• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zakaj misliš da stožer ne dela dobro? Meni nije jasno kaj su Alemku napali, svaki od nas bi tak za svoju mamu napravil i kraj priče. Ja kolko got se svega pridržavam još na prsima i leđima imam bolove da nikome nebi to poželjel.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Stožer je krenuo jako dobro, a onda su sami sebe posrali - isprika na namjerno napisanom opisu njihovih poteza, čim su dozvolili uskrsnu bježaniju po Hvaru, a Papa je u isto vrijeme prvi put u povijesti sam molio u Vatikanu za Uskrs. Onda smo bili "korona fri - radi izbori". A onda je došla jesen i pobrali smo ne lovorike nego nagradu za "lakrdiju" imali smo najružnije brojke u Evropi.

Stožeraši od nas građana traže da se pridržavamo njihovih zadanih pravila, a za njih i njihove pajdaše ona nisu obvezujuča. E vidiš ja takav odnos ne podnosim u životu.

Žao mi je što ti još uvijek imaš probleme i posljedice od korone, to je za mene još samo dokaz više da nije bezazlena bolest.

Naravno znam da svi ljudi nisu imali iste simptome niti posljedice, ali bi svi ljudi trebali držati jednaku kulturu, red i poštivati dogovorene sve propise.

Za mene prednost u cijepljenju protiv korone radi zaštite zdravlja imaju svi zdravstveni djelatnici, jer bez njih smo u paklu, a onda neka redom štite najugroženije po tim staračkim domovima i slično.

Ali da su baš prioritet za cijepljenje ovi koji su zločudni tumori "društva" koji samo godinama sišu novac, voze službene BMV-e, umišljaju si da su nekakve "društvene vertikale"... ne nisu oni prioritet... neka stanu u red kao ja ti i nama, meni, tebi slični.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Razmem te, slažem se stobom, ali iskreno bi ti tak postupil da moreš svoje članove cijepiti? Ili bi rekel čekajte? Mislim da nije niš loše napravila kaje mamu cijepila. Ak je već mogla.
Ja bum moral opet ko doktora, ili neznam kam, mene trga i šerafi da bi plakal od bolova, evo neznam kak to tak dugo traje.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
To i je naš najveći problem, naš mentalitet. Zakaj nebi cjepio svoju mamu ak mogu, zakaj nebi moj brat delao u HGK a ne crnčil kod privatnika, zakaj ne dobit đžabe stan ak mogu itd.. U Americi kazna milja dolara i oduzimanje licence za doktora koji cijepi preko reda, španjolski general dao ostavku kad se saznalo da se piknul preko reda.. Kod nas je sve nenormalno normalno i zaslužili smo da nam bude ovak.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ah čujte, da od njih niko nikog svojeg ne cijepi bilo bi: 'Gle, ne cijepe sebe ni svoje a nas tjeraju da se cijepimo'. Sad cijepe svoje, sad opet ne valja.

• Like
Reactions: ZJ

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ali nitko ne odgovara za ništa što je nepravedno. To je problem, čak nitko nema ni savjest. Nije meni problem cijepivo jer se cijepit neću, ali Markotićka nas naziva bioteroristima što je jako teška riječ i onda ona među prvima ne drži se apsolutno ničega. Našu kvazi pandemiju rješavaju i upravljaju građanima dotična, Beroš i još Božinović koji zna o virusu točno koliko i ja, mislim ono, ima da se proseres na kvadrat čim ih vidiš.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Antonio, prvo što tebi treba je naučiti da treba imati poštovanja prema ljudima koji rade za tvoje dobro i dobro tvoje obitelji, prijatelja, okoline u kojoj živiš, naciji među kojom živiš.
Zatim moraš shvatiti da zaposlenik kod svoga poslodavca radi osam sati pet ili šest dana u tjednu, a ljudi koje spominješ rade već godinu dana 24/7 - ne svakodnevno fizički 24/7, ali psihološki. i mentalno svakako, a gotovo pa svakodnevno po dvanaest i više sati fizički, i gotovo pa uvijek i nedjeljom barem po nekoliko sati - ako ne drugo, a ono pregledavaju i obrađuju i sumiraju podatke predstavljene im za nedjeljnje dane, čitaju i prate svjetska istraživanja i uče kao i svi drugi znanstvenici u svijetu o ovome novome što nas je snašlo da bi mogli novostečeno znanje primjeniti za tvoje i moje dobro. Naše dobro.
I trebaš naučiti reći "hvala" kada se netko odriče svoga osobnog komoditeta i vremena koje je po radnom ugovoru njegovo slobodno vrijeme koje može iskoristiti za svoje opuštanje i druženje sa svojom obitelji, odmor, rekreaciju, i ne koristi ga nego ga žrtvuje radno za tebe i mene. Narod naše države - i one koji razumiju što rade i one koji ih pljuju svakodnevno.

Tebi je korona ništa.
Evo, svećenik moje župe se s tobom ne slaže. Preživio ju je prošle godine na jesen, a boljuje ju još danas, i prije dva - tri tjedna smo dobili zamjenskog svećenika nakon dva koji su dolazili samo obavljati sprovode i krštenja jer se čovjek zbog posljedica još uvijek liječi i nije sposoban održavati misu - na bolovnju je već PET mjeseci. I ne zna se kako će još dugo biti.
U mome mjestu u dva - tri mjeseca smo pokopali desetak koronaša - ti ćeš vjerojatno reći, pa kaj, bili su stari. Bili su, ali mogli su, da nisu dobili koronu, poživjeti još dvije - tri - pet godina - mjesec dana, pet mjeseci........poznanik moj bolovao je dva mjeseca nakon što je izlječio koronu.....a neki je i prohodaju i niti ne znaju da je imaju. Ali neki umiru, Antonio.

Veliš, nećeš se cijepiti. Tvoja odluka, nitko te ne može prisiliti.
Voljela bih čuti što bi ti na to rekla obitelj moje frizerke, njih petnaestak, koji su je preboljeli a jedan član obitelji njihove je sada na groblju.
Voljela bih čuti tvoju odluku da jedan član tvoje obitelji završi zbog korone na groblju, ili da se sa posljedicama korone nosi pet - šest mjeseci kao svećenik moje župe.
Ti ne shvaćaš, očito, što znači da cjelokupni zdravstveni sustav jedne države ima 1500 kreveta intenzivne njege, a da na njih treba smjestiti u jednom trenutku 3500 bolesnika kao što smo imali, ili 10 000, što se može dogoditi, kojima istodobno treba intenzivna zdravstvena skrb, i da za njih treba ne samo duplo više kreveta nego i duplo prostora, duplo više liječničkog osoblja koje se o njima brine. Od raspoloživih liječnika neki oboljevaju od te iste korone od koje liječe tebe i mene, pa ih ima ne duplo više nego duplo manje.
Ti Antonio ne razumiješ da, da nema stožera koji promišlja, odlučuje o mjerama o sprječavanju širenja virusa, KALKULIRA i ODVAŽE I BIRA NAJMANJE MOGUĆE OGRANIČAVAJUĆE načine na koji će spriječiti nekontrolirano širenje virusa i oboljevanje nacije i omogućije da ljudi odlaze na posao, rade, zarađuju plaću, gospodarstvo funkcionira jer se država- mi - mora od nečega financirati - liječnika treba platiti, grijanje u bolnicama treba platiti, lijekove treba platiti, nastavnika u školi treba platiti, policajca koji štiti tebe i tvoju imovinu od provalnika treba platiti, carinika treba platiti, matičara koji će te vjenčati treba platiti, sve servise potrebne da ti kao građanin možeš funkcionirati treba platiti, a da bi ih se moglo platiti, ljudi moraju raditi i plaćati iz svoga rada doprinose, - da stožer ne kalkulira i bira načine na koje se to može ostvarivati, nastala bi anarhija i slom sustava.
Ti ne razumiješ što bi se dogodilo da stožer ne donosi odluke i mjere koje sprječavaju da se istodobno ne zarazi i oboli toliki broj ljudi da nema dovoljno kreveta, liječnika, respiratora koji će ih liječiti. Nemaš sliku mrtvih koji ne mogu doći na red za pokop jer ih je toliko da ih nema niti tko pokopati.

Ostavi Markotić na miru. I njezinu majku staru 84 godine, koja uz bolesti koje ima, ima prioritet za cijepljenje. Prije mene i tebe, moga muža, svih nas tu na forumu.

Ja ću se cijepiti, i moj će se muž cijepiti. I moja mama. Upisali smo i muževu mamu, ali je umrla od bolesti kojih je imala i starosti. Čekamo da dođemo na red. Čim prije to bolje.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja nisam prethodno spomenuti Antonio kojemu se kolegica izravno obratila: dopuštam si malo slobode da ubacim moj osvrt na "Markotičku", čim je u "stožeru" automatski je javna osoba i mora biti primjer onoga što propisuje meni i mojima. Ako meni preporuča da ne idem na misu neka i ona ostane doma, ako su dogovorili prioritete za cijepljenje, neka voze po tom popisu, bez privilegija i uskakanja. I čim je javna osoba nema nikakav imunitet da ona i njezini rade što želi, a mi ostali samo ono što oni odobre. Kod mene osobno to ne prolazi. Markotička ima svoj posao, svoju funkciju i za to ima mjesečna primanja - amen.
Ako ne želi tako, samo neka ustupi svoje mjesto nekome drugome - tko bude imao pošteniji pristup i sliku prema nama "stoci sitnoga zuba" kako nas nazivaju od milja.
Ja ne želim biti njihov telac i ne dopuštam im niti blizu da to na meni prakticiraju.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Potpisujem zadnji post.
Sve što ću reći je da ne poričem koronu, jer smo imali i sami dva teško slučaja u obitelji. Moj osvrt se odnosio na stožer i dobro, okej treba postojati i nečim upravljati u ovom 'pandemiji', ali ako ta, ajmo sad sa poštovanjem gospdična Markotić ima pravo mene ili bilo kog drugog nazvati bioteroristom, a ona sama krši podosta tih smjernica o kojima priča, pa kako da se odnosimo onda prema toj osobi?!
Ali ne trebamo ni raspravljati, svi imamo svoje mišljenje.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja nisam prethodno spomenuti Antonio kojemu se kolegica izravno obratila: dopuštam si malo slobode da ubacim moj osvrt na "Markotičku", čim je u "stožeru" automatski je javna osoba i mora biti primjer onoga što propisuje meni i mojima. Ako meni preporuča da ne idem na misu neka i ona ostane doma, ako su dogovorili prioritete za cijepljenje, neka voze po tom popisu, bez privilegija i uskakanja. I čim je javna osoba nema nikakav imunitet da ona i njezini rade što želi, a mi ostali samo ono što oni odobre. Kod mene osobno to ne prolazi. Markotička ima svoj posao, svoju funkciju i za to ima mjesečna primanja - amen.
Ako ne želi tako, samo neka ustupi svoje mjesto nekome drugome - tko bude imao pošteniji pristup i sliku prema nama "stoci sitnoga zuba" kako nas nazivaju od milja.
Ja ne želim biti njihov telac i ne dopuštam im niti blizu da to na meni prakticiraju.

Markotićka niti ostali dio stožera nije donio preporuku o neodlasku na misu nego odluku o ograničenom broju vjernika na misi.
O nepjevanju mise, nego govorenju mise.
Njezino je i građansko i javno pravo prisustvovati i sudjelovati u misi ako joj želi prisustvovati, čitati iz knjige ispred oltara koji je metrima udaljen od prve klupe u kojoj sjede vjernici i nitko joj u tom trenutku ne može prići u domet dva, tri, četiri metra.
O ograničenom broju ljudi na sprovodu.

Zato u crkvama - tako je i u mojoj - u klupama u kojima inače sjedi 6 - 7 ljudi sada su po dva jastuka - dvoje ljudi sjedi u svakoj klupi.
Dakle, nije radila što želi nego ono što joj mjere dopuštaju.
Njezina mjesečna primanja ne pokrivaju njezin cjelokupni opus trenutnog rada niti pokrivaju trenutno (u zadnjih godinu dana) cjelokupnu satnicu koju odradi - ako ništa drugo ne pokrivaju vrijeme koje mora odvojiti u slobodno vrijeme nakon redovitog radnog vremena da prouči svjetske znanstvene radove na temu korone kojih sada već ima tisuće i način rada drugih znanstvenih timova i stožera, mjere koje poduzimaju u drugim državama i razloge zašto ih poduzimaju, rezultate istih, prati postignuća u liječenju bolesti, načina testiranja, raznovrsnost i učinkovitost pojedinih vrsta testova......
Da, to je njezin uobičajeni posao, ali trenutni obim nije uobičajen, i vrjeme potrebno za odrađivanje nije uobičajeno.

To što se ti osjećaš telac umjesto da imaš osjećaj da netko radi nešto za tebe i zbog tebe je tvoj psihološki problem. I još nekakav, koliko vidim, ali o politici ovdje nećemo.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
569
Evo, ja sam jučer i danas odlično. Očito treba odmah nakon cijepljenja popiti Lupocet, s tim da temperaturu nisam imal. Ke se tiče cijepljenja, kad je išao papir da se prijavimo za cijepljenje, od 20 ljudi u odjelu, prijavil sam se samo ja, a od 750 zaposlenih u bolnici, nekih 200. Sad se najemput svi bore za cjepivo. Ak gledamo realno, ja bi trebal biti zadnji na redu za cijepljenje, jer nisam ni u jednoj prioritetnoj skupini.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
johabica, sama si spomenula ograničeni broj ljudi na sprovodu - pametnom u HR dosta.

Moram te ispraviti da se ja ne osječam telcem, nego nedam ni pod razno to njima od mene napraviti. Ja funkcioniram zdravim razumom, ne prkosim, ali razmišljam vlastitom glavom.

Uopče me ne brine njezino (markotičkino) slobodno vrijeme, to su nebitne stvari, ni njezina satnica, kao što se niti ona ne sekira za moje potrebe ili moje vrijeme.
Ušla je u jedno kolo koje svi gledamo, pa neka pleše kako treba, ili neka izađe van iz tog kola, jer mu jako kvari koreografiju i kvalitetu.

Ne osporavam tebi pravo na tvoje mišljenje, na protiv poštujem ga, ali ja mislim ovako.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kod nas je večina toga o čemu se raspravlja kampanjske naravi. Sad svi pišeju o cijepljenju prek reda. Neki su kao opravdanje napisali da se u Njemačkoj, koja nam bi valjda trebala biti uzor u svemu, također događa isto to. No pri tome su prešutjeli da su tam za takvo postupanje pokrenute kaznene, ne prekršajne, odgovornosti. Istovremeno naš ministar (smatram ga u neku ruku glasnogovornikom premijera) iznosi stav da sad nije vrijeme za razmatranje odgovornosti.
Da ostane cjepiva koje bi moglo propasti, može biti posljedica namjerno uzrokovana, ili šlamperaj, odnosno ne delanje svojega posla. U nekim ustanovama su bili organiziraniji i napravili rezervne liste s koje pozovu na cijepljenje. Svaki problem je rješiv na ispravan način, samo treba na vrijeme razmišljati. Oni kojima za provođenje cijepljenja trebaju detaljni protokoli, jednostavno nisu za taj posel, a pitanje je za koji jesu ako ne koriste vlastite sive čelije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
...U nekim ustanovama su bili organiziraniji i napravili rezervne liste s koje pozovu na cijepljenje. Svaki problem je rješiv na ispravan način, samo treba na vrijeme razmišljati. Oni kojima za provođenje cijepljenja trebaju detaljni protokoli, jednostavno nisu za taj posel, a pitanje je za koji jesu ako ne koriste vlastite sive čelije.
Ovo ti je posljedica današnjeg obrazovanja i sustav gdje sve mora biti propisano. Samo poslušnost, bez vlastitog kritičkog razmišljanja. A i ako ne misliš i ne donosiš odluke, nema ni posljedica, jer nemreš ni pogriješiti.

Dugo sam se opiral takvi stavovima na poslu...i dvaput dobil otkaz (i ne samo ja) radi kritičkog razmišljanja i planiranja...jer uvijek netko iznad ima drugačije planove.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Bravo ZJ,vidim da nas malo razumije ovu PLANDEMIJU.Kolega Kupljenec odavne ti govorim da si otrovan,izgleda sarinom i to vjerovatno prilikom testa(odvrti malo film unatrag),mozes se izlijeciti brez problema ali trazi ljudi objavljuju na FB,na jutubu,ak nadjem vremena cu ti objasnit.
Zdravo kolegice JO,dugo te nema,uvidjam da si vrlo uplasena kao i ponekoji forumasi,no vidim da ih dosta pocinje sumnjat i propitkivat.EUREKA i sam sam bio zbunjen,no crv sumnje mi nije dao mira i tada je krenulo,poceo sam trazit,kopat te je strah nestao a istina isplivala.
Jos jednom vas molim,ne bojte se i trazite,korona je biopsiholoski rat kako sam najavljivao vec lani,na sreco mnogi su shvatili i PRESTANIMO MRZITI LJUDE,nemojmo se svadjati i medjusobno dijeliti.
Evo vani je prekrasan dan,uzivajte i zivite kao normalni ljudi. 😇
Sve vas voli vas Hotela!

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Hotelu za predsjednika 🙂
Daj ti meni objasni kak su me otrovali? Kak kad na svakog drukčije djeluje. Po kolko tržiš hotelu kad veliš da tak pomaže? Evo ja prikovan za krevet i nemrem se pomaknut trenutno.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh