Da ne razglabam o simptomima, dopustite mi da ovaj put ukažem na još jedan problem, kao posljedicu korone.
Ne mora osoba biti zaražena i bolesna, a svejedno "zbog korone oko nje" može otrpjeti katastrofalne posljedice i šire za obitelj, te za druge ljude oko nje, ako ima zaposlenike. Konkretno mislim na osobu "poduzetnika", koji posluje iz HR s poslovnim partnerima u Evropi ili drugdje po svijetu. Jedno je da je obim poslovanja bitno smanjen, te svi u Evropi prvo daju poslove svojim državljanima, a za Hrvate ako ostanu neke mrvice. Ako imaš "ekipu zaposlenih" odjednom nailaziš na međudržavni korona zid, na nepredvidive prepreke, a ti svejedno moraš slati ljude, zovu te na hitne poslovne sastanke, mijenjaju ti ranije dogovorene rokove, gotovo da ucjenjuju, a ti ili tvoji ljudi "zbog korone" moraš u izolacije, u karantene, odjednom više nema protoka ljudi, nervoza je na sve strane. Svi svima nešto prijete s penalima, rokovima, gube se poslovi. Ovo nije hepotetsko laprdanje, ovo je postala surova stvarnost "mnogima".
Ovdje u mojoj županiji gdje ja živim su statistike korone "živa koma", najgori smo najgori, ne samo doma nego i u Evropi, iako naša državna Vlast to gura pod tepih, Nijemci, Francuzi, Austrijanci, Slovenci, Mađari, ma svi itekako gledaju na te naše "crne korona statistike" i podatke, posebno odakle teritorijalno dolaziš, a naša se Vlast zajebava, poigrava.
Ne gubi posao samo jedan lokal, jedna krčma sa dva šankera, gube se jako ozbiljni i jako veliki poslovi, sve zbog korona nediscipline naših građana, te uzročno-posljedično zbog nemogućnosti kretanja između država.
U velikom broju loših informacija koje me danima okružuju, svjetlo u tunelu je da su danas poslije podne došli rezultati testiranja našeg starijeg unuka, školarca - nije pozitivan. A zaista ga je neki vrag ovih dana malo stisnuo, ali ipak nije korona. Olakšanje i velika utjeha.
Nudim da pročitate, friško je:
'U Varaždinskoj županiji svaki drugi testirani je pozitivan'