Crne točkice u crijevu, mljevena krv.Iskreno, nikad nisam primijetil to kaj je tebi grdo videti.
Krv dobro dojde ak se slučajno presole jer ublaži sol.
Ali opet velim, mi smo to najvjerojatnije mleli na veliku šajbu.
Crne točkice u crijevu, mljevena krv.Iskreno, nikad nisam primijetil to kaj je tebi grdo videti.
Krv dobro dojde ak se slučajno presole jer ublaži sol.
Mi stavljamo sol i kad ju uzimamo obavezno je tu neka baba koja mješa, ak nema babe onda je dobar i ded.Jel stavljate sol u posudu dok uzimate krv? Mi jesmo jer su nam tak rekli kao ne bude zbog soli i uvjek se zgrušala, zadnje tri godine ne stavljamo i stoji do drugi dan i ne zgruša se.
U posudu malo soli, ali najbitnije je mješati krv kad se izvadi i onda iz krvi izvaditi onda one žilice.Jel stavljate sol u posudu dok uzimate krv? Mi jesmo jer su nam tak rekli kao ne bude zbog soli i uvjek se zgrušala, zadnje tri godine ne stavljamo i stoji do drugi dan i ne zgruša se.
Nemoj....
Skuhati pluća,jezike...
Tako je, to sam zaboravil napisati. Ta opna s crijeva (mi zovemo oporek) se stavi na luk u protvu i u rol dok ne bude onak hrskavo (20-30 min). To se onda melje s ostalim mesom.Ja sam mislio uhvatiti krv,zasoliti ju i nek netko miješa dok se ne ohladi,pa s njom u kanister i u hladnjak.
Skuhati pluća,jezike,koju ljepšu kožicu,bubrege,srce i glave...skuhati hajdinsku kasu i ječmenu pa pola napraviti s jednom,a pola sa drugom...unutra staviti krv,začine plus prženi luk.
E sad,ja sam već od tri komada(ostatak kad budem ja klao) ostavio sve to,tj punac i plus ono salo sa crijeva,sto ih drži skupa,jer sam čuo da ide i ono unutra. Mene zanima kako s tim salom? Kuhati ga,propržiti?