• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Pa činjenica je da Azitromicin (Sumamed) ne djeluje na viruse, već na bakterije...a liječili su njim "covid" upale pluća.
Ne smrdi li tu nešto? Možda Hotela i ne širi "teorije zavjere", već članove potiče na "kritičko mišljenje"?
Antibiotik se ne propisuje da spriječi virus. Kod svake jače viroze, bitno pada imunitet. Antibiotik u tom slučaju ima preventivnu funkciju, jer sprečava dodatni napad bakterija kaj često put more biti kobno. Barem mi je tak tvrdil moj doktor kad sam ga pital zakaj mi daje antibiotik kod viroze.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kupljenec, samo ti meni vjeruj, jer si na dobrom putu i pred ciljem. Počni ti slobodno razmišljati o onoj restauraciji VW u garaži, pripremi ga za jedan izlet u prirodu, iznenadi suprugu - ona ti baš to želi, iako sad dok si bio korona pozitivac, od tebe ne traži. Iznenadi i sebe i nju, sredi ga i odvezite se s njim u prirodu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Prijatelj, snjim mi je cilj proputovat kompletnu Europu, to mi je stvarno cilj. I odma čim mu bi kak treba biti odma se primam posla, ima snjim posla al sve od nule delam. 😉

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Antibiotik se ne propisuje da spriječi virus. Kod svake jače viroze, bitno pada imunitet. Antibiotik u tom slučaju ima preventivnu funkciju, jer sprečava dodatni napad bakterija kaj često put more biti kobno. Barem mi je tak tvrdil moj doktor kad sam ga pital zakaj mi daje antibiotik kod viroze.
Antibiotik se daje kad se mora. Ovakvo korištenje kak tvoj doktor propisuje, krivo je za mnoge rezistentnosti današnjih bakterija...isto kak i zaprašivanje paprike antibiotikom radi bakterioza...

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Antibiotik se daje kad se mora. Ovakvo korištenje kak tvoj doktor propisuje, krivo je za mnoge rezistentnosti današnjih bakterija...isto kak i zaprašivanje paprike antibiotikom radi bakterioza...
Postoje situacije kad se antibiotici daju preventivno...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Znam, ali to je više izuzetak nego pravilo. Referiral sam se na prehladu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja prehladu ne smatam jačom virozom, a antibiotiki su kod mene jako, jako rijetko u upotrebi. Izbjegavam piletinu s farmi jer piceke nakljukaju antibioticima da mogu zdržati cijeli ciklus bez čišćenja farme.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Ja danas poslije podne,, preslago to neko sijeno,, ama pravo se zažednio,,
a za žeđ najbolja je piva:ppozdrav:
I sjednem i otvorim je,, puče ko kratka devetka,, ode čep gore,,,
odozdo idu oni mjehurići,, potegnem...
a ti boga onai prvi gutljaji,, pa to se nemože platiti,,,
Al odmah se sjetih kolege Kupljenca,, pa narode on to nemože osjetiti,,
kad mi suze ne krenuše,,
Mada nisam vjernik al onako za sebe sam prozborio,,,
;;;Bože samo da neizgubim čulo okusa;;;:hahah::hahah::ppozdrav:

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Barem se na nekaj budem imal zvleči dok nas sad vrnu v školu pa me mam prvi sat pita matematiku.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Barem se na nekaj budem imal zvleči dok nas sad vrnu v školu pa me mam prvi sat pita matematiku.
Jel Janćijevka još uvek direktor svemira ili je otišla u mirovinu? 😁😁

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Još uvijek 'hara', ali meni ne, ne znam čime sam zaslužil takvo zadovoljstvo al' moja generacija računalaca ju je izbjegla.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ko ti onda predaje matematiku?
Ja sam isel u ekonomiju i u 4. razredu mi je predaval onaj Lovkovic.
Inace smo ih par izmjenili kroz 4 godine.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh