• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
tak je nekad i s kombajnerima bilo...
Sjećam se priče pok. dida da mu je u sezoni bilo malo litra rakije ujutro dok bi ljudi dolazili dogovoriti žetvu, oni su još onda vodili računa o dezinfekciji.

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Kada je Bosna u pitanju situacija stoji ovako: dosta malih obrta zatvoreno sto zbog zabrane, sto zbog vlastitog straha od korone, veliki broj ljudi otpusten (vlada ce finansirati obaveze poslodavca prema drzavi s tim da poslodavac daje plate, ali zamislite sada situaciju u kojoj frizer ima par zaposlenih i treba im dati platu. Moze mjesec i dva ali kako dalje), dosta vise ljudi je posijali svoje oranice. Ono za sto ce civilna zastita i ministarstvo zdravstva odgovarati je taj sto ne primaju ljekari pacijente u domove zdravlja i bolnice nego te '' lijece''preko telefobskog razgovora, to je direktno krsenje zakona i propisa sto po ustavu sto po konvencijama. Dosta apsurdnih naredbi ima, od zatvaranja obrta pa do uvodjenja policijskog sata. Policijski sat ne sluzi nice u, zatvaranje radnji u 19 h sluzi tome da tokom dana se vise ljudi upucujem u iste i u marketima i prodavnicama vladaju vece guzve oko 17 i 18 h nego kada su radile normalno radno vrijeme. Apsurdne su i teorije zavjere, korona je stvarna i nije obicna gripa i ima mutacije, neko je prevazidjemo bez problema i simptoma, a nekom kosti pucaju, dok nazalost neki i umiru. Maska kao zastita od korone virusa je mit. Maska efektivno djeluje dva sata, nakon toga nista. Ona vise dodje kao psihički element odbrane.
Mjere koje zaista djeluju su socijal a distanca, pranje ruku i kao kod obicne gripe pokriti usta prilikom kasljanja. Korona virus se moze prenijeti i na obuci i o djeci pa prilikom voznje u autu izbjegavati da klima puse u noge i na taj nacin ne digne virus u zrak. Ima jos toga ali toliko od mene

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Kod tebe u Bosni je još i dobro kako je nama u Srbiji plicijski čas je svakog dana od 17- 05 a od petka od 17- ponedeljka u 05 tako da ako se ovo još malo nastavi izbiće građanski rat jer naš predsednik mazohista prosto uživa da nas drži u zatvoru i ne skida se sa televizija držeći svoju predizbornu kampanju glumeći uplanog govnara i sad je glavna afera kako se njegov sin zarazio radeći kao volonter iako bi sad i naš dragi predsednik po svom zakonu u vreme vanrednog stanja trebalo da bude u izolaciji kao i svako za koga su smatrali da je mogući zaraženi on ide po zemlji i slika se kako po bolnicama uručuje respiratore i maske

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Ovo nisu nasilni izgredi ili oruzani sukobi pa se policijskim casom moze dosta ucinit. Ovo je virus i ne nestaje on od pocetka policijskih sata. Ukoliko ogranice vrijeme rada usluznih djelatnosti nema potrebe da se uopste uvodi policijski sat. Dovoljno smo mi svjesni da se cuvamo. Clan sam civilne zastite ali neki potezi su katastrofalni. Imamo vise ministara nego respiratora, a to odmah znaci da imamo i vise sluzbenih automobila, vise ljudi koji ih voze, koji ih cuvaju, a oni svi koriste priliku za svoju promociju.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Evo upravo na tv od nekih skromnih 30 kanala što imam nemozes niata pogledati osim koronanjuz.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
U najmanju sam ruku razočaran pojedinim stavovima i komentarima i smatram ih neprimjerenim situaciji. Puno je več ljudi umrlo od posljedica korona virusa, a ovdje se počelo pisati o teorijama zavjere, o lažima nauke i medicinskih stručnjaka???

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ma ima tu svega, doslovno se isprepliće to sve skupa, i istine i teorija i strahova i koječeg drugog,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Kolega Plus, znam da ovo ide mene.
Korona je gripa, a i od gripe se umire, samo se to nije govorilo dok nisu u modi bile svinjska, ptičja... Ostalo je euforija i mazanje očiju.
Umrlo je par ljudi u HR, prosječne dobi 70+ (pokoj im duši).

Reče gospođa Alemka otprilike "ako je umro netko tko je imal leukemiju, a zaražen je virusom, vodimo ga kao da je umro od virusa". Pametnom dosta.

Statistike pokazuju da je prvim tromjesečjima prethodnih godina u Italiji umrlo ukupno više ljudi nego ove godine. Ne znam kak si to protumačiti?

Uz informativnu blokadu kakvu imamo, strah i zatvor je ono kaj su nam napravili, posijali sjeme razdora među ljude, ugasili zdrvstveni sustav. Čemu?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
ZJ što ja mogu ako si se ti prepoznao u mojim riječima?

Moje napisano ide svakog onog tko po mojem osobnom uvjerenju radi medvjeđu uslugu, svima onima koji se svim silama trude da ukrote virus i minimiziraju njegove posljedice.

Također radi medvjeđu uslugu i onima koji sada s razlogom osječaju strah i zebnju pred nevidljivim virusom.

Možda nije previše dobro uspoređivati ovaj virus s gripom, za gripu ne kopaju masovne grobnice u SAD, ili nemaju bolnice po španjolskim i talijanskim hotelima itd. Za gripu nikada nije stala sva svjetska privreda i školstvo. Imamo nešto novo, opako a potpuno je nepoznato.

Još neki negativni i neprihvatljivi primjeri:
Vidimo papu kako se kao nikada do sad za Uskrs sam moli, a vidimo i naše pojedince koji se uzdižu iznad pape.
Vidimo da se dio građana trudi ostati doma, a viđali smo i brojne koji su izlazili na plažu na picigin, u neobične šetnje itd. Dobro je i malo pogledati brojke korona statistiku po županijama, može se iz njih štošta saznati.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ne mogu tvrditi da sve ovo nije splet nesretnih okolnosti, ali ni ne tvrdim da nije namjerno
izazvano.

Pošto taj virus odmah napada pluća, smatram ga puno opasnijim od onog koji izaziva običnu gripu. Htjeli mi to priznati, ili ne, uvijek nas najviše pogodi nesreća koja zadesi nas ili najbliže. No onda je već dosta kasno za učinkovitu borbu protiv virusa. Zato djelujmo odmah na trenutno dostupne načine.

Najveća opasnost su asimptomatski bolesnici i prijenoz zaraze prije nego nastupe ikakvi simptomi. Oni šire bolest, ne znajuči da su zaraženi. Zato sam pristaša testiranja u najvećoj mogućoj mjeri i pridržavanja uputa o izbjegavanju socijalnih kontakata. Nažalost, testiranjem nije moguće obuhvatiti niti većinu, a kamoli svu populaciju pa je u ovom trenutku najdjelotvornija borba protiv širenja virusa smanjenje društvenih kontakata na najmanju moguću mjeru.
Ono kaj mogu napraviti je da pridonesem čim sporijem širenju zaraze, a to je u ovom trenutku smanjiti fizičke kontakte. Nama na selu je to puno lakše nego onima u gradu. Ipak svaki pojedinac raspolaže s više prostora i ako smo dovoljno pametni može se bez problema održavati potreban razmak.

Čuvajmo druge jer na taj način čuvamo i sebe.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega plus ja ne govorim o teoriji zavjere, vec zavjeri.Ko zeli moze procitat moj post br.274,naravno da nije Virus bezazlen,no previse su nas prestrasili njime.Takodjer moramo svi dati obol ovoj situaciji al ne samo na praznim rijecima,nemogu to vlastodrzci kojima smo dali povjerenje,ocekivati od nekih a druge maziti.
Ljudi,moramo se udruziti i jedan drugog hrabrit,ostanimo normalni.
Svatko ima pristup YouTubeu-u,pa vidite Kakao nas hrabri Dr.Semir Osmanagic-Zasto nam se OVO desava?Pogled iza zavjese.
Zivjeli vi meni i sretan Uskrs onima koji ga slave,ja nazalost sam ovdje u AT. no nema veze,dogodine opet s familijom a fala bogu dobio sam uskrsnji poklon paket jucer od sefa i danas od susjede te nisam izgubio nadu u ljudskost.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kolega plus ja ne govorim o teoriji zavjere, vec zavjeri.Ko zeli moze procitat moj post br.274,naravno da nije Virus bezazlen,no previse su nas prestrasili
Kolega hotela, nisam ti imao namjeru replicirati iz nekoliko razloga, ali sada sam osjetio da to ipak trebam.
Nemam se namjeru sada na bilo kakav način dokazivati da dokažem da nisam strašljivac, a tvrdim i da sam dosta realan.
Isto tako sam zagovornik reda i poštivanja dogovorenih pravila. Protivnik sam da unaprijed bušimo rupu u svakoj odredbi, propisu ili zakonu, prije nego uspije zaživjeti.
moramo svi dati obol ovoj situaciji al ne samo na praznim rijecima,nemogu to vlastodrzci kojima smo dali povjerenje,ocekivati od nekih a druge maziti.
Ljudi,moramo se udruziti i jedan drugog hrabrit,ostanimo normalni.
...
Do sada sam smatrao i uvjeren sam i dalje da imamo glavni stožer sastavljen od profesionalaca i dobrih stručnjaka. Smatram ih takvima i dalje i imaju moju punu podršku iako nisam član, niti simpatizer stranke na vlasti. Trenutno nisam zadovoljan s time što su dopustili "manifestaciju" procesiju na otoku Hvaru, pod opravdanjem da je izolirani otok.
Također podržavam riječi g. Capaka: da su nam olabavili stegu pa neka se sada dokažemo kakvi smo ljudi. Točno na svima nama je red, u stožeru može biti 5 Ajnštajna ako ih mi "miniramo", uzalud im trud.
Osobno smatram da ti sada tvojim komentarima ovdje ne daješ previše pozitivan obol, nego su trenutni tvoji kontraproduktivni - ali "to je moje osobno mišljenje".
vi meni i sretan Uskrs onima koji ga slave,ja nazalost sam ovdje u AT. no nema veze,dogodine opet s familijom a fala bogu dobio sam uskrsnji poklon paket jucer od sefa i danas od susjede te nisam izgubio nadu u ljudskost.
Ovo tvoje hvaljenje poteza i darova austrijskog šefa je za mene osobno tužno i ujedno komično. Žao mi je, što si ti iz meni nepoznatih razloga izgubio povjerenje u ljude tu u HR i doma, a imaš povjerenje u ljude u Austriji. Veličaš od šefa dobivenu uskršnju košaricu i 4 buteljke vina?!
E moj kolega po forumu, ja recimo unazad 30 godina na svaki Badnjak i pred svaki Uskrs donosim na obiteljski prag kao čestitku, meni dragim i zaslužnim obiteljima, po 5 litara vina koje ti po kvaliteti nimalo ne zaostaje za takvim buteljama. (Također ih tako darujem za svaki njihov rođendan, koje zajedno obilježavamo osim sada dok je korona kriza, a podijelim tako i preko 140 litara kvalitetnog vina i nije mi nimalo žao.) Večina ovdje ostalih građana doma u HR ima itekako bogatu uskrsnu košaricu i prepune stolove. Godinama je to naša svakodnevnica i normala i ne smatra se ništa posebnim.

Žao mi je što sam se prisilio da to sada i ovdje napišem i komentiram, možda mi i nije bilo previše pametno.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega puls nemoj imat osjecaj krivnje,ti si iznio svoje misljenje i nedaj da ti to ikada netko oduzme.Ja samo zelim pomoci ljudima na svoj nacin,ako se tko nasao uvrijedjen neka mi oprosti,tako i ti ako mislis da nisam korektan.Sto se tice mog sefa,mnogi bi pozeljeli takvu osobu za prijatelja a ne samo sefa,no necu sad opisivati njegova dobra djela prema meni(i nama ostalim jugicima),nema veze s ovom temom.
Kaj se tice nasog kriznog stozera ja sam sretan da su ovi ljudi na celu,nisu svemoguci to je valjda svakome ozbiljnom jasno.
No nevjerujem nasim politicarima na vlasti ni opoziciji,nisu dostojni da vode ovakav narod negu su ga zadnjih decenija cak pokvarili i osiromasili a sto je najgore u duhovnom smislu.
Takodjer ne govorim o mogucoj zavjeri vec o specijalnom ratu protiv covjecanstva,mada je to velikoj vecini nepojmljivo a mogli bi shvatiti kad bi zbrojili dva i dva.
Jos jednom svima sretan i blagoslovljen Uskrs koji ga slave!🙏

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Plus..opusti malo mozak, nebuš tak dugo
Uh, ne mogu se složiti s tobom, jer ja si želim živjeti najmanje 300 godina, a svima Vama želim da mi dođete na sprovod.
Srdačan pozdrav! :)

• Like
Reactions: ZJ

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Ko te bu trpel jos 300let. :ppozdrav:
A Ljudi kolko je ovdje pesimizma,,,, ama proćiće i ovo.....
Kod mene susjed je samo takav optimista,,,
Naime otišo je on tamo U EU,,, da šta zaradi,, a gospođa ostala u Bosni,,,
I sad on nemože ovamo a ni ona tamo,,,,
I on je njoj poslo porku,,,, otprilike ovakvu....
,,Nedaj mala,,,
,,,Nedaj nikom bona,,,
,,Eto mene,,,
Čim prođe Korona....

E on je pravi optimista,,, jel da???????

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh