• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koliko plačate drva na rastu???

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,843
Pozdrav forumaši,

Na selu imam većinski bukovu šumu i malo hrastove šume.

Jel znate koliko ima m3 drva po jednom hektaru, u prosečnoj šumi?

Srdačan pozdrav
Nikola

Lijepo posiječeš jedan manji dio (po površini , i da znaš koja je površina posiječena). Onda ako ima trupaca , to skubiciraš a ostalo tanje (kao za ogrjev) spiliš na metar. Ovo spiljeno na metar složiš na klaftu. Uzmeš metar i izmjeriš, i imaš količinu posječenoga drva na određenoj površini. Kad to napraviš, uzmeš olovčicu i računaš na ostalu površinu!:geek:

nikola381

Novi član
Tu od
10 Lis 2021
Poruka
5
Lijepo posiječeš jedan manji dio (po površini , i da znaš koja je površina posiječena). Onda ako ima trupaca , to skubiciraš a ostalo tanje (kao za ogrjev) spiliš na metar. Ovo spiljeno na metar složiš na klaftu. Uzmeš metar i izmjeriš, i imaš količinu posječenoga drva na određenoj površini. Kad to napraviš, uzmeš olovčicu i računaš na ostalu površinu!:geek:
Hvala na sugestiji, na kraju će nešto tako i biti, imam u selu komšiju koji radi s gradjom, pa cu s njim na teren :)

Hvala svima na pomoci

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,606
Kolika je cijena višemetrice kad se kupuje od HŠ, za pravne osobe, obrte? Hrast, jasen, bukva...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,328
Kad veliš 40€ jučer baš pričal sa čovjekom koji dela uslužno šume, tj ako kome trebaju drva iz svoje šume on računa 40€ da ti sruši i doma dopelja na metrice skalano.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,606
Zanima me da li je jeftinije ogrjevno drvo ako kupuje pravna u odnosu na fizičku osobu. Oko 300 eura je za mene kao fizičku osobu

Najnoviji postovi

Na vrh