Bravo drustvo,vidim poceli smo razmisljati jer primjecujemo da nas dave i polako ogranicavaju slobode,odnosno igraju neciju igru i u tome su pokorne sluge.
No mi imamo razum,treba hrabriti ljude da ovo nije nista strasno,ljudi su u povijesti preboljeli razne velike bolesti i posasti bez znanja i osnovnih higijenskih uvjeta.
Pa cega se onda sad bojimo kad se moze ocistiti zrak od svakakvih necistoca do 0.0001%,postoje vec labaratorije Koje to primjenjuju u svojoj proizvodnji.Zar zelimo stvarati imunitet u zagusljivim domovima,uz TV. koji zraci i preko kojeg nas razni strucnjaci zatupljuju,bez sunca.Pa vec smo dosta glupi kad smo dozvolili da nas vode ovakve elite,Bandici,Mamici,Plenkovici,Vucici,Izetbegovici i drugi,sta su sve obecavali prije izbora zar smo zaboravljivi i mi ako su vec oni.
Najvise me ljuti da nasi religijski poglavari sute,da sute ,zar je i u njih usao djavo,pa onda je stvarno svrseno.
Ne bojte se,cega se stvarno plasite,pa nismo plahe zivotinje vec ljudi,imamo intuiciju,oci ,usi i vidimo svjesno kad nam neko laze u lice,jel tako.Previse smo se ulijenili,ocekujemo sve od drugih,zar je to posteno.
Pa ucili smo ko djeca da su strah i lijenost najgori nasi neprijatelji,da treba odrzavati osobnu higijenu,raditi tjelovjezbu i boraviti cim vise u prirodi.
Zar ne vidite da se vodi specijalni rat protiv covjecanstva,pa stariji clanovi su ucili o tome u JNA i satovima Obrane i zastite,da dragi moji forumasi to se sad dogadja i to pred nasim ocima,ne budite naivni kakav vas "smrtonosni Virus "spopao.
Hvala bogu,vec sam pisao da opet radim ovdje gore u Austriji i da ovdje nema tolike panike,radim normalno i za Uskrsnje praznike ostajem ovdje (mozda i duze)da mi nebi neko govorio lose o majci itd. i opet bi moro medju cetiri zida.
Sef me danas stvarno zaduzio,donio mi punu pletenu korpicu sa darovima za Uskrs i cetiri butelje vina,kaze za svaki dan po jedna.To je ljudskost,nekada smo na Balkanu bili poznati po tome,gdje smo sedragi prijatelji izgubili,sta nam se desilo.
Izvinite sto sam malo oduljio,no mozda nekome otvorim oci kao i ostali kolege koji govore razumno,hvala bogu nisu svi plasljivi no nesto su mi stidljivi.
Smrt Koroni,sloboda narodu!
ps.nek nam to postane uzrecica