Dobar dan svima,
Došao sam u kuću izvana, kod nas puše vjetar kao sam vrag, obišao sam "našu živinu" i natrag u toplo.
Dopustite mi današnji osvrt "na moje ranije napisano", na temu korona virusa.
Našima je susjedima istekla četrnaestodnevna samoizolacija, zadana na granici prilikom povratka doma iz Austrije. Na moje osobno veselje, a i njihovo, susjedi nisu imali nikakvih pokazatelja na bilo kakvu zaraženost poput povišene temperature, kašlja itd. Bili su u stalnom telefonskom kontaktu s doktoricom opće prakse i BILI SU DOMA.
Danas je moja supruga telefonski razgovarala s njima, htjeli su več sutra donijeti novac za namirnice koje smo im nabavili i na "epidemiološki siguran način" dostavili. Rekla im je da nema hitnosti, neka za sad ne dolaze, stignu. Dala im je savjet neka sada prvo odu u ljekarnu udaljenu cca 1 km i neka si kupe za zlu ne trebalo certificirane zaštitne maske
(jer su u prodaji i one koje to nisu) i rukavice. Možda ne toliko zbog njih samih, koliko zbog eliminacije društvene histerije od strane "histeričnih susjeda i pojedinaca".
(Sada je definitivno jasno koliko je bio suviše ishitren i niski potez prijava "naše jedne susjede", svojih prvih susjeda, na kršenje samoizolacije "kretanjem unutar dvorišta", policiji, iako su policija i epidemiolog došli i na sve na kraju samo odmahnuli rukom, jer su ljudi zaista bili doma.)
Također je supruga ljudima rekla, a i njihova doktorica danas, da pošto su oni pripadnici tzv. rizične skupine građana iznad 65 godina starosti, neka i dalje maksimalno ostanu doma. Neka se ne izlažu, jer evo mi sutra idemo u nabavu za nas, rado im ponovo kupimo, samo neka pripreme spisak za sve što im treba. (Pao je među nama ponovo takav konkretan dogovor i nadam se da sve bude i dalje u redu.) I jedan drugi, nedaleki susjed, im je također več dva put kupovao i donosio kruh, dakle sve se može samo ako se želi biti normalan.
Istovremeno moj otac "mladić od 82" je sve nervozniji. On bi sam išao u dućan... Isto tako požalila mi se seka da joj je preko telefona "štrumfao" ili jambrao, cendrao,
da bi si on kupio frišku šalatu i domestos i... Pitala ga je seka "a jesi to rekao braciju dok ti je išao u dućan po kruh", ne nisam kaj ga budem zajebavao joj je rekao. No drugi dan me dočekao popis za 4 stvari i naravno
u jednoj sam pogriješio, ja sam kupio gel za WC školjku, a on veli ali ja sam mislio na one kuglice, ja sam prasnuo u smijeh. Deda ja ne vidim nutra v tvoju glavu kaj ti misliš, ili napiši kak treba na šalabahter ili mi reci jezikom, ili trpi posljedice
Eto tako nije lako nek se zna, svađamo se, viđamo se on i ja...