bitćebolje
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Sij 2016
- Poruka
- 740
Pametnome dostaSvaka čast Tommy. Evo malo sam i ja to proučil i stvarno ispada da je brojka umrlih nakon dvije doze puno manja nego kod necijepljenih. No onda mi je za oko zapelo slijedeće:
"Weekly age-specific mortality rates were calculated for aggregated age groups rather than the usual five-year age groups because of low numbers of deaths in some age groups which could pose a risk of disclosure of the vaccination status of individuals and result in unstable estimates."
Prevod na hrvatski:
"Tjedne stope smrtnosti specifične za dob izračunane su za agregirane dobne skupine, a ne za uobičajene petogodišnje dobne skupine zbog malog broja smrtnih slučajeva u nekim dobnim skupinama, što bi moglo predstavljati rizik od otkrivanja statusa cijepljenja pojedinaca i rezultirati nestabilnim procjenama."
Ovo ti je primjer onoga što sam pisal u postu broj 4323. Znači i u ovoj studiji su morali promjeniti način računanja zbog nekog, nebitno kojeg , razloga jer po standardnom izračunu bi dobili "nestabilne procjene".
Da je ova studija spomenuta na logicno.com ti bi se vjerojatno uhvatil iste ove rečenice kao dokaza da je studija namještena. Ja neću reći da je namještena nego da je nebitna jer za mjesec dana bude izašla neka druga koja bude "dokazivala" nešto drugo jer budu primjenili treći način izračuna.