E moji kolege,vidim da se kod nekih kriticki razum polako budi,nazalost puno je naroda prestraseno,izbezumljeno izgubljeno tj.ide sve po planu.
Zabrinjava me to da je dosta intelegentnih clanova kao i ljudi poremetila ova "posast zvana korona",ljudi neznaju da normalno zive.Fale bogu disem opet punim plucima,odmaknuo sam se od ove histerije,od ponedjeljka opet radim u Austriji.Opet sam u normali,naime ovdje ljudi to stanje lakse prihvacaju.
Cak se dosta njih ne slaze sa tolikim strogim mjerama,Kurz se malo zaletio pa shvatio da mora popustiti kajis.Neki govore o robnim rezervama,pa ljudi moji nemojte biti naivni,zar s ovom bandom,zdravi razum je jedina opcija da vas spasi-nema druge.
No ,priznat cete da je tako i najpravednije,onaj ko ovisi o socijali i "robnim rezervama" taj je najeebo,no sam je kriv(naravno ima izuzetaka) sto nije mislio i cinio na vrijeme.
Da drug Tito je govorio:zivite kao da ce sto godina biti mir al budite spremno ka da ce sutra biti rat,stime je mislio da budemo oprezni.Dali smo bili oprezni,neee...pa vidite kakve osobe nam vode drzave,dali su to ljudi… pa ljudi imaju osjecaje,ljudi ti pomazu kad ti je potrebno,ne gledaju te svisoka ko nas ministar Coric, i na kraju ne prodaju svoju djedovinu.
Nismo bili oprezni kad smo dozvolili da nas vode ovakvi skorojevici,dali smo im povjerenje,cak jadni i oni su samo sluge.Neki se jos nadaju u crkvu da ce ona rijesit ovakva zla,pa oni su bili saucesnici kad nisu na vrijenme ukazivali i ljudima otvarali oci a dobro su znali,dobro su znali...
Evu sad za Uskrs nemogu doma k familiji jer ce me opet zatvorit u "Auschwitz",citam komentare "normalnih" ljudi...koji k..ac dolazite,ostanite gdje jeste,sta ste otisli sami ste si krivi,boze moj sta je sovim ljudima...oprost im jer neznaju sto cine.
Danas tako razgovaram sa sefom o mojoj situaciji kako ne smijem kuci,;nema problema,sta trebas za uskrsnje slavlje pita on,drugi kolega kaze da se najavim ako ostajem ovdje.Ljudi moji suza mi kanula na oko,kad se prisjetim moje domovine...sto se to tamo desava stim judima, jer to stvarno moja domovina.
Pa nekada sam iso u rat za te ljude,kuci ostala zena i troje djece(skoro djeca ostala na ulici),othranio kasnije petero djece,ostavio mladost i vec 28g.zivim skromno da sto vise ,€-ura donesem kuci a ovi te ponizavaju i neposteno koriste te si u svojoj "domovini" takodjer gradjanin drugog reda.
Ne to nije vise ona moja voljena domovina,na srecu ima jos divnih i prekrasnih ljudi,no polako nestaju,a i moja domovina nakako je sve dalje,jedino mi jos slike iz rane mladosti ostaju,slike moje Hercegovine,slike koje mi nemogu oduzeti.
Izvinite kolege jer sam se malo raspiso,no svi patimo u ovim trenucima i nije nikome lako,no mozemo si pomoci a i nije tako tesko.
Pa druzimo se malo vise,uzmimo moc novcu i onima koji ga neposteno dijele,cim vise vremena u prirodi a kod nas na Balkanu toga ne manjka,opustimo se ljudi ko da ce sto godina bit mir,al ostanimo oprezni!!!