Dobra večer svima.
1.
Gledao sam dnevnik na tv i vidim "vijest" da se autobusni prijevoznici bune, da im treba više iz "društvene / državne blagajne" pomagati, jer oni jadni nemaju koga voziti, nema turista, a oni imaju autobuse na lizing, treba platiti rate lizinga, te treba uplatiti plaće zaposlenicima itd.
2.
U Hrvatskoj bi skoro nestalo zaraženih korona virusom da nismo u zadnih par dan napravili UVOZ ZARAŽENIH, neki to bolje pametni od mene navode kao "povratak naših radnika doma" iz "napredne i turbo pametne Švedske" itd.
Dopustite mi molim Vas da "natipkam" moje osobno radničko /seljačko / umirovljeničko mišljenje.
1.
Ja kao "još uvijek pri zdravoj pameti" građanin na to gledam ovako: autobusni prijevoznici koji se bunite, kako zapravo izgleda Vaš poslovni plan? Dok god je teklo med i mlijeko, Vi ste jako pametni, ubirete vrhnje, ulazite u zaduženja / lizinge, evidentno bez pokriča. OK, iznenada, višom silom presušila pipa, odjednom nema turista, nemate koga voziti, a Vi "nemate ama baš nikakvi rezervni plan poslovanja", pa što sad to mene, ili meni slične treba zanimati? Vas nikada nije zanimalo, nimalo, ako ja recimo dignem kredit za obnovu kuće ili vikendice, pa u međuvremenu izgubim posao, ali moje rate kredita ostaju, dolaze na naplatu, meni ili mojim jamcima. Niste imali vremena i primijetiti da smo ja, ili mi takvi neki, tada / sada u nevolji, jer ste morali užurbano mlatiti lovu. Korona nas je, a još više Vas opako prizemljila. Što sad dragi ljudi? Razotkrivaju se lažne konstrukcije, klimavi, ili nikakvi poslovni temelji i planovi. Sad trebate solidarnost iz društvene kase, koju se sve vrijeme poslovanja zdušno trudite ŠTO MANJE PUNITI. Ostavljam cijenjenom forumaškom društvu neka dalje ima vlastito mišljenje o ovoj problematici.
2.
Tamo neki Šveđani su naglo htjeli uzgojiti krdo imuno na korona virus, sve i po cijenu da zabrane staviti starce na respirator, ili one mlađe s nekim drugim opakim boleštinama. Pošto je dobar dio naši građana iz HR napustio svoj dom i zemlju, otišli gore za kruhom bez motike, da budu sluge pokorni (ovo je moje osobno mišljenje i ne mislim ga mijenjati), sad su se odjedenom gore našli u problemima. Jer, gore se "u tim demokratskim, komfornim uvjetima i slobodama, gdje se diše punim plućima" jako lako zaraziti. Jebiga, ali se jako skupo liječiti i odjednom se pojavila nostalgija za obitelji, prijateljima i domovinom, HELP, vrnite nas doma, ovdje je korona. I kaj sad, došli neki jako pametni, potrpali ih zaražene u avion i "vozi miško" doma u HR, rapatrijacija ili tak nekak. E, dragi moji, pa što niste sad ostali gore, u toj Švedskoj, platite za svoje ozdravljenje. Ja sam cijeli radni vijek plaćao nekakvu generacijsku solidarnost, a sad eto i Vas na grbaču da i Vas ovdje liječimo. Ali niste baš previše punili našu kasu za zdravstvo, jer trpali ste eureke u svoj vanjski i unutarnji džep, te svesrdno potpomagali Šveđane, a sad sirotinjo Hrvati, spašavaj moju koronom zaraženu guzicu.
Također i ovo ostavljam forumašima da si naprave osobne zaključke. (Lijepo Vas samo molim prisjetite se barem nekih mogućnosti, ili razloga dok donosite sud, te POŠTENO ODVAGNITE kako je i zašto sav taj narod pohrlio van, za kruhom bez motike...)
Evo prelijepog primjera iz HR:
native.tportal.hr