• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kompletna reparacija adaptera za kukuruz

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
evo htio sam podijeliti sa vama kako je teklo raskupusanje, farbanje i sastavljanje adaptera za kukuruz. pacijent je bio Geringhof PC 6 redi preklopni kojega sam kupio u jesen. redovi su bili složeni na 75/80 cm(francuski sistem).nakon kompletnog rastavljanja adaptera i uženja na 70 cm slijedilo je rezanje pa varenje bočnih stranica za 20 cm svake, jer su bile preširoke pa bi rušile redove van adaptera. zatim je uslijedilo prepravljanje pogona samog adaptera jer treba postiči da se vrti 750okr/min., a i da odgovara na sami kombajn (nisam mogao složiti da mi paše dolje di spajam heder, pa sam dao napraviti na jednu osovinu nastavak kardan kao na Deutzu, pa sa dvije prirubnice spojim pogon). usljedilo je sastavljanje, sve kljunove sam morao rašarafati i sastaviti, i kad sam sve sastavio skužim da imam dva desna bočna kljuna(jer tamo di sam kupio ga čovjek je imao još jedan 4-reda, pa je sa oba poskidal kljunove, a kada smo ih tovarili na kamion nismo pazili na to, srečom drugi adapter se prodao 10 km od mene, pa sam to lako riješio.) sad ide ko metak. sad nakon žetve budem naparavil još povišice za bočne stranice i mrežu pa da mogu vršiti suncokret, jer sa adaptacijom za suncokret koja se montira na heder se ogrebe kombajn i traktor koji tanjura poslije njega. lani sam si počupo crijeva od zraka na traktoru.
dsc04358w.jpg

dsc04360d.jpg

dsc04359u.jpg

dsc04362d.jpg

dsc04363.jpg

dsc04364b.jpg

dsc04365p.jpg

dsc04372v.jpg

dsc04373b.jpg

dsc04374o.jpg
 

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
evo nastavak i njegovo novo ruho:
dsc04376z.jpg

dsc04377l.jpg

dsc04408t.jpg

dsc04409q.jpg

tu sam stavljal nove zupčanike da dobijem potrebnu brzinu
dsc04410f.jpg

dsc04420s.jpg

dsc04421.jpg

dsc04424h.jpg

dsc04425clx.jpg

dsc04428n.jpg

malo su mutne, fotič mi je strgan
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,020
Velike je ovo zahvat zato svaka čast 8) 8)
kak dugo si radio taj posao :?:
 

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
pa oko desetak dana +-dan, dva, već se ne sječam. uglavnom za jedan dan smo ga rašarafili, a 3 dana smo ga sastavljali, jer smo mu u međuvremenu promijenili ležajeve, pa je puževe majstor kratio, pa ih je strebalo centrirati itd. uglavnom puno posla, trojica smo radili na njemu plus majstor koji je sve rezal i varil, ja sve ofarbal. uglavnom promijenili smo mu prednje noževe koji sjeku kukuruz, morali smo mu kratiti sve pogonske osovine, te napraviti kompletno novi pogon samog adaptera da mi paše na kombajn plus novi pogonski zupčanici dok je tokar napravio...
 
D

deni

Guest
Super odrađen posao. Dali smijem znat koliko otprilike dođe prepravljanje adaptera, rezanje i centriranje. Željeli bi kupit neki jeftini adapter vidio sam da ima jeftinih ĐĐ 6 rednih dali bi se to isplatilo mi prepravit na 4 redni.
 

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
486
mislim da se isplati, a i to bi bila puno jeftinije i jednostavnije od ovog gore, jer se samo izbacuju vanjski redovi,još ti ostane rezervnih dijelova.
ali treba imati živce .
 

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
422
Velik posao , sad bi trebao služit ko novi .Imam jedno pitanje dali kombajni kod branja kukuruza u zrnu uopče perušaju klip kao berači ?
 

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
Služio je dvije godine, onda sam ga prodao i kupio 5 redi Geringhoff Rotadisk, bas smo prekjucer malo ga dotjerali u red, neke diskove promijenili koji su bili popucali, te stavili potrosene diskove na kraj, a krajnje napred, i lezajeve na raketama promijenili, sad idemo u probni let da vidimo....










 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Sigurno ti je pričao Krešo, onaj lik gdje smo tovarili stol za uljanu repicu u mom kraju, on je imal isti takav JD kombajn i 6 redi preklopni adapter i rasturio mu je kombajn i u zadnji čas se riješio adaptera i nabavio 5 redova, baš kao što si napravio i ti i preporodio se, ubrzao posao, a štedio kombajn.
 

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
Sigurno ti je pričao Krešo, onaj lik gdje smo tovarili stol za uljanu repicu u mom kraju, on je imal isti takav JD kombajn i 6 redi preklopni adapter i rasturio mu je kombajn i u zadnji čas se riješio adaptera i nabavio 5 redova, baš kao što si napravio i ti i preporodio se, ubrzao posao, a štedio kombajn.

ma onaj adapter je bio prespor, nisam mogo raditi brže od 2 km/h, odma je stao, jednostavno 6 redi PC sistem nejde, rekli su mi to dok sam kupovao ga, al nisam vjerovao, nije problem u 6 rednom adapteru, nego sistemu kojem radi adapter i samoj izvedbi. da je bilo 6 redi rota disk, kupio bi ga. ovoga mogu terat skoro kolko ocu jer radi na drugi princip. Krešin kombajn je tu u susjedstvu, napravili su ljudi kompletan remont na njemu, ove godine su vadili i biter van jer je bio rasturen, dosta popravaka su imali na kombajnu da ga doteraju u red. a ja sam stol razrezal i raširil, provuko novu instalaciju za bočne kose, stavio nove bočne kose, stavio novu kosu i paprike sa hedera,a na heder nove, prefarbao ga, i deri....





 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Je znam, onaj njegov JD je bio u jako lošem stanju....

Bitno je da si ti stol sredio i da radi :)

On je imal Gerinkofa 6 redi preklopnog, neznam koje oznake, pa je kupio Oros 5 redi i preporodio se i on i kombajn :) to je išlo ko ludo, meni je vršio dosta s njime.
 

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,900
evo i mi smo kupili geringhoff 4 reda za Zmaj , pa sad ga kompletno repariramo (prodiremo u srž) hehe , svi ležajevi novi , sve kaj god treba se mjenja
pa evo koja slikica

svi zubčanici su dobri osim jednoga , kupili novoga velkoga i dva mala , i sad je to to...
ta raketa je neštu uhvatila i tu je bilo belaja ...jedino na toj bateriji je bilo kemije , ostale su sve uredu ( ne sviđa mi se što nisu getribe u ulju nego treba mazati sa masti )



novi zupčanik


na raketama osovine bile u banani , pak je to majstor saniral , nisu bile ni u centru, nego su hopsale...


ovak izgeda kad je getriba sklopljna i podmazana sva iznutra



sad je korito na redu , puš smo danas uzeli dolje , treba novi lim u korito , pa bude kopčanje trebalo složiti za zmaj
 

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,900
ajmo dalje
i baterije su skorom sve skompletirane , još neke djelove čekamo , lance moram 4 nova kupiti 4 su dobra
dvije baterije su sive dvije te neke zelene , to farba što ostala pa da se utroši...





par novih zupčanika donih

 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,392
Jesu. No, bilo bi skuplje i predugo bi trajalo.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh