• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Komasacija

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,735
ajd sad nevezano za komasaciju...
Ima tak par većih i oko mene, ljudi imaju volju pa rade...
...i onda se tih parcelica skupi pedesetak, sto, dvjesto, nema broja...pa se dogodi da moj ječam osvane jedno jutro pretanjuran, ili mi šest redi kukuruze ispari dok si reko keks, a mejaš (čitaj najmoprimac) je siguran da je svoje odradio...:icon_e_surprised:

pouka priče: za tak velik broj parcela treba ti glava za četiri noge!

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Vargas, i kod mene ima svakavih kombinacija. Vecinu zemlje imam u zakupu. Od jednog covjeka imam u zakupu 45 ha u 30 parcela, od drugog 25 ha isto u 30-ak parcela, drzavnog imam 22 ha u jednoj parceli, opcinskog 24 ha isto u jednoj parceli, gradskog 80 ha u 6 parcela i 30 ha ( kombinacija privatnog, drzavnog i gradskog ) zemljista koje sam kroz 5 godina okrupnio u 1 parcelu a bilo ih je preko 40.
Ostalih 70 ha je raspodjeljeno u mislim preko 200 parcela.

Darijus, dogodilo se i kod mene dva puta da je u mojoj prikolici osvanuo tuđi ječam ili kukuruz ali smo se posteno nagodili i nije bilo problema. Jedanput sam covjeku greskom posijal i poprskal kukuruz, nije se zalil :(rofl): .

Posljednje uređivanje:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Kod nas se to znalo dogadjati kad zaposle nekog jebivjetra, pa majstor kad sjedne ne izlazi dok pol atara ne pretanjura. Nama se to jednom desilo, ali su pretanjurali strnjak, zemlja ide u spic, 3/4 jutra, mali komad, u arendi. Sreca pa su ga pretanjurali teskom tanjuracom, pa smo samo posijali zob po tome, nismo morali ni orati.
A znam da su i didi jednom ovrsili pol jutra kukuruza. Ali kod nas nema medja osim na njivama koje imaju kanale. Zivom se covjeku svasta dogodi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,581
Ja sam jednom dosao sijat kukuruz, a ono on pustio 3 lista. Na kraju ga nisam ni vrsio, a naplatio ga. Steta pa nije puno bilo. A jednom sam skinuo par redi tudjeg. Dok se izmiri nema ljutnje, a uvijek ima pizdeka kojima rodi 20 t/ha.
Pa tako i dva stupca u vinogradu nekad kostaju 3000 kn.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Eh, kad ste cicije.
ja i moj muž smo jednom rastepli pola prikolice gnoja po susjedovoj parceli. I nismo se ništ bunili i tražili naplatu od njega.
Lijepo smo prešutjeli, nas bilo sram, cijelo selo bi nam se bilo smijalo i dan danas bi pričali o tome.:icon_razz:.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Kod mene je jedanput, dok je jo bilo kravica, susjed rekel sinu da otpela gnoj na njivu, a on je otišel u trsje. Kad je z brega videl da je sin otpelal na tuđu njivu, zakričal je z brega:
Komu se ne dela, naj ide doma!"

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Na zemlju od pola jutra koju imam u zakupu je lani moj prijatelj posadio krumpir. Pogriješio je za dvije parcele, i najveća fora je da mu je otac od 70 godina pokazao krivu parcelu. Ja sam na njihovu posijao kukuruz, oni su za poticaj imali kukuruz, ja krumpir i sve pet. Na jesen je svaki izorao svoje, sad sam tu parcelu zamijenio sa jednim koji ima u zakupu susjednu zemlju, on je meni dao u zamjenu zemlju pored moje, i opet sve pet. Prave vlasnike tih parcela nije ni briga tko radi, glavno da oni dobiju svoju zakupninu i da zemlja nije pusta. I opet sve pet!:(handshake):

Najnoviji postovi

Na vrh