• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Svaka čast Tommy. Evo malo sam i ja to proučil i stvarno ispada da je brojka umrlih nakon dvije doze puno manja nego kod necijepljenih. No onda mi je za oko zapelo slijedeće:

"Weekly age-specific mortality rates were calculated for aggregated age groups rather than the usual five-year age groups because of low numbers of deaths in some age groups which could pose a risk of disclosure of the vaccination status of individuals and result in unstable estimates."

Prevod na hrvatski:

"Tjedne stope smrtnosti specifične za dob izračunane su za agregirane dobne skupine, a ne za uobičajene petogodišnje dobne skupine zbog malog broja smrtnih slučajeva u nekim dobnim skupinama, što bi moglo predstavljati rizik od otkrivanja statusa cijepljenja pojedinaca i rezultirati nestabilnim procjenama."

Ovo ti je primjer onoga što sam pisal u postu broj 4323. Znači i u ovoj studiji su morali promjeniti način računanja zbog nekog, nebitno kojeg , razloga jer po standardnom izračunu bi dobili "nestabilne procjene".

Da je ova studija spomenuta na logicno.com ti bi se vjerojatno uhvatil iste ove rečenice kao dokaza da je studija namještena. Ja neću reći da je namještena nego da je nebitna jer za mjesec dana bude izašla neka druga koja bude "dokazivala" nešto drugo jer budu primjenili treći način izračuna.
Pametnome dosta

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Ali moramo pročitati. Ja smatram da ako si se već potrudil i stavil link da je pristojno i otvoriti i pročitati što piše na linku. No to ne znači da ono što je u linku moram i bezrezervno prihvatiti. Jednako kao što ne prihvaćam baš svaku budalaštinu sa Logično. Istina je uvijek negdje u sredini između redova i ne namjeravam si zbog nikoga i ničega uskratiti zadovoljstvo traženja te istine.

I o kakvoj cenzuri nepodobnih pričaš Tommy?

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Dečki jeli ulazak Hrvatske u EU bio po referendumu, je, jeli referendum pravedan način odlučivanja, kažemo da jest, ali je sve napravljeno da bi on bio u okviru PRAVA, ali većina će se složiti da je baš taj referendum bio daleko od PRAVDE.
Isto vam je tako i s pogledom na te statistiku, svatko vam je napiše da izgleda onako kako ju želi prikazati.
Netko je na forumu već napisao da bi sve te ankete pred izbore trebalo zabraniti.
Odavno je poznato da propaganda dobiva rat, a politički komesari više zasluga i prostora nakon rata, nego pravi ratnici.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Kolega piše da index treba zabraniti i potjerati iz HR… 🙄 Sad je index kriv za neku englesku statistiku…

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
E sirotinjo i bogu se teška...vi se tu guzinjate oko nebitnih stvari a naša drzava samo u vrijeme morone popušila preko 40 milijardi kuna...računajte do kojeg koljena smo dužni, cijepite se ljudi da se spasite ako vas ne ubije korona cijepivo hoce :hahah:
E sirotinjo moja , cjepit se moraš, a mi ćemo sfrkat tih 40 milja u žep........a vas ko j..e 🤣 pa sami ste potpisali prilikom cjepljenja da nemate pravo žalbe na ništa🤣
Nema šta, belosvetska prevara, ali i za tu prevaru opet trebaš dvije stvari-pozicije moći:
1.Vuk
2.Ovce
Oduvjek je tak bilo i bit će.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
E sirotinjo moja , cjepit se moraš, a mi ćemo sfrkat tih 40 milja u žep........a vas ko j..e 🤣 pa sami ste potpisali prilikom cjepljenja da nemate pravo žalbe na ništa🤣
Nema šta, belosvetska prevara, ali i za tu prevaru opet trebaš dvije stvari-pozicije moći:
1.Vuk
2.Ovce

Oduvjek je tak bilo i bit će.
Ja bi dodal i

3. Pastir

Najviše ovaca dokazano strada od strane pastira.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Jedan poznati je rekao(sad mi se ne da googlat ni copy-pasteat):
Dvije najvažnije stvari na svijetu su:
Prva je : novac.
A druge se ne mogu sjetiti.....

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Kažu stari lova kvari, kažu ljudi lova sludi kad tako zašto svatko snije e da mi je.
Znači prvo je lova drugo su pare

Prilozi

• IMG-20211104-WA0000.jpg
    IMG-20211104-WA0000.jpg
    34.2 KB · Pregleda: 17
Posljednje uređivanje:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Jedan poznati je rekao(sad mi se ne da googlat ni copy-pasteat):
Dvije najvažnije stvari na svijetu su:
Prva je : novac.
A druge se ne mogu sjetiti
Evo da odgovorim.To je dao uklesati jedan rimski legionar(placenik) na kamenu u africkoj pustinji.
"Borio sam se citav zivot al tek sam sada shvatio za sto se vrijedi boriti.To su dvije stvari,moc i ljubav,ako imas jedno nemozes imati drugo."
Pametno je zborio ovaj vojnik,njegove rijeci se stalno obistinjuju,no ljudi svejedno grijese i ispadaju puno puta ovce kao u ova cudna danasnja vremena. 👨‍🌾

• Like
Reactions: ZJ

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ja nisam tip materijaliste, bar mislim da nisam, odavno sam rekao da ako treba sve pozatvart na godinu dana pa da savladamo moronu, nek se sve zatvori, ali velikoj većini se to ne sviđa jer nemaju zalihe niti za tjedan dana u vlastitoj kući, i si kažu ako ne dobijem plaću mi ćemo pocrkati, jedan mi je rekao svejedno ću crknut ili od gladi ili od morone.
Ja se ne bojim gladi, a od bolesti što me zapadne zapadne.
Dok velika većina ljudi umire od straha, da će biti gladan, da će vladati besparica, da će se razboliti, da će umrijeti, a umrijeti će.
Davno sam napisao tko od straha umire da mu ne zvoni crkva, već mu se prdeći zvoni (oprostite na izrazu) .

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Pa kako će vjerovat kad su svi liječnici otišli u političare, a politika znamo što je, i na kraju krajeva većina daje izjave u dnevnopolitičke svrhe, da su iskreni i pošteni kad krene turistička sezona nebi bili u službi i skrivali brojke, samo da nam ti nesretni turisti dođu i ostave koju euro. Ja naprosto ne vjerujem da ovo ljeto nisu brojke bile ovakve, a bilo je turista u jednom trenutku milijun, znači bilo nas je milja više nego inače i to još od koje kuda, ne znaš im ni ime ni sime ni jarca ćaću ni kurbu mater, i opet ga primaš u krevet, u kupaonu, a za što, za judine škude.
Ma fuj gadi mi se sve to skupa, bolje da stanem na vrijeme..........

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja nisam tip materijaliste, bar mislim da nisam, odavno sam rekao da ako treba sve pozatvart na godinu dana pa da savladamo moronu, nek se sve zatvori,

Tu na ovom našem forumu smo večinom ljudi kojima poljoprivreda nije strano zanimanje. Svako od nas ima koji kvadratič zemljice i kakvu motičicu. Gladni nebumo, možda nebumo stigli zadovoljiti svoje životne apetite

Nekaj slično sam ja napisal tam negde na početku teme.
U 3 mjesecu 2020, još malo i bude dvije godine

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Puno mojih sumještana je mislilo da da svojoj djeci čini uslugu 95',pa tamo do 99' godine, kad su uspjeli dati kompletnu ušteđevinu za napuštene i porušene srbske kuće po zadru, da ih ostave da žive u gradu, i sad ja gledam te ljude to nisu građani jer nemogu biti rođeni i odgojeni na selu, znači nisu autohtoni zaratini, a nisu više ni seljaci, opet da im reći vrati se na ognjište svoje, možda bi to učinilo tek 1% bračnih parova, 10% muškaraca i 0% žena, jer bolje je biti gladni gospodin, nego sit i zadovoljan seljak.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh