• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Meni manje više da, njoj onako odokativno rečeno 70-80%,znam po kuhanju nekad malo omaši, ali njoj je to išlo na živce, mene to nije ništa sekiralo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kupljenec, nimalo mi nije drago, niti dobro "sjelo" saznanje da je sad i tebe korona potrefila. (Puno bi radije da te zauvijek promašila.)
Iskreno se nadam da ju budeš nadvladao sa što manje problema odnosno bez ikakvih problema, kao što su sa srečom i svi moji "iz obitelji". (Bila je to oko mene jedna duga i ružna redaljka...)

Ne želim te plašti, ali molim te jako si pazi na zdravlje, ovo su dva tuđa dobro završena ishoda:

Susjed, 2 god mlađi od mene, je mislio da je to "sam - tak, bjelosvjetska laž itd.", pa je završio u bolnici i bio dugo na kisiku, sad je doma, ne može ni svoj auto voziti, danas sam ih baš sreo, sin ga je vozio...

Prije nekoliko dana sam ispred naše pekare sreo prijatelja Stanka, u autu mu je bila supruga Ana. Nekako je teško izlazio iz mercedesa, ja sam pomislio "da ga je prerezalo", dobacio sam mu - jesi se sredio. Veli on meni "nije dobro" idemo iz Covid bolnice doma, Ana je bila 11 dana na kisiku?!?! Nisam niti znao, dodao je da nije bila svjesna nićega, dok ju je vozio u bolnicu. Ana je samo teškom rukom malo mahnula iz auta u znak pozdrava i rekla Stanko zapri vrata zima mi je. Bila je blijeda, slaba, prozirna. Sada več hoda po dvorištu i nastoji odrađivati poslove domačice. (Njihova je čitava brojna obitelj vodila mjesec dana borbu s koronom, sedmero ih je u obitelji, sada su svi donekle dobro.)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma kaj morem, de sam ju pobral to samo Bog dragi zna. Nemam nikakve simptome osim kaj nemam njuha i mirisa, ali ko zna kak bude to još, malo me i noge bole kak vidim. I kak vidim na svakoga drugčije utječe, niko baš nema iste simptome. Ali kak mi veli prijatelj on nikakave simptome nije imal a bil pozitivan. E sad bumo videli kak bu i kaj bu.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo nemogu da vjerujem,sad je njima prioritet cijepiti preplasene i jadne ljude.
Sta je sada gdje su snimke kako se prvi cijepe,ovi ga lazu do neba a mi to sve ravnodusno gledamo.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Gori si od Japanaca,,, samo bi radio,,, odmori ba ,,,,
vidi šta ti je dala ova Covida,,
Kad je Mujo pito ove iz kriznog štaba ,,,
a kako ću ja ići ljubavnici Fati u ovo doba zabrana,,,
i ovi mu kažu,,,
ti idi al nemoj da te ,,, covidi,,,.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Ljudi,,, znam da malo vas ima koji pamte 1970 tu,,, epidemija Velikih Boginja,,,
bio sam Titin pionir,,, cijepili,, vakcinisali,, pelicovali su nas,,,
za par mjeseci nekih 20 miliona ljudi je cijepljeno,,,
umrlo je nekih 35 ljudiii,,
E jebiga sad,,, jel to bilo il nije bilo dobro ????:confused:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Od onda do danas postoji jedna bitna razlika.
Naime, onda smo imali Imunološki zavod z ZG-u i sigurno još neke takve institute po drugim republikama (PLIVA, LEK, Alkaloid, Galenika... ne znam), dakle domaći instituti s relativnom slabijom tehnologijom nego danas, ali sa znanjem i iskustvom...i velikim oprezom, jer cjepiva su bila razvijana desetljećima...

Danas su "napravili bolest prema cjepivu" koje su brže bolje "otkrili" u manje od godine dana.
Usput to nije klasično cjepivo, već eksperimentalno, nove tehnologije s modificiranom RNK, za kojega nitko ne zna kakve posljedice bude uzrokovalo. Možda ne kratkoročne onima koji ga prime, ali pitanje je kaj bude jednog dana s potomstvom (i hoće li ga uopće moći biti?).

Pa smije li se čovjek (odnosno korporacije) igrati Boga i raditi pokuse prisilno na živim ljudima? A to ovo cijepljenje jest. Zbog čega cijepiti "7 milijarda ljudi" ako je umrlo milijun...i to pitanje od čega točno???
Zbog čega? Zbog malo jače gripe?
Uništena je privreda cijelog svijeta radi relativno malog broja umrlih, obzirom na frku koju su napravili (zanimljivo ove godine nema ni jednog umrlog od gripe; jel to moguće?)
Kaj slijedi iduće godine? Znamo, totalni reset, ali ljudi ne vjeruju očiglednom. I zašto onda

Potražite i pogledajte si negdje na Internetu film "Nacija pod vakcinama", pa onda i razmislite malo.

Još kad je počelo, napisal sam sumnju da je to velika zavjera (ne teorija zavjere, već zavjera) protiv čovječanstva.
U cijeloj povijesti čovječanstva bilo je epidemija i smrti, nažalost i kataklizma i ratova, i čovječanstvo je ipak preživjelo. S virusima i bakterijama živimo, ima ih milijarde oko nas, naš se orgaizam bori, nekom uspješno, nekom ne, neki umiru od infarkta, raka...ali svatko jednom rođen, mora i jednom umrijeti. Ne po tome kak sam odredi, već kak mu je davno odredila Sudbina, Bog ili Allah.

Slušam danas statistiku župe: ove je godine bilo nekoliko umrlih više nego prošle godine, ali petnaestak manje nego 2018. A onda nije bilo korone, pa su ljudi svejedno umirali...

Znam da je ovozemaljski život samo jedan i da je svakomu drag (bilo vlastiti, bilo roditelja, prijatelja...) no netko će ovdje ili ondje, na ovaj ili onaj način, ipak morati umrijeti. Zato jer je to život, kojega je Smrt sastavni dio.
Da se razumijemo, nikome ne želim zlo, samo želim da svatko shvati neizbježno. Imam stare roditelje i vidim koliko se bore za još jedan dan života, rade ko da su 20-godišnjaci, ali i njima i meni bude jednog dana svijeća dogorjela...od starosti ili korone, svejedno...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Smeta me malo prisila na cijepivo i ovi ljudi koji se hoće cijepit, ne zato jer se hoće, nego zato što misle da uz to što će ih kao cijepivo štititi, da će štititi i starije da kao cijepljeni ne mogu prenijeti koronu. Ta teza mi nikako nejde u glavu jer i ti cijepljeni mogu prenest virus i ja kao necijepljen sam ugrožen, ali to je moja stvar, zasto bi mi trebali ograniciti kretanje?!

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Meni i ženi dok smo bili u koroni, sin je određivao ručak ona kuha i onda njega pita što treba dodat soli, vegete, papra i slično, sreća pa je mali gurman i jako dobro zna što valja i što želi od hrane.
🤔Na koga li je.
Pa valda na japu:unsure:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Od onda do danas postoji jedna bitna razlika.
Naime, onda smo imali Imunološki zavod z ZG-u i sigurno još neke takve institute po drugim republikama (PLIVA, LEK, Alkaloid, Galenika... ne znam), dakle domaći instituti s relativnom slabijom tehnologijom nego danas, ali sa znanjem i iskustvom...i velikim oprezom, jer cjepiva su bila razvijana desetljećima...

Danas su "napravili bolest prema cjepivu" koje su brže bolje "otkrili" u manje od godine dana.
Usput to nije klasično cjepivo, već eksperimentalno, nove tehnologije s modificiranom RNK, za kojega nitko ne zna kakve posljedice bude uzrokovalo. Možda ne kratkoročne onima koji ga prime, ali pitanje je kaj bude jednog dana s potomstvom (i hoće li ga uopće moći biti?).

Pa smije li se čovjek (odnosno korporacije) igrati Boga i raditi pokuse prisilno na živim ljudima? A to ovo cijepljenje jest. Zbog čega cijepiti "7 milijarda ljudi" ako je umrlo milijun...i to pitanje od čega točno???
Zbog čega? Zbog malo jače gripe?
Uništena je privreda cijelog svijeta radi relativno malog broja umrlih, obzirom na frku koju su napravili (zanimljivo ove godine nema ni jednog umrlog od gripe; jel to moguće?)
Kaj slijedi iduće godine? Znamo, totalni reset, ali ljudi ne vjeruju očiglednom. I zašto onda

Potražite i pogledajte si negdje na Internetu film "Nacija pod vakcinama", pa onda i razmislite malo.

Još kad je počelo, napisal sam sumnju da je to velika zavjera (ne teorija zavjere, već zavjera) protiv čovječanstva.
U cijeloj povijesti čovječanstva bilo je epidemija i smrti, nažalost i kataklizma i ratova, i čovječanstvo je ipak preživjelo. S virusima i bakterijama živimo, ima ih milijarde oko nas, naš se orgaizam bori, nekom uspješno, nekom ne, neki umiru od infarkta, raka...ali svatko jednom rođen, mora i jednom umrijeti. Ne po tome kak sam odredi, već kak mu je davno odredila Sudbina, Bog ili Allah.

Slušam danas statistiku župe: ove je godine bilo nekoliko umrlih više nego prošle godine, ali petnaestak manje nego 2018. A onda nije bilo korone, pa su ljudi svejedno umirali...

Znam da je ovozemaljski život samo jedan i da je svakomu drag (bilo vlastiti, bilo roditelja, prijatelja...) no netko će ovdje ili ondje, na ovaj ili onaj način, ipak morati umrijeti. Zato jer je to život, kojega je Smrt sastavni dio.
Da se razumijemo, nikome ne želim zlo, samo želim da svatko shvati neizbježno. Imam stare roditelje i vidim koliko se bore za još jedan dan života, rade ko da su 20-godišnjaci, ali i njima i meni bude jednog dana svijeća dogorjela...od starosti ili korone, svejedno...
zj ova prva rečenica ti je za dukata,,,

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
ZJ znam što hoćeš reći :"smrt je izvjesna, sve ostalo je neizvjesno....."

• Volim
Reactions: ZJ

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Možda OVO bude ispalo suviše OFF, pa ak bude, nek moderator izreže s škarama, slažem se unaprijed.

Dragi forumaši. Probajte se sjetiti gdje ste bili prije par godina u ovo vrijeme, evo kod mene je sad 21:25 sati. Pa bili smo negdje u blaženo "vinom ovinjenom" i veselom stanju, na dočeku nove godine.

Nije korona ove godine samo nas, "šaku jada" od 3-4 milijuna stanovnika "zaustavila u letu u svemir".

Sjetite se ostavila je za Uskrs papu da sam moli u Rimu, napunila je u međuvremenu bolnice, hotele itd., nekakvim "glumcima" koji su glumili nekavu bolest po Španjolskoj, po Italiji, po Francuskoj - jebiga, tako loše su glumili da su ih od srama masovno zakapali. Oni, ti iz nabrojenih državica, prema nama brojčana šaka jada tvrde, da su među zakopanima neki možda bili malo pre rano zakopani.
Jebemu kakva tema za htjeli ne htjeli - doček Nove godine, doma, nikud-nikam, pred kompjutorom...
Jedino si ja ovak bedast kak' jesam mislim da njih ima nešto malo više nego nas - pa ovak' sam za sebe si mislim, zato je i veča doza njihove gluposti i loše glume...

Ali, meni je lijepo živjeti sad, dok sam živ, nisam niti malo siguran da se bum vrnul dok odapnem, kak nekakva zmija, ili leptir, ili lav, ili milijunaš. Želim živjeti najmanje 300 godina, a Vama svima ostalima želim da mi onda dođete na sprovod. Mala skromna željica za mene i Vas. Ne želim da mi te planove pomrsi korona, gripa, a kamoli oni koji u nju ne vjeruju - samo zato jer ih do sad nije trefila.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
ZJ,hvala ti na objektivnom sagledavanju stvari,nazalost mi ljudi smo sebicni i ima previse ravnodusnih te "bolesnih" vidimo i oko potresa situaciju.Dosta ljudi jos uvijek vjeruje pricu politicara,da je bolest sama od sebe dosla,povuceni su neki lijekovi iz ljekarna bez opravdanog razloga.Obama je dobil nobelovu nagradu za mir prije nego je postal predsjednik,vidimo da je delal sranja i zaboravil na maloljetnike u Gvantamu.Sdruge strane Tramp nije uvuko SAD u rat a citav mandat ga smisljeno opstruiraju,to cine i sada sa raznim naucnicima koji nam zele svima dobro u ovoj situaciji a guraju u prvi plan dvolicne osobe.
Miki postrojava u centru Zagreba,vlada ceka sa robnim rezervama hitno potrebnim jadnim ljudima(satori,agregati,kontejneri ,spavace vrece)ili su dosle ima li ko informaciju da ne sirim neistine.
Uglavnom meni s ovo ne cini dobro u vezi pandemije koja to u stvari nije.Ovo su moja promisljenja i moje osobno misljenje,koja iznosim nakon sagledavanja informacija iako ih tesko dobivamo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Malo prije sam čestitao Novu godinu krsnim kumovima u Bribir, razgovarao sam s kumom. Kum je imao koronu do prije 3 dana, mlađa kćerka i dvoje djece su, iza njega, isto na testiranju bili pozitivni. Mlađa kćerka je s djecom "u karanteni do 3. siječnja". Kum je fiktivno ozdravio, "na slobodi kretanja" je od prije 3 dana, ali veli mi kuma da je tako slab da nešto malo pojede i ode ponovo leči u krevet. Oduzelo mu sve što je prolazio svu snagu, svu kondiciju, ostavilo je samo slabost... (bravaru, čovjeku koji je čitav radni vijek u rukama vrtio željezo, koji nikada nije stao, žalio se...)
Kuma je bila kontakt, nije bila pozitivna, dolje u prizemlju je kuhala i raznosila im gore, po kući i ostavljala hranu ispred vrata.

Neobična je ta bjelosvjetska i političarska izmišljotina, (ma kakva ozbiljna bolest) to je kao da s njom po naruđbi Trumpa, Putina, Merkelice, Plenkija, Milanovića i sličnih, upravljaju afrički plemenski vračevi s vudu lutkama, u koje zapikavaju iglice, s udaljenosti od par stotina kilometara, samo da onako za priglupo gledateljstvo i široke narodne mase izmaltretiraju nas neuke - stoku sitnog zuba.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

hotela,​

Trump nije pokrenul nijedan rat i za to mu treba odati priznanje. A kaj mu odati za ogroman broj nepotrebno poginulih od Covid-19 u Americi. To je bolest kojoj širenje treba sasječi čim prije i sveki dan lašnjenja ima velike posljedice. On to, ili nije shvatio (ne vjerujem) ili je toliko pokvaren da vodi brigu samo za sebe (nije lijepo niti od onih koji nisu na istaknutim položajima).

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega iwanho,pa po nekim informacijama am. FDAagencije je velik broj laznih smrtnih slucajeva od korone,navono samo 2% je stvarnih.
Zato velim da nas svi farbaju s informacijama,zar ti stvarno vjerujes nasem stozeru(znam da ne,ipak imas iskustva i koristis oprezno informacije),sramota od nasih politicara i za ovu jadnu situaciju(potres),ljudi pocinju govoriti istinu i nazalost moramo se sami organizirati i nedozvoliti da oni zasluge pripisu sebi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh