• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Re: Berba kukuruza 2009

Koliki je taj komad (i u kojem je selu)?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

heh, lome se koplja oko velicine toga komada :blackeye a nikome se neda premjeriti.. zadnje nagadjanje je oko 6 jutara, u velikom vukovju, prema garesnici. zadnje dvije slike su sa drugog polja.
inace su i tata i brat lovci, ali ovo nije u njihovom lovistu. a nismo ni ocekivali da ce tu biti stete.
ima raznoraznih nacina kako se ljudi bore sa svinjama, ali me zanimaju vase metode i iskustva..

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

..ja.. kaže:
heh, lome se koplja oko velicine toga komada :blackeye a nikome se neda premjeriti.. zadnje nagadjanje je oko 6 jutara, u velikom vukovju, prema garesnici. zadnje dvije slike su sa drugog polja.
inace su i tata i brat lovci, ali ovo nije u njihovom lovistu. a nismo ni ocekivali da ce tu biti stete.
ima raznoraznih nacina kako se ljudi bore sa svinjama, ali me zanimaju vase metode i iskustva..
kod mene se najbolje pokazal obični omekšivač za rublje... :scratch
ubaciš par onih čepova u praznu razrezanu flašu od pive ili sl.(plastična naravno),i objesiš na neki šiljak oko 1 metar visine

...postaviš to na svakih 15-20 metara okolo parcele i to bi trebalo držati nekih tjedan dana...onda ideš opet s novom flašom omekšivača i prilijevaš po potrebi

u slučaju kiše sutradan ujutro opet obavezno obići parcelu i ponoviti postupak,te moli boga da ih sinoć nije bilo :evil:

također na takvim parcelama izbjegavati određene sorte kukuruza...(obožavaju BC,Pioneer)...preporučam sijati Osječke hibride ;)

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377

Ja sam jučer bral svoj kukuruz pioner F73 i vlaga je bila 14,1 % :D

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ne sjećam se da ikad vlaga na kukuruzu bila niža nego ove godine.agronom plaća suho zrno 65lipa po kili i ako je vlaga 15% za kilu će se dobiti nekih 48lipa što je jako loše pa ga dogodine najvjerovatnije neću ni sijati,a umjesto kukuruza bi mogla da se zasije soja.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

da da to je moj case i moj tata...ja nisam bio na polju dok su brali kukuruz bio u školi :( :(
ovaj rus i berač kukuruza je pravi kako ljepo čisti kukuruz...ma svaka pohvala :D :D :supz: :supz:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

MATIJA CASE kaže:
ovaj rus i berač kukuruza je pravi kako ljepo čisti kukuruz...ma svaka pohvala :D :D :supz: :supz:
već sam negde to komentiral :scratch ...
sam berač je tek na trećem mjestu činbenika koji utječu na dobro i kvalitetno branje :!: ;)

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

znam,ovisi kakva je kuruza,kak je suha,dali je mokro ili suho...pa znam ja sve to kak ide

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

inače da,naravno vidi se da je super pobrano,sam bute se dobrano potrudili dok istovarite tu "prikoličicu" :lol: :lol: :lol:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

zakaj bi se dobro trudili da istovarimo 1 sat i 15 minuta nam je dosta ,kaj nisi videl da imam na prikolici jedan veliki šuber iza samo ga dignem gore i ja sam gore na prikolici i polako puštam kak treba a tata i mam dolje pri elevatoru pribiraju perušinje i to je to :lol: :lol: :lol:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

kaj misliš zakaj je ova rupa tu na prikolici ova veča
P7210249.jpg

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

nesem ju primetil.a ni videl takvog kaj na prikolicam,sam one male za rinfuzu :scratch

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

evo na kaj se ja sve dam nagovorit to mogu samo ja i nitko drugi kao što i slika govori. neznam kako vi to zovete, ali mi zovemo divlji suncokret.
razdvojio rakete ugasio frezu i opet uspio zaštopat kombaj. pola tog hektara brao 3 sata ainače riješim hektar za oko 2-3 zavisi. al ovo je koma 10 metrana naprijed 10 minuta čistiš.
poslije prošao malčerom 2 puta po mjestu, al šibe od tog suncokreta su ostajale samo u zraku. malčer ih nije mogao saječi ili mi se namotao ili nije posječkao koma živa.

0746657e.jpg
8afcdd7a.jpg
16bd07e4.jpg

34b901b0.jpg
851840ec.jpg
1ab0445a.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

taj korov se zove europski mračnjak(abutilon),vjerovatno si čuo da ga spominju na reklamama prije poljoprivredne emisije.inače jako gadan korov kojega nije tako jednostavno uništiti, :cry: kažu kada njegov plod sazrije da pukne i da njegove sjemenke znaju odletjeti i preko 10m. zbog toga se jako brzo širi :x

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

ma živa katastrofa. srečom to nije moja parcela u mojoj je bilo trave po podu ali ovo ubi bože katastrofa.
al interesantno to raste samo na nekim parcelama gdje ljudi hrane stoku sa smjesom kupljenom samo kod njih mi koji imamo mješaonu i domaču hranu mi tog nemamo samo njih troje u selu što rane smjesu.
ma nikakvi protuotrov ne pomaže. pošpricaš i uništiš ga samo na godinu dok drugu godinu nikne novi mladi opet.
ja sam jedan komad koji sam kupio isti bilo ga dsta al ne opet previše kad je još bio zelen ja uzeo prikolicu i rukavice i sve počupao i nema niti jednog nigdje više tu i tam i ako ga vidim odma ga čupam. i skurim

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

kraj jedne moje njive se pojavio prije dvije godine i sada polako prelazi i na moju njivu.kažu da je lumax jako dobar u suzbijanju abutilona,pa kada budum sijao na toj njivi kukuruz sigurno ću ga ošpricati sa lumaxsom pa makar poslije morao izvršiti korekciju sa nekim drugim otrovom.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

dok ne nikne teško da nešto ima efekta,a poslije je dobar calisto(2.5 dcl/ha oko 260 kuna)

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

josip123 kaže:
kraj jedne moje njive se pojavio prije dvije godine i sada polako prelazi i na moju njivu.kažu da je lumax jako dobar u suzbijanju abutilona,pa kada budum sijao na toj njivi kukuruz sigurno ću ga ošpricati sa lumaxsom pa makar poslije morao izvršiti korekciju sa nekim drugim otrovom.
tako je sam ga derni z Lumaxom,ali odi poslije nicanja kukuruza(ide do tri lista kuruze čini mi se :scratch ) i nemaš brige bude se on rješil,a ak kaj i ostane korektivno moreš ići sa Equipom i nakon toga garantirm bude ko na asfaltu ;) :mrgreen: :mrgreen:

B

bok123

Guest

abutilon ili HDZ-ejka. Zajeban, nikne poslije kuruze potpuno nejednako na kraju vrijedi samo čupanje. Jedne godine ga nema i naglo nikne kao rasijan. kod nas došao sa sojom.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh