Na 133 sam radio kao dijete...
Zmaj 133 je isto sto i ZMAJ 780, samo malo lijepse oblikovan. Malo su modernizirali neke stvari, no bitni dijelovi su manje-vise isti...
780 nije imao kvacilo, 133 ga ima, 780 nije imao bunker, 133 ga ima. Kasnije su stavljali i bunkere i kvacila na 780, no nije vrijedno spomena... 780 je imao nehanicki volan, 133 ima hidraulicni. Heder je dosta bolji na 133, iako je isti radni zahvat (vitlo se moze ubrzati/usporiti, hidraulicno podizanje vitla i bolje rijesen pogon kose). 780 je imao bolesne kocnice, 133 ima hidraulicne (sve dok voda ne nacuri u nezasticene cilindre i oni ne zahrdjaju
) Stavi se komadic lima da voda ne curi u njih i kocnice ce nadzivjeti kombajn (male tajne velikih majstora kuhinje). Na par 133-ki je ovdje bilo problema s varijatorom (kidali su remenje) no to je vise bilo do ljudi koji su sami rastavljali varijatore, pa ih nisu valjda znali sastaviti...
Ne znam sto da vise pisem... Ako ga ganjas, na svakoj njivi ce ti se nesto pokvariti, jer zmaj ne trpi zivcanog kombajnera. Ako si "zivac" kupi fahra...
Sve u svemu, gledam po oglasniku dosta cesto poljoprivredne strojeve, i vidim da se za malo vise novca moze dobiti zmaj 142 iz slicnog godista, a 142 pojede 133 za dorucak i trazi jos. Pitanje samo na kakav kombajn naletis.
Ako vec ciljas na 133, onda svakako RM model, jer ima bolju kabinu, bolje rijesenu hidrauliku, i jos dosta poboljsanja u odnosu na "cisti" 133...
Ako sam pomogao, dobro, ako nisam, eto, potrudio sam se nesto napisati...