Danas sam išao tankirati auto. Točim benzim i čitam: u prodajnom prostoru smije biti najviše 7 osoba. OK. Natočim i krenem na blagajnu platiti, idem k vratima i razmišljam, a kako sad da ja znam da li ih je u nutra 5, 6 ili 9, nema brojača, nema trgovca, nema zaštitara, nema semafora, u jebemti budale koji to osmišljavaju. Imam masku, naočale mi se magle, uđem, idem prema blagajni. Ispred blagajne jedna ženska "spodoba", nekog vraga mulja, vrpolji se, diktira broj za račun, ali vidi vraga, njezino plaćanje nikako ne prolazi. I ustukne ona u stranu, okrene se k meni, veli probajte vi da ne čekate.
Prvo normalnim glasom pitam prodavača na kasi kako mi vani znamo koliko ih je u nutra? Uh, "piknuo sam koricu i počelo je smrdjeti". Malo je gospon bio slabe volje i odbrusio, pa mu smireno velim, eto prvo si denite masku na usta i nos dok razgovaramo, a i gospođi koja ne može platiti, to se odnosi i na Vas. Ženska mi odbrusi, ti izgleda doma nemaš nikoga pa bi sad tu zajebaval, zakipel mi je mozak, žena me čeka u autu i velim prodavaču koji si je brže bolje odmah nateknul masku u borbeni položaj - naplatite mi molim, pumpa je br 3. A vi gospođo svejedno budite malo pristojna, denite si masku kak je trenutni red. Opet ona, kaj ste vi bolesni, ja joj koliko mogu smireno odgovorim- ne nisam, ali postoji nekakav propisani red, ako se ga ja držim, držite se i vi.
E sad, frajla je u njezinom, mozgu tak velika da ne mora poštivati nikakva pravila, istovremeno je tak mala da nema u novčaniku par stotina kuna da plati desetak litara goriva. Takve doživljavam s gnušanjem, kao i one koji se pokazuju s mobitelima veličine cigle, natuku troškove, a nisu u stanju platiti niti ratu nabave te cigle za status, a kamoli potrošene impulse.
I onda se još takva spodoba nekulturno obrecne na mene kao na klošara, a "kupim nju i njezino vozilo iz đeparca odmah" i još mi ostane za tankiranje naredne dvije godine.
To su "ljudska govna" koji ne poštuju ništa ni nikoga i ništa im nije sveto. Ja se ne bojim korone, niti takvih, ali zaista iskreno reagiram na njihova neprimjerena ponašanja u društvu, spodobe "silnici" - a istinski ljudski manji od makova zrna...