Utva Pančevo?
Zašto? Kakva si doživio iskustva?
Zrno je sitno, skužili to kod sadnje ali je već bilo gotovo, njiva do moje posađena isto kad i moja skoro duplo više ubrali ali nije kws, da nebi neki rekli a slabo si prihranio- nisam bačeno je gnojiva više nego je trebalo i nista.
Zrno je sitno, skužili to kod sadnje ali je već bilo gotovo, njiva do moje posađena isto kad i moja skoro duplo više ubrali ali nije kws, da nebi neki rekli a slabo si prihranio- nisam bačeno je gnojiva više nego je trebalo i nista.
Mi smo brali rane kws hibride i solidan prinos oko 7t/ha mala vlaga.Ja sijem oko 50 hektara kukuruza i sve je KWS sijem manje brojeve kws hibridi nisu jako zahtjevni daju dobre prinose uz mala ulaganja jedina mana im je što se klip u jesen ne povija prema zemlji pa nije dobro ostaviti za kasnu berbu. A što se tiče krupnoće sjemena to nema nikakve veze i sjemenski kukuruzi bi trebali biti sitniji i okrugliji
Ja sijem oko 50 hektara kukuruza i sve je KWS sijem manje brojeve kws hibridi nisu jako zahtjevni daju dobre prinose uz mala ulaganja jedina mana im je što se klip u jesen ne povija prema zemlji pa nije dobro ostaviti za kasnu berbu. A što se tiče krupnoće sjemena to nema nikakve veze i sjemenski kukuruzi bi trebali biti sitniji i okrugliji
Mi smo brali rane kws hibride i solidan prinos oko 7t/ha mala vlaga.
na 24ha dekalba i kwsa imali smo prinos od oko 8t/ha sa vlagom 15.5%
dekalb je bio bolji
rwa 7tha 15,5vlaga prije mjesec dana,a kws fiacre mi je bio los oko 6t,ha
jos imamo 70ha gdje je pretezno osjecka
Zcepic,
sa tvrtkom sam jako zadovoljan i mislim da u dogledno vrijeme više neću ni sijati ništa drugo, jer se pokazao jako dobar u prinosu,a o kvaliteti da i ne pričam. Ovo mi je druga godina da ga sijem, lani ga je dosta tuča "sklepala", ali ove godine je bio odličan i odlično je preživio sušu, čak je još i stabljika bila dosta zelena i vlažna. Jučer je obavljena posljednja berba za ovu godinu i prinos je bio na 1 rali (jutro) 8 bogovskih bunkera, a sad koliko je to po kilaži neznam, ali mislim da bi trebalo biti oko 7 tona. Uglavnom kakva je bila godina ja sam super zadovoljan :drinkers:
vidim da mu je klip dosta tanak ali dugačak, kako se on runi dali ga runilica izbaci cijeloga ili ga svega sruni i kakva mu je kvaliteta zrna ima li razlike od ostalih hibrida meni treba za tov pilića i kokoši nesilice, zlatko mi se nije pokazao kao dobar prinos mu je 0 baš mi treba kvalitetan kukuruz a da je donekle dobrog prinosa. Neki mi preporučavaju Bc 572 za tu namjenu pa sad neznam od ta dva koji je bolji
Kod runjenja nema nikakvog problema, runilica sve oruni bez obzira što je tanak klip i tanak oklasak. Kvaliteta zrna je odlična, jer je tvrtko čisti tvrdunac i gotovo da nema pljeve. Ja meljem zrno na sito sa rupama od 10 mm i šrot ispadne skroz sitna krupica, ali bez pljeve. Ove godine sam prvi put sijao BC 572 za probu, ali mislim da više neću ništa osim tvrtka. 572 ima deblji klip i deblji oklasak, malo je veći prinos, ali što se tiče kvalitete zrna to je kao "Yugo" i "Golf".
za taj sklop (metar ima pa metar nema) malo je brzina traktora prespora, ali su zato klipovi vrhunski,,to sam već napomenuo tko je ove godine imao rijeđi sklop taj je imao i prinos.Ovako je bilo kod nas. http://youtu.be/QwlsO9GnkN0