• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
J

jevgenij

Guest
Re: Kombajniranje kukuruza 2007

pa negdje oko 30 % otpada na oklasak. znači ako imaš tonu klipa to bude oko 700 kg zrna. još jedna caka, u tih 700 kg zrna moraš odbiti vlagu, recimo ako je vlaga 25 % to ti bude suhog zrna cca 600 kg. to je otprilike to, odstopanja su mala

D

dedek

Guest
Re: Kombajniranje kukuruza 2007

jevgenij kaže:
pa negdje oko 30 % otpada na oklasak. znači ako imaš tonu klipa to bude oko 700 kg zrna. još jedna caka, u tih 700 kg zrna moraš odbiti vlagu, recimo ako je vlaga 25 % to ti bude suhog zrna cca 600 kg. to je otprilike to, odstopanja su mala

Ovisno da li prodaju kukuruz sa njive ili iz kukuružnjaka. U kukuružnjacima je vlaga između 15 i 18 % ovisno o vanjskoj vlazi.

M

minci

Guest
Re: Berba kukuruza 2009

MOZE LI MI NEKO NAPISAT STA JE TENDEROMETAR I PRINCIP NJEGOVOG RADA....HITNO JE!!!!!!

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

hm...mozda se mjeri neki otpor zrna ili neki sastav :mrgreen:

M

MOMOSARIC

Guest

Očito se snjim mjeri tvrdoća zrna. Pošto si u temi kukuruza predpostavljam da možda imaš šećerac pa su ti negdje za otkup rekli da moraš proći neku normu tvrdoće zrna (da nije prezreo).Trebalo bi da ga imaju neke firme koje otkupljuju povrće za preradu. Pokušaj u grupi povrtarstvo pitati ljude koji se bave graškom , mahunom (boranijom) ili sl. :scratch
Čini mi se da sam čuo i da ga neko koristi za odredjivanje kad je najbolje vrijeme za silirat kukuruz ali nevidim potrebu :scratch .

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Kombajniranje i Branje kukuruza 2010.

Mi smo počeli branje kukuruza.Prinosi odlični, na terenima gde nema vode.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=3uIKUmDbN6Y[/YT]

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
ljepo izgleda nema kaj.
ja još nemam kaj tražit na zemlji skoro sve mi bilo poplavljeno a di nije klip bil u vodi do njega je bila tak da je zemlja puna vode ak niš nekaj se bu moralo brat ručno.

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Imam i ja jednu parcelu od 6 jutara gde još ima vode i nije dobar kao ovaj

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Kiraj, to je prema Kikindi? Onamo sam video toliko vode pored puta. Za dve nedelje i ja berem.
Pozdrav!!!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Super izgledaju klipovi a i "slovenac" ih dobro cisti. Voda je napravila svima problema ove godine. Juce smo kod rodjaka silirali i jednu parcelu smo morali napol posla ostaviti nije mogao silo kombajn toliko je bilo raskvaseno a stroj je prava mrcina. Kod mene u okolici rijetko ko je poceo berbu u klipu, samo za nuzdu kom je usfalilo.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Evo nekoliko slika od današnje žetve,ovo če se sutra mljet za silažu.
Vlaga od 28 do 30%.
Prinos 16,3 tona po hektaru! 8)

dsc00024dj.jpg

dsc00026no.jpg

dsc00028rs.jpg

dsc00030tl.jpg

dsc00034ld.jpg

dsc00036wm.jpg

dsc00038ru.jpg

dsc00039n.jpg

dsc00041zy.jpg

M

MOMOSARIC2

Guest
:scratch Jesi li siguran da ima 16,3 t /ha , nešto mi mnogo bez obzira na tu vlagu ;) . Koliko bi to bilo kad se svede na 14%?
Za taj prinos bi moralo biti na 16-18cm gustine , a svaki klip tip-top!

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Prilično sam siguran,sipalo je kao ludo.
Neznam koliko bi bilo kad bi se osušilo,ali i to čemo saznat za koji tjedan.
Sađeno je bilo na razmak od 18 cm,a kukuruz je bio većinom sa 2 klipa po stabiljci.i to poprilični klipovi.... :)

B

BAGERISTA

Guest
Prilično sam siguran,sipalo je kao ludo.
Neznam koliko bi bilo kad bi se osušilo,ali i to čemo saznat za koji tjedan.
Sađeno je bilo na razmak od 18 cm,a kukuruz je bio većinom sa 2 klipa po stabiljci.i to poprilični klipovi.... :)

Jako ljep urod,,,svaka čast,,,barem da je nečemu poslužilo to vrijeme............:supz:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
danas išel pobrat par klipova onak da vidim kak to izgleda,naravno na jedinoj parceli koju mi nije poplavilo mogu reč da dobro izgleda,sijal 462 tvrdunac i sam prešel 2 puta kultivacijom niš ni dobila više.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Hvala BAGERISTA.
E i da napomenem,kod mene je 0 puta kultivacija.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
dino moja je jedino dobila kultivaciju.još ispada da mi bolja kuruza tam di sam dal manje.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
:scratch
Tko če ga znat,mi sve damo u osnovnoj gnojidbi,praksa nam je tako pokazala,da je nama tako najbolje...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh