• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

skokan

Guest
[/YT]
Ljepo dečki to vama ide, dino sve pohvale za prinos!

I kod nas se počelo lagano zagrijavat sa branjem. Evo jučerašnji video[YT]http://img816.imageshack.us/img816/7381/mov00242.mp4[/YT]

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
Prilično sam siguran,sipalo je kao ludo.
Neznam koliko bi bilo kad bi se osušilo,ali i to čemo saznat za koji tjedan.
Sađeno je bilo na razmak od 18 cm,a kukuruz je bio većinom sa 2 klipa po stabiljci.i to poprilični klipovi.... :)

Dino, koja je to sorta s po dva solidna klipa pri sadnji na 18 cm? :?:
Ja ove godine imama BC 304 i Pajdaša, slabo niknulo pa je razmak mjestimice i po 50 cm, ali samo ponegdje po 2 klipa. :madmana:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

Uploaded with ImageShack.us

desno bc 354 sa dvije kultivacije samo,ljevo bc 462 trdunac,ima i ljepših klipova rijetki su kaj su ko dvije kutije.

ove cigarete su sam radi tog da se dočara veličina klipova,modovi ak možete kak editirat da se ne vide super da nebi bilo da se reklamiraju duhanski proizvodi.
a daj, Daniels, ti bi bar trebao već znat stavljat slike pravilno... ;)
Mrki88

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

skokan

Guest

desno bc 354 sa dvije kultivacije samo,ljevo bc 462 trdunac,ima i ljepših klipova rijetki su kaj su ko dvije kutije.

ove cigarete su sam radi tog da se dočara veličina klipova,modovi ak možete kak editirat da se ne vide super da nebi bilo da se reklamiraju duhanski proizvodi.

Kad smo već kod klipova evo jedne fotke sa današnje berbe, obratite pažnju na visinu klipa, radi se o BC 412.

M

MOMOSARIC2

Guest
pa to da ideš ručno nebi mogel brat.
koji je to hibrid?

Ma sve su to manje važne stvari , visina , veličina pojedinog klipa ,.. Na kraju kad predje preko vage i kad se svede na količinu vlage koja treba (suho zrno) , onda je to pravi pokazatelj.

H

Hurlimann86

Guest
Kad smo već kod klipova evo jedne fotke sa današnje berbe, obratite pažnju na visinu klipa, radi se o BC 412.

Jel taj kukuruz malo crvenkast i dal mu možda rado ispadaju klipovi?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628

Ova dva klipa su sigurno s iste stabljike.:rolfer:
Imal sam BC354. Jako dobar, :mrgreen: lijepi klip, ali uvijek samo jedan na stabljici. Dosta visoko nasađen, čak malo previsoko za ručnu berbu :cry:. S BC 642 nemam iskustva.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
Ova dva klipa su sigurno s iste stabljike.:rolfer:
Imal sam BC354. Jako dobar, :mrgreen: lijepi klip, ali uvijek samo jedan na stabljici. Dosta visoko nasađen, čak malo previsoko za ručnu berbu :cry:. S BC 642 nemam iskustva.

ak je jedan 354 a drugi 462 kak mogu bit sa iste stabljike dvije različite sorte.

je da 354 je jako ljep,bolji mi je od pajdaša i trdunca.
iduču sezoni idem samo sa 354 i 4982,malo zahtjevaju a imaju odličan prinos.

S

skokan

Guest
Jel taj kukuruz malo crvenkast i dal mu možda rado ispadaju klipovi?

To je hibrid BC 412, lagano se bere i ispada iz klipa pa ga bude dosta na zemlji zbog visine profula heder.

M

MOMOSARIC2

Guest
Evo malo slika sa berbe kukuruza kod mene (Nožičko , Srbac ,BIH) . Vlaga je ogromna 30% pa i više , ali sve dodje na isto samo je sušenje malo skuplje pa smo požurili dok je lijepo vrijeme a i cijena :) .

Inače PR37Y12 je solidno rodio iako je u jednom momentu (proljetos) više ličilo na rižu.:rolfer:

a ovo je kombajner Dragan Kovačević u svojoj omiljenoj pozi :partyman::

I na kraju najbolja muzika za uši :gitarist: :

http://yfrog.com/9fmov01401z

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
ak je jedan 354 a drugi 462 kak mogu bit sa iste stabljike dvije različite sorte.

je da 354 je jako ljep,bolji mi je od pajdaša i trdunca.
iduču sezoni idem samo sa 354 i 4982,malo zahtjevaju a imaju odličan prinos.

Sorry @daniels.:cry:
Izgleda da sam preveč :drinkers: pa mi se na brzaka učinilo da je to @dino poslikal svoja dva solidna na jednoj stabljici, a sađeno na 18 cm, :partyman: a on šuti i ne odaje tajnu koja je to sorta.:scratch :?

A

AGRIPLUS65

Guest
TO HOĆE REĆI "ISKLJUČI STROJ KAD RADIŠ OKO NJEGA " definitivno @agriplus dobro si uočio šta bi se moglo dogodit......

ma kaj pricas glupost pa to se meni nemoze dogoditi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh