• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koliko godišnje sati "mučite" vaše ljubimce!

B

bduda

Guest
Re: Koliko godišnje sati "muèite" vaše ljubimce!

ne volim ga previše volio bi ja jednog NH ili JD ali nikako da skupim novaca

B

Bubu

Guest

A zasto ne volis 5136? Ja samo mogao da kupim ispravnog (mislim da mu je samo kardan bio skinut) za 4000 evra,a cale nije hteo zato sto se boji pucanja konusnog i tanjirastog zupcanika...

B

Bobo

Guest

Svasta... pucanje konusno-tanjurastog para se dogadjalo samo na vecim IMT traktorima uslijed neodrzavanja, a budimo iskreni, nije bila ni neka kvaliteta ;)

Na vasoj zemlji se to ne moze dogoditi u 20 godina, ako odrzavas traktor kako treba i redovito mijenjas ulje u mjenjacu. ovdje ima dosta 5136 i 5106 traktora, i koliko znam da su problemi s njima vrlo rijetki...

Jedine zamjerke koje znam su:
Tesko ubacivanje u 1. brzinu s mijesta, ali kad se jednom ubaci, nema vise krcanja ;)
preslaba uljna pumpa volana: U kretanju nema problema, ali na mijestu treba dosta okretaja da se skrece bez problema.

B

branko

Guest

Bubu kaže:
A zasto ne volis 5136?

probaj 12 sati raditi sa imt-om 5136 i nakon toga drugi dan bilo kojim zapadnim traktorom pa ces vidjeti zasto ga ne voli (osim naravno drugih problema sto se tice mehanike , curenja ulja) i BTW i taj zapadni traktor moze biti ista godina proizvodnje koje i imt.

B

Bobo

Guest

Curenje ulja je problem nemarnog vlasnika. Nisam ja kriv sto je on skrt pa nece promijeniti brtvu poklopca glave...

IMT 5100,5106,5130 i 5136 su dosta dobri strojevi. Vozio sam u transportu 5136 dosta dugo, i mogu ti reci da je traktor dosta tih (u njemu se moglo skoro pa normalno pricati) usprkos tome sto 5130 i 5136 nemaju prigusivace u auspuhu, nego samo cijevi koje vire iz haube ;) I mogu ti reci da traktor niti na njivi nije neudoban, jer se dio tog transporta odvijao i po oranicama i kojekakvim njivama.

I jos sam zaboravio na jednu zamjerku ranijih modela s prednjom vucom (5106, 5136) je ta da su imali automatsku prednju vucu koja se sama po potrebi ukljucivala, ali nije radila u rikverc?!? i kad se islo preko nekih grba po njivama, znalo se dogadjati da kardan od prednje vuce iskoci, i da se zabije u zemlju, da ga vise ni dragi bog ne moze iscupati... Rijesenje postoji u vidu plocice debljine 1cm koja se ubaci na prednjem mostu, i tih problema vise nema :lol: Noviji modeli imaju "rucno" ukljucivanje prednje vuce, tako da je ta mana ispravljena...

B

bduda

Guest

Bubu kaže:
A zasto ne volis 5136? Ja samo mogao da kupim ispravnog (mislim da mu je samo kardan bio skinut) za 4000 evra,a cale nije hteo zato sto se boji pucanja konusnog i tanjirastog zupcanika...

Hidroulika ništa nevalja! Morao sam preurediti hidrouliku stavio sam pumpu kao na kombajnu 142 na motor i sad mogu raditi a prije svake godine nova pumpa a da ju promjeniš mora se kalati traktor.

PREDNJI POGON kad pustiš prednji kraj u neki kanal nemožeš van u rikverc a i nervira me ono oranje kotača kad voziš u rikverc.

VOLAN iste muke kao zmaj kombajn

motor je ok samo ga nesmiješ STISNUTI jer diže temperaturu i uvjek dimi bilo mu teško ili ne

getribu sam sredio prije sedam godina i još je sve ok samo je puknula desna poluosovina

eto to su neke sitnice koje me malo smetaju na 5136 inaće je to jako dobar traktor

B

Bobo

Guest

bduda kaže:
Bubu kaže:

Hidroulika ništa nevalja! Morao sam preurediti hidrouliku stavio sam pumpu kao na kombajnu 142 na motor i sad mogu raditi a prije svake godine nova pumpa a da ju promjeniš mora se kalati traktor.

PREDNJI POGON kad pustiš prednji kraj u neki kanal nemožeš van u rikverc a i nervira me ono oranje kotača kad voziš u rikverc.

VOLAN iste muke kao zmaj kombajn

motor je ok samo ga nesmiješ STISNUTI jer diže temperaturu i uvjek dimi bilo mu teško ili ne

getribu sam sredio prije sedam godina i još je sve ok samo je puknula desna poluosovina

eto to su neke sitnice koje me malo smetaju na 5136 inaće je to jako dobar traktor

Za probleme sa hidraulikom jos nisam cuo... Volan je problematican zbog preslabe pumpe/preteskog traktora. Ne znam kako su mislili da to radi. O kakvom oranju kotaca pricas?!? Prednja vuca je rijesena na novijim modelima, pa vuce i naprijed i u rikverc, i sam ju palis kad ti treba. Motor je zakon stvar na tom traktoru, istina da dimi ko blesav, ali radi jos bolje ;)

Jedan ovdje je upro s 5136 u vrbu (valjda ju je mislio srusiti) i jedno 5 minuta je lupao traktorom u nju i tek je onda polomio poluosovinu :shock: tako da ne znam sto si ti radio kad ti je poluosovina pukla...

Ja i dalje tvrdim da je to dobar traktor ;) 8)

B

bduda

Guest

kad voziš u rikverc IMT 5136 jza prednjih kotaća ostaju tragovi na betonu su to crni tragovi od guma a na šlunčanim dvorištima a narućito kad je malo mokro ostaju kanaliči o takvom sam oranju kotača pisao, dakle kad traktor voziš u rikverc.
Znam da je prednja vuča riješena na novijim generacijama tih traktora ali moj je stariji 85 god. i ima automatsku prednju vuču što i nije tak loše ako voziš samo naprijed.
Što se tiće čvrstoće konstrukcije traktora mislim da je neuništiv jednom sam u šumi srušio drvo promjera tridesetak centimetara na kabinu traktora IMT 5136 i nije joj ništa bilo, a pokušajte si zamisliti da je na njegovom mjestu bio neki novi Talijan!

Sve u svemu IMT 5136 je dobar traktor

Poluosovina mi je pukla kad sam letio niz brijeg po ledu.

B

Bobo

Guest

Pa, produzi malo sponu koja veze prednje kotace, i tog "oranja" vise neca biti...

Bar je to jednostavno

A ovo zas poluosovinu mi sad pogotovo nije jasno...

B

bduda

Guest

Nije ploblem u sponi nego u prednjoj vuči! prednji kotaći koče kad ideš u rikverc probaj neki 5136!

A poluosovina mi je pukla: kad sam po zimi išao iz šume na jednom djelu ceste oko 20 metara dužine po cjeloj cesti curjela je voda koja se pod utjecajem hladnoće pretvorila u led kad sam došao traktorom na na led traktor se je počeo klizati i dobio je veliko ubrzanje i kad je došao na suhi dio ceste dašlo je do naglog zaustavljanja i poluosovina nije izdržala eto to je tako bilo.

B

Bobo

Guest

Koce u rikverc? To nisam znao...

A ovo s ledom je peh, nista vise...

B

branko

Guest

Bobo kaže:
Pa, produzi malo sponu koja veze prednje kotace, i tog "oranja" vise neca biti...

Bar je to jednostavno

A ovo zas poluosovinu mi sad pogotovo nije jasno...

ili majstorski receno trebalo bi mu nastelati špur, usput bobo nisam ja rekao da je to los traktor ( s obzirom na cijenu za koju se moze nabaviti), ali mi je bilo vrlo cudno zbog cega se bubu cudi sto bi bduda htio radije nekog drugog traktora tj. sto ne voli "brenu". to ti isti slucaj ko i sa mnom i ja bi radije da imam neki drugi traktor ali nema logike da ga sad idem mijenjat s obzirom sto sam unazad tri, cetiri godine na njemu promijenio onda cu i dalje ganjati malog fergaca tj. kak ja velim nuzno zlo.

B

Bubu

Guest

Cudio sam se zasto covek ne voli traktor iz prostog razloga sto to i nije tako los traktor. Za buku ne verujem jer kada ima sve tapacirunge uopste nije bucan! Al jebiga, IMT ipak nije vodio mnogo racuna o komforu... I ipak,taj traktor je bar 3 puta jeftiniji od zapadnog traktora iste snage i pribliznog godista. Kaze poslovica - koliko para,toliko i muzike! Ja sam proveo u mom 577 (stari tip '81. god) 13,5 sati , s' tim da mi kabina nije odvojena od menjaca i izolovana. Kako ja tek onda treba da se zalim????? :roll: :scratch :D Inace,od vecine vlasnika 5106 i 5136 sam cuo da su lomili konusni i tanjirasti jer je ipak traktor tezak,a ceo diferencijal je kao na 533 i ostalim manjim modelima...

B

Bobo

Guest

Eto, na IMT se mora malo i paziti i najbolje je za svaki traktor kad ima jednog vozaca koji ga pozna, i onda se njih dva slazu kao da su braca ;)

Jedan veliki poljoprivrednik ovdje ima 5136 i 5106 i s njima radi 95% posla. 577 je vecinom u transportu, a 539 mu kultivira.

Uglavnom, on vozi 5106 a njegov otac 5136 i obojica znaju sto ti traktori mogu i koliko se mogu opteretiti. U oranju 5106 uvijek ide prvi i odredjuje tempo rada, a 5136 se odmara dok njega prati. I tako u svim poslovima. Kad 5136 ide sa sjetvospremacem ili tanjuracom, u njivi nikada nije na velikom gasu i nikada s njima greske.

Covijek ih svake zime utera u radionu, otvori mjenjac i pregleda ga te po potrebi mijenja dijelove koji pokazuju neke slabosti, tako da su traktori za iducu sezonu tip-top... Dijelovi su mu za te traktore jeftini i ima ih na kile, tako da se jos ne brine da ce ga negdje ostaviti u pol njive...

B

bduda

Guest

Bubu kaže:
Cudio sam se zasto covek ne voli traktor iz prostog razloga sto to i nije tako los traktor. Za buku ne verujem jer kada ima sve tapacirunge uopste nije bucan! Al jebiga, IMT ipak nije vodio mnogo racuna o komforu... I ipak,taj traktor je bar 3 puta jeftiniji od zapadnog traktora iste snage i pribliznog godista. Kaze poslovica - koliko para,toliko i muzike! Ja sam proveo u mom 577 (stari tip '81. god) 13,5 sati , s' tim da mi kabina nije odvojena od menjaca i izolovana. Kako ja tek onda treba da se zalim????? :roll: :scratch :D Inace,od vecine vlasnika 5106 i 5136 sam cuo da su lomili konusni i tanjirasti jer je ipak traktor tezak,a ceo diferencijal je kao na 533 i ostalim manjim modelima...

Nitko ovdje nije rekao da je 5136 loš traktor samo ima nekoliko mana o kojim sam vam pisao a to su mu osnovne mane a još bi ih se moglo naći nešti kao položaj komandi gasa kočnica mjenjača... kad radiš sa tim traktorom recimo ljeti sa rolo prešom prešaš slamu vani je nekih 40 stupnjeva a njegova hidroulika i getriba sjeva još nekih 70 stupnjeva ti u traktoru goriš! a buku u kabini da i ne spominjem

Obrisan neispravan link.

B

Bubu

Guest

Ja sam ovoga leta sa 577 i presom CLAAS Markant 65 uradio oko 10000 bala slame upravo na tih 40 stepeni i znam o cemu pricas. Nimalo nije prijatno,ali kada se covek navikne,ne zali se. Doci ce dan kada ce u moju garazu uci nov traktor kao sto je i ovaj bio nov pre 26 godina kada ga je cale kupio ali znam da 577 i pored tih njegovih sitnih mana iz mog dvorista nece izaci jer ispunjava vecinu mojih zahteva i dalje sluzi,i moze da stane na crtu sa svakim novim rusom od 80 KS... Zato i ne odustajem od njega,imam neku zamisao kako moju kabinu da odvojim od menjaca,izolujem,sredim traktor i otklonim te sitnice, prepravim spoljni hidraulik i napravim ga za sejanje,paranje i prskanje. I opet imam super traktor od max 5000 evra... On mi je kao prijatelj,koji je uvek spreman da slusa!

Z

zetor 6340

Guest

ja sa zetorom napravim oko 200-300 ,a sa 539 200 i to im je sasvim dovoljno

M

Mister x

Guest

Pa nekih 100 - 120 sati

G

GROF

Guest

ma moji traktoristi., lipo vas je za čitat., ča reć., vi imate prave strojčuge., a uz to ste i vridni do gornje granice.-

Moram se i ja malo pofalit sa mojim strojićem., to je traktor; "prima" iz Bjelovara, bivši tomo vinković od 30 ks., malo sa njim delam., uglavnom se nešto malo ore, freza, čisti snig u zimi, vozidu se drva i cipljedu se drva,...godišnje sa njim delam oko 100 radnih sati., i moram ga pofalit da je to izvaredan traktor za mala domaćinstva - gospodarstva. male potrošnje, lagan za rukovanje i održavanje. svakako moram dodat i napomenut., da dok smo držali stoku; ovce, oko 30 komada., krave, oko 4 komada, prasce, kokice,...obradjivali smo oko 5 rali zemlje., ali sve to sa malim tomom vinkovićem od 18 ks., godišnje smo delali sa njim oko 500 radni sati., onda mogu reć sa sigurnošću da ovaj moj novi tomica, duplo jači od maloga tome., nedela niš prema onom crvu..., a ako povučemo nekakovu tezu., svi ovi veliki i preveliki traktori uglavnom deladu malo., ako uzmemo u obzir za koliko su posla predvidjeni...

bog i čitamo se... grof

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804

Pozdrav svima, jos jedan "novi"! Ja sam Kićo iz okolice Bjelovara inace rodjen i odrasto u vojvodjanskoj ravnici. Od traktora imam imt540 i 5136 i rakovicu 65. nekad sam imao 533 i 577. Moje misljenje je da je od imt_a najbolji poroizvod ikad stvoren upravo mali ferko 533 i nesto jaci 577. neprevazidjeni strojevi.
Zelja mi je oduvjek bila imati 5136 i uspio sam kupiti staru ragu za sitne pare (ovdje nije na cijeni). Doveo sam ga u red da nekazem ko novi je. To je neobuzdan stroj samo treba znat s njim raditi i pazit kolko i na strane traktore i nema problema. Sve uradi sto i skuplji traktori a kosta 3-4 puta manje. Godisnje radi 200-250 sati, rakovica oko 300 a malisan jedva 100, vecinom pod krunjacem kukuruza.
Najljepse pohvale IMT_ima nebi ih dao za nist.
Pozdrav svima

Najnoviji postovi

Na vrh