daniel2356
Član
- Tu od
- 14 Svi 2009
- Poruka
- 551
evo htio sam podijeliti sa vama kako je teklo raskupusanje, farbanje i sastavljanje adaptera za kukuruz. pacijent je bio Geringhof PC 6 redi preklopni kojega sam kupio u jesen. redovi su bili složeni na 75/80 cm(francuski sistem).nakon kompletnog rastavljanja adaptera i uženja na 70 cm slijedilo je rezanje pa varenje bočnih stranica za 20 cm svake, jer su bile preširoke pa bi rušile redove van adaptera. zatim je uslijedilo prepravljanje pogona samog adaptera jer treba postiči da se vrti 750okr/min., a i da odgovara na sami kombajn (nisam mogao složiti da mi paše dolje di spajam heder, pa sam dao napraviti na jednu osovinu nastavak kardan kao na Deutzu, pa sa dvije prirubnice spojim pogon). usljedilo je sastavljanje, sve kljunove sam morao rašarafati i sastaviti, i kad sam sve sastavio skužim da imam dva desna bočna kljuna(jer tamo di sam kupio ga čovjek je imao još jedan 4-reda, pa je sa oba poskidal kljunove, a kada smo ih tovarili na kamion nismo pazili na to, srečom drugi adapter se prodao 10 km od mene, pa sam to lako riješio.) sad ide ko metak. sad nakon žetve budem naparavil još povišice za bočne stranice i mrežu pa da mogu vršiti suncokret, jer sa adaptacijom za suncokret koja se montira na heder se ogrebe kombajn i traktor koji tanjura poslije njega. lani sam si počupo crijeva od zraka na traktoru.