Hotela, ako me vučeš za jezik, dopusti mi da te prvo pitam "za koju vražju mater stalno miješaš bolest i politiku"?
A drugo da te pitam "pa kaj su ti ženu političari napravili korona pozitivnom, ili"?
Naši političari su takvi kakvi jesu, snalaze se ili se ne snalaze, kako koji, kako kad, niti meni ih večina nije mila i draga. Ali vidiš da barem u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Belgiji, Češkoj u isto vrijeme ne cvate korona - cvatu ruže i svugdje im teče med i mlijeko.
Ali reci zakaj negiraš sve ono kaj govore doktori, zakaj ne vjeruješ dok gledaš u tuđe zlo, ili ti jednostavno iz nekog razloga ne vidiš da je nekima jako loše?
Zakaj se delaš "frajer" i rivaš glavu v pijesak kao noj, a bil bi puno veči frajer da počneš razumijevati da nekima ipak nije lako radi korone.
Vidiš samo sebe kao centar svijeta na tvojem radnom mjestu negdje u Austriji. OK boriš se za tvoj kruh.
Ali takvim "korona negativnim" ponašanjem, kakvo ovdje (za moj pojam) pokazuješ samo jako štešiš, kako mnogima tebi nepoznatima, a možda i samome sebi. Samo neka se tako dalje nastavi korona razvijati budeš lakše i komotnije putovao na relaciji HR - Austrija, ili te možda uz put budu prcali i naši i SLO i austrijski policajci, pa epidemiolozi, pa na kraju ti bude nezadovoljan i poslodavac dok mu budeš "štekao u dolasku na posel".
Ili misliš da drugim poslovnim ljudima korona ne ometa "posao", o itekako, samo što ti o tome nemaš pojma niti ti to moraš znati. Zato nemoj stalno bez veze umanjivati koronu kao bolest. Onaj koga je pričepila taj itekako cvili i bori se s njom, lako nama drugima koje nije stisnula s "tuđim alatom po trnju mlatiti".
Ja ti nisam kvalificiran davati ovdje stručne savjete kako ne dobiti ili kako prebroditi koronu, ali moram biti kvalificiran doma živjeti svaki novi dan, kao i nebrojeni drugi ljudi koji niti ne poluknu na ovaj formu, a mnogima nije lijepo, nije lako, teško im je, mnogima radi korone - ne radi političara.
Nisu za sve krivi lokalni političari, niti nestručni doktori, krivi smo redom: ja, ti i svi mi koji činimo našu društvenu zajednicu.
Nemoj me više povlačiti za jezik.
Budi ti to što jesi s koronom, a ja budem to što ja jesam, uglavnom oprezan u nastojanju da što manje naštetim drugima, ili sebi. Moje je demokratsko pravo i ispravljati te, ili tebi slične, dok sam svjestan da netko kao pojedinac omalovažava bolest i opasnost, u tome višekratno pretjeruje, zastranjuje i time čini moguću štetu drugima pa možda i meni.