• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Obišao sam danas jedan jedini hektar kukuruza što mi je ostao neobrani,i koji je ponovno sađen 1.7.,poslje tuče. Ubrao sam 2 klipa,klipovi su na pola crni,tj pola zrna na klipu je onako crno. Što se to događa? I što sad napravit sa tim kukuruzom?
Planirali smo sad dok je još srmznuto tlo i može se u polje, sasilirat to zrno u vreče,ali sad nismo više toliko sigurnu,dali to valja za isharnu stoke.
Što Vi mislite ,tj. preporučujete?

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Obišao sam danas jedan jedini hektar kukuruza što mi je ostao neobrani,i koji je ponovno sađen 1.7.,poslje tuče. Ubrao sam 2 klipa,klipovi su na pola crni,tj pola zrna na klipu je onako crno. Što se to događa? I što sad napravit sa tim kukuruzom?
Planirali smo sad dok je još srmznuto tlo i može se u polje, sasilirat to zrno u vreče,ali sad nismo više toliko sigurnu,dali to valja za isharnu stoke.
Što Vi mislite ,tj. preporučujete?
Sta se dogadja, to ne znam.
Po meni, ako nije za ishranu stoke, u kazan! To bi ja uradio.
Pozdrav!!!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Neobrani kukuruz masovno trune. Vlage zrna su jos uvjek uzasno velike i zrno trune sve brze i brze. Ako radis u zrnu obavezno vozi susiti a nisam siguran koliko ce bit dobro ostavit to zrno za ishranu stoke

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
U pravu si Kićo,kukuruz masovno trune na poljima.
Evo ovo je slika mojega!

H

Hurlimann86

Guest
Prošli tjedan kad je bilo još kolko tolko smrznuto brali smo nešto kukuruza nisam bio kad se bralo , ali mi bratič poslao slike nisu nešto al nek se nađe.
Ali to je več sad berda 2011.:D:D:D

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
ti bogca to je trebalo rižu sadit kak je mokro.

jbg tak je i kod nas bilo.
sused bral a ja u pripravi za šlepat a na nekim mjestima sam ga cjelo vreme šlepal.

H

Hurlimann86

Guest
Ovdje se zapalo samo jednom to na slici, a jebi ga takva njiva vode ima kroz cijelu godinu, ili ako nema je mekano da se jedva prolazi.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
a kaj se nemre onda tu napravit jarak ak več leži voda.

jeb ga znam godina je bila kakva je nadat se da bu ova bolja.

H

Hurlimann86

Guest
a kaj se nemre onda tu napravit jarak ak več leži voda.

jeb ga znam godina je bila kakva je nadat se da bu ova bolja.

Nema se kud napravit jarak jer je njiva tako zagrabljena i s obje strane je viša tako da ništa, a več smo i zavažali.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Kombajniranje i branje kukuruza 2010.-2011.-2012.

Danas brali u zrnu,kukuriza suha ko barut,evo par slikica...
Deutz Fahr M 1322
dsc02056q.jpg

dsc02057kk.jpg

dsc02059c.jpg

dsc02058w.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Kombajn je tvoj ili,,,vidim u odličnom stanju,,,,

Šta nije malo kasno za brat,,,ili jošđ se da,,nije zrno otišlo............:shock:

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Kombajn je tvoj ili,,,vidim u odličnom stanju,,,,

Šta nije malo kasno za brat,,,ili jošđ se da,,nije zrno otišlo............:shock:

Da kombajn je moj,a kaj se tiče zrna ono je 100 % zdravo...

B

BAGERISTA

Guest
Da kombajn je moj,a kaj se tiče zrna ono je 100 % zdravo...

Svaka čast,,,na mašini,,,nisam zna da se more brat i tako kasno.......:supz:

Koja je godina kombajn........i koliki ti je žitni adapter,,,širine

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh