Hotela, ne moraš moje čitati ako te smetam,
ja nikoga ne strašim, mene se ne boje niti unuci, niti mačka niti pas, zato me se ne boraš ni ti bojati. Ako tebe, ali i bilo koga drugog iritiram, OPROSTITE MI MOLIM i preskočite me, ignorirajte.
Moj kolega s posla Zdravko se vratio doma iz bolnice prije par dana, nakon puno dana pod kisikom. Promijenio je boju glasa, ali doma je, bolje je.
Razgovarao sam jučer i s nekim drugim kolegama s bivšeg posla, na žalost "održavanje je trenutno prepolovljeno", mnogi su kolege pozitivni. Jednog jedva razumijem na telefon, jer svako malo kašlje, ma grdo ga za čuti, kao sam vrag. Drugi mi kolega veli "pa ne znam kako bi ti ovo moje sadašnje stanje opisao, kako se osječam, ne mogu to s ničim usporediti"; ma kakva usporedba s bilo kakvom gripom. Ujedno veli: tu oko mene u selu gotovo da nema kuće gdje netko nije u koroni i u simptomima?!.
Moja osobna iskustva: u mojoj se obitelji postepeno izredalo 6 pozitivaca. Najmlađi unuk i stariji zet istovremeno, pa za 2 dana starija kćerka, par dana iza moja punica, pa moj stari i na kraju snaha. E sad, vjerovao to kolega
Hotela i ostali, ili ne, svi smo si u dobrim odnosima, ali iz mjera predostrožnosti i opreza
svi ti moji nabrojani nisu bili u izravnim kontaktima prije potvrde njihove pozitive. Naročito smo pazili na moju punicu koja je više u bolnici nego doma, pa i na mojeg starog ima 82, nismo ih ni mrvice ugrožavali, čak su se ljutili "kaj nitko ne dojde k njima". Između nekih od nas su metri, između drugih kilometri, a snaha i sin su u ZG, nismo se družili, jer nije bilo ni vremena, pa ni prilike. Svi moji nabrojeni su svoju pozitivu pregrmjeli dosta dobro, bez prevelikih posljedica. (Hvala Bogu.)
Punica je imala velike probljeme s kašljem, a i promijenili su joj kao zaraženoj smjene u bolnici na hemodijalizi, šogorica je radi nje bila u samoizolaciji, ljuta kao ris...
Moj je stari imao non stop temperaturu, ali nije vjerovao da ima koronu, jer on nije u bolnici i "kaj ga svi mi skupa s epidemiologom, a i doktoricom hebemo"...
Ostali moji unuci su bili na testiranju i nisu pozitivni, iako su u istoj kuhinji, istoj kući.
Kćer je još i nakon 12 dana imala nekakav veliki umor i meni teže opisivo stanje slabosti, ali sada je dobro i radi.
Snaha je prekinula bolovanje i ponovo radi, a sin s njom u "maloj sobi 3 sa 3" je ostao za sad neokrznut, bez simptoma i problema.
(Susjed mi je još na kisiku i nije dobro.)