• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Zasto malcirate iza beraca kad je on vec odradio svoje? Iza kombajna svakako a ovo ja nebi radio

H

Hurlimann86

Guest
Zasto malcirate iza beraca kad je on vec odradio svoje? Iza kombajna svakako a ovo ja nebi radio

Zbog korova koji je jako dugačak i zelen a leži dole po zemlji i da to idemo orat to bi izgubio više živaca i vremena od tog malčiranja koje je bilo gotovo za tren.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Budete sada neku zitaricu zasijali?
Mi planiramo sutra tritikal,dok se danas pobere

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
Kuruza je več spremljena. :mrgreen:
Evo slika odvoza kuruznice od neki dan, prije oranja za sjetvu ječma.

13102010011.jpg

13102010017.jpg

Za sad ide tak. Ak uspijem osigurati sredstva za malčer, onda bu to samo uspomena. :D

B

BAGERISTA

Guest
Zbog korova koji je jako dugačak i zelen a leži dole po zemlji i da to idemo orat to bi izgubio više živaca i vremena od tog malčiranja koje je bilo gotovo za tren.

Istina;;;;
Mogu reč,,,da sam ove godine prošao malčerom ko i kod tebe ma milina za preorat njivu,,,,,,,,,,,,,,nikad više a da prije se ne prođe malčerom..8)8)

H

Hurlimann86

Guest
Budete sada neku zitaricu zasijali?
Mi planiramo sutra tritikal,dok se danas pobere

Djed će sijati pola pola pšenica ječam, ali ne znam kad jer je vrijeme za poludit.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
ja sam orao iza burgona i dosta mi se stopalo a prije toga sam prosao sa tanjuracama dva traga, a sta se tice kukuruza na 3 rali smo dobili 36 kubika kukuruza sad koliko je to kila nemam pojma sijali smo Pioneer i dobili smo vise nego prosle godine, sad se ceka sjetva jecma i crne zobi...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Universal 530 i Sip Tornado 40 EOL ubojita kombinacija. :)
dsc00985d.jpg

dsc00986bd.jpg

dsc00987um.jpg

dsc00988j.jpg

dsc00989w.jpg

Tu se vidi kak dobro radi,kak ljepo čisti kuruz.
dsc00991k.jpg

dsc00992q.jpg

dsc00993q.jpg

Bijo je jači i od ovoga.
dsc00995v.jpg

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
stvarno je dobro očišćen kukuruz,važnost ima u koje vrijeme se bere i do hibrida

kolko km/h (max)ide primjerice u takvom kukuruzu? i kolko vremena trebaš za k.j.?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
A sad da ti kažem kolko ide brzo km/h lago bi ti kad bi reko jer neznam,evo ovako si to sam izračunaj imam 4 brzine i berem u 4 sporohodnoj,a kad je više od pola bunkera onda u brdo moram prešaltat u 3 da ga nemučim i gas je na 1500 okretaja, jedan bunker imam za 20-30 min ovisno o polju dali je u brdoviom terenu ili na ravnome i o dužini polja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
A sad da ti kažem kolko ide brzo km/h lago bi ti kad bi reko jer neznam,evo ovako si to sam izračunaj imam 4 brzine i berem u 4 sporohodnoj,a kad je više od pola bunkera onda u brdo moram prešaltat u 3 da ga nemučim i gas je na 1500 okretaja, jedan bunker imam za 20-30 min ovisno o polju dali je u brdoviom terenu ili na ravnome i o dužini polja.
Ako nemaš ubrzivača kardana, ovi okretaji motora su PRENISKI, jer se na Uniju kardan vrti 540 na oko 2100rpm motora. Znači, trebal bi ga vrtiti 2000...2200rpm, jer berač traži 500...600rpm na kardanu. Ako se presporo vrti, rakete ne rade dobro, a pogotovo je izraženo lupanje noževa freze. Loše sječka, a često se događaju i lomovi noževa.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
540 okretaja ima na nekih 1900 tak da bi tih 1500 bilo nekih 420 oretaja na kardanu i to mu je dosta nemuči se,kad mu se da veči gas sam se bezveze dere,no dajem mu gasa od 1500-1600

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Nije riječ o motoru, već o beraču: njemu je to premalo okretaja, a i nepotrebno si sporiji. Povećaj gas, jer bude bolje bral. Taj se motor ionak vrti 2400 na punom gasu, pa mu ovih 2000 nebu previše.
Ja sam imal multiplikator napravljen, pa se motor vrtil na 1600-1700 (Štore).
Na Same-u imam tri brzine kardana, tak da je uglavnom išel na 540E i isto oko 1600rpm.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Evo jedan mali offtopic, zanima me dali se može posebno nabaviti ovaj ventilator što ga ima EOL verzija berača SIP Tornado 40, jer naš berač ne čisti ni upola tako dobro kao ovaj, srećom nabavili smo komušač pa je bilo laganica za ubaciti kukuruz, ali inače ima dosta čak i onog lista u bunkeru, odnosno cijele stabljike koja nije povezana sa klipovima pa bi možda tu ovaj ventilator pomogao!

Evo jedna slikica komušača, toplo preporučam onima koji se još pate ručnim ubacivanjem, s ovim i 50 tona ubaciti nije nikakav problem!

Uploaded with ImageShack.us

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Probaj kljunove dići ako to možeš maksimalno pod klip,da ti što manje lista ubaca.Ima razlike i to dobre..

V

Vjerni983

Guest
Joooj ovo je zlato....samo bacaš i prikolica je taj čas prazna:prayer::supz::gitarist:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Klipan

Završeno sa kukuruzom za ovu godinu. Sa 1 rali pobrano skoro devet bunkera iz jednorednog SIP-ovog berača. Ne znam jel to ok, ali kvaliteta koma. Sorta Klipan, a klipovi od 5 cm do 45 cm. Puno pljesnivih. Ne zman u čemu je problem. Jel kriva gnojidba, priprema, sijačica ili godina - vremenski gledano. Uglavnom u kuružnjaku je i čeka prodaju.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Klipan

Klipan hibrid od BC Instituta nije se pokazao najboljim. Klipovi neujednačeni od 5 do 45 cm.
Muke po mateju za očistit i spremiti. Nisam zadovoljan. Ne znam u čemu je stvar - gnojidba, sijačica ili vrijeme?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh