novce kupio balirku L.Sgorbati i za iste novce ju prodo nakon nekih 5god.balirka je napravljena po new holandu i jako je jednostavna i ima zeljezne igle,slucajno da pukne (pukla mojom krivicom)samo ju zavaris i gas dalje.mada je svaka ona dobra dok ide ali sam cuo od dosta ljudi da su john deerove puno skuplje za popravak ako nesta ode... a sad opet sve ovisi kak naletis...
jedan kolega je dao 18000kn za balirku i u toj godini nije zbaliro 100 bala.
a ja sam za svoju dao 6500kn i otplatio sam ju u istoj godini samo kod sebe + jos sta sam iso u zaradu.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Gazda...vjerujem da bi u slami čuda radila. Koliko odprilike teži njezina bala slame??
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,375
Meni samo nesto nije jasno. Balirka nece da veze i odmah se pocne govoriti nevalja ta marka ili taj i taj tip neke marke,a na osnovu toga sto je vidio kako ta i ta balirka nece da radi kod komsije. i tako nastane bauk o toj marki balirke.
Pri tome se niko ne zapita kada je taj doticni gospodin servisirao tu balirku. Kod mene dvojica idu u usluzno sa welger ap 52 i nikada im ni jednog dijela nisu zamjenili i onda mene prave budalom sto ja radim servis balirke kad sam je kupio.
i tako mi radimo njivu do njive iste povrsine i bilo je negdje oko 310 bala. kod mene ni jedna nesvezana bala,a kod njega 38 nesvezanih kako mi rece covjek kojem je radio.
Zato narode ne slusajte te price" ja vidio kod komsije".
Kod mene je welger ap 42 5 ili 6 godina, a samo Bog zna koliko je bala uradila, sigurno blizu 200000 i samo mi je ove godine otisao lezaj na reduktoru i nista vise.
 
Posljednje uređivanje:

mrki12

Novi član
Tu od
15 Lis 2016
Poruka
21
koju balirku??

Znam da se ova tema več odvrtila nekoliko puta ali zanima me savjet.Uglavnom godišnje bi balirao do nekih 5000bala(kockastih).Čovjek iz susjednog sela mi prodaje balirku AMA .Kakva je to balirka za taj posao? prošle godine mi je isti balirao i nejednako je vezivala strane bala,pucao mu je stalno onaj osigurač kod zamašnjaka....nije mi se svidila i cijeni mi je 15000kn.Sad nisam pametan dal da kupim pa da štelam..ili da tražim neku drugu za te novce.....molim savjet:icon_pray:
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,241
Re: koju balirku??

Ako nisi ti bio zadovoljan kad je tebi radio,,, kako onda da budu zadovoljni oni kojima ti budeš radio???
Poskupo je to,,, može se naći bolja, za manje novaca:
 

mrki12

Novi član
Tu od
15 Lis 2016
Poruka
21
Re: koju balirku??

Pa toga sam mišljenja i ja ali ipak bi se volio posavjetovat sa nekim tko je više u tome....kakve su Johan Deer ??ili neka druga u tom rangu?za ovu AMA su mi rekli da se to samo da naštelat i da nema problema...nebi je silio preko 15 kg bale...
 

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,241
Re: koju balirku??

Kupuj onu, za koju ti je najlakše naći rezervne dijelove,, a ne kad šta rikne trk preko bijela svijeta po djelić,,, a to u sezoni nimalo nije ugodno:(wait):
 
Na vrh