zcepic
Jeste probali sijati Bc 462? Mi smo ga puno sijali dok smo imali više svinja u tovu. U prosjeku bi se sijalo 2/3 Bc 462 i 1/3 Bc 354. Bc 462 bi dao kvalitetu, a Bc 354 bi malo popravio količinu. Dobro podnosi berbu u klipu, a tada se bralo u klipu, berbu zrnu podnosi nešto slabije. Sada sijemo samo 354 upravo zbog ranog otpuštanja vlage i lagane berbe u zrnu, ali sada su i površine zanemarive tako da imam mjesta za rasprostrti ga po tavanu da se prirodno suši.
Možda ovo nije mjesto za ovakav komentar, ali ja ne vidim nikakvu prednost ovih stranih sjemerskih kuća (Kws, Pioneer itd) nad domaćim sjemenarskim kućama. Uz odgovarajuću agrotehniku i dobre vremenske uvjete vjerujem da je prinos, kvaliteta i otpuštanje vlage podjednaki..
462 je sijao susjed i jaako slab prinos kaže nikad više, godinu poslije usijo tvrtka i oduševio se prinosom i kvalitetom, i kaže od sada uvijek os tvrtko 303. on tovi piliće pa mu treba jako kvalitetno zrno da dobije kvalitetnije meso i kraće vrijeme tova, nikakvi zubani ne dolaze u obzir samo polutvrdunci i tvrdunci