• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Mislim da se i ja neću vakcinisati!!!!!!:oops:
Aaa nije da ja to neželim,,,nego drugo,,,
naime u ovoj basni od države,, sve lopov do lopova,,, na vlasti,,,
nigdje vakcine na vidiku,,, i ako dođe nekad,, ja dok dođem nared da se vakcinišem,,
brat bratu proći će i 40 godina,, a pošto mi je sad 60,, nevjerujem da ću zaokružiti stoju,,:hahah:

• Haha
Reactions: ZJ

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Darijus, sjećam se tamo ranih osamdesetih u vrijeme socijalizma, došao općinski komunalni - ili kako se već zvao tada - popisivati koliko traktora i prikolica imamo. Veli, to je samo evidencija, nije za nikakve namete. Ja mu pobrojala i on zapiše, ide, bio već na kapiji, ja trčim za njim i vičem: čekajte, čekajte, zaboravila sam još jednu prikolicu. I upiše on i tu. I ispričam to ukučanima. Rekla mi svekrva - ti prokletna hurma, ve nam buju poreza odrapili, drugi lažeju i veliju menje, a ti višeš čekajte, imamo još.
I odrapili su već za mjesec dana. Po količini.:)

Tako je to bilo nekada.
Tako to bude danas.
Tako to bude sutra.
Više imaš, više plaćaš.
Nekad više imaš, manje plaćaš.
Nekad manje imaš, više plaćaš.

Lijepo bi ti to sve uredio, i bilo bi to fino da je Hrvatska, ili Njemačka, ili Amerika, ili Kosovo....jedina država na svijetu i da ljudi ne putuju na sve strane svijeta, da roba ne putuje na sve strane svijeta, a tu robu netko ne mora prepeljati iz jedne države u drugu.....da gospodarstvo jedne države ne ovisi o robama drugih država - a danas nema , ne postoji ama baš nijedna država na svijetu koja ne treba nešto iz drugih država, i to ne jedne nego desetke njih. Tranzit roba i tranzit ljudi - i u problemu smo.
Kao što ti predlažeš samodostatnost poljoprivrednog gospodarstva, tako bi i svaka država trebala po tvom sistemu biti samodostatna, ali di će Hrvatska ili Slovenija ili kajtijaznam tko nabaviti litij ako ga kao rude u njegovoj državi - nema. Kako će napraviti bateriju, kako će napraviti žarulju ako nema volframa......ili ga ima u toliko maloj količini u rudi da je neisplativa proizvodnja.

Bi države osigurale cijepivo za sve koji se hoće cijepiti u jednome danu da tolike količine postoje na lageru i samo ih treba naručiti.
Za sada ih nema, ali biti će ih sljedeće sezone.
Trenutno je na sceni pritajeni svijetski ekonomski rat za razliku od dosadašnjeg javnog - pritajenog - svaka država već poodavno nastoji tajno pribaviti cjepivo van dogovorenih i kanala i količina jer je svatko svijestan - čim prije pocijepi svoje građane, prije će mu gospodarstvo početi raditi punim kapacitetom, gotove robe će se nagomilati u skladištima, potražnja će svakim danom kako se cijepljenje na svjetskom nivou bude provodilo sve više rasti, a onaj tko ima gotovi proizvod prije, lako će ga prodati - u prednosti je firma, u prednosti je nadasve država čiji će gospodarstvenici imati čim prije što više robe za prodati jer će biti veći državni prihodi.

Darijus, ti, ako se ne želiš cijepiti jesi hazarder. I tvoje je pravo biti hazerder.
Ali ako se već zaražen krećeš među ljudima onda si terorist sa predznakom bio. :) To ti je tako dušo, htio ti to priznati sebi ili ne.

Loš ti je plan tri tjedna lokdauna, što bii uz to trebao poduzeti? Zatvoriti granice? Što ćeš sa turizmom i građanima koji od njega žive? Jer nakon tri tjedna ako državne granice nisu hermetički zatvorene, doći će netko zaražen iz druge države i zaraziti nekoga našega. I krug zaraze opet počinje.
Jesi li sposoban, da si predsjednik jedne države - dogovoriti sa svim predsjednicima država svijeta da svi istovremeno zatvore granice na tri tjedna i da svi zatvore svoje građane u četiri zida na tri tjedna istovremeno, i da nitko ne napravi zajeb pa to ne odradi ili odradi traljavo? Misliš li da je to moguće? Bilo bi jako dobro da je - nabavimo svi što nam treba za preživjeti što nam treba, tko nema novaca damo mu besplato na teret države - svih nas - , lijepo teoretski, ali je li praktično moguće?

Jarmamo mi i nezadovoljni smo, ali sagledati širu sliku, kontekste, ponekada je teško.
Nekada možemo ali se kosi sa našim osobnim interesima, pa nam opet ne valja.
I da, fulao si sa šumama, ima još nešto što si previdio.
Voda.
Ima već nekoliko godina kako nam pokušavaju na europskom nivou porobiti vodu. Za sada nisu uspjeli na velika vrata, ali na mala ide polako kao što je išao Monsanto.
U Australiji je poljoprivredna voda porobljena. Trguje se sa njom na burzi kao u svijetu sa dionicama - kupuju se prava na megahektolitre, i prodaju se ta prava onima koji je trebaju.
Tako su mnogi stočari propali i zatvorili rančeve, preskupa im je voda, a dok ne uplate količinu koju trebaju, ne pušta im se u njihov sliv iz rijeka. Ima jedna cijela tv emisija o toj problematici - sjedi baja u uredu i kupuje vodu kada su kiše i jeftina je i prodaje kada je suša i skupa je, a voda teče rijekama.....nit je proizvodi nit je prevozi, samo daje naloge - kupi - prodaj i kasira.....isto sam slušala na tv pred malo vremena, za sada su to samo ideje i inicijative pojedinaca hrvatskih par poduzetnika, da konzumna i sanitarna voda mora biti na tržištu - burzi - jer ljudi moraju, kao, znati da voda nije bespltna i ima svoju cijenu..... , ali u pojedincima leži vražja rabota.

Posljednje uređivanje:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Mislim da se i ja neću vakcinisati!!!!!!:oops:
Aaa nije da ja to neželim,,,nego drugo,,,
naime u ovoj basni od države,, sve lopov do lopova,,, na vlasti,,,
nigdje vakcine na vidiku,,, i ako dođe nekad,, ja dok dođem nared da se vakcinišem,,
brat bratu proći će i 40 godina,, a pošto mi je sad 60,, nevjerujem da ću zaokružiti stoju,,:hahah:

Ne brini, rekao je Plenković da je Hrvatska naručila i više nego joj treba iz više izvora, i da će višak dati BiH.
Na to je Oreškovićeva rekla odakle njemu pravo da daje BiH hrvatsko cjepivo, a Plenković je rekao da je BiH naš hrvatski interes jer želimo BiH turiste na moru, a da bi došli na more, moraju biti cjepljeni.
Tako, ako želiš biti cjepljen, izvoli doći na more da te dalmatinci oderu na smještaju, a restoranđije na ručkovima i večerama, i nemoj tamo da mi jedeš čevape i pice ili girice i piješ limunade kriška limuna, kavena žličica šećera, i četiri litre vode iz pipe, iako ćeš i njih masno platiti. :)

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Zašto ne spomenete onda sebe kao bioterorista iako se cjepite? Možete prenositi virus jednako kao i mi necjepljeni, još gore jer ne znate da ga imate ako cjepivo djeluje...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Mi smo se tu raspričali o bioteroristima, i to je polazna točka za nezadovoljstvo?
Misliš li doista da je to neki veliki feler?.
Kao što sam već ranije rekla, ja izraz bioterorist doživljavam na drugačij način, smatram da je izrečen u kontekstu u kojem se htio naglasiti određeni momenat. Pošto sam pratila i odgledala i odslušala trenutak kada je izraz bio izrečen iz ustiju govornika - gospođe Markotić - , znam u kojem kontekstu je bio izrečen i zašto je u toj formi korišten.
Medijska i oporbena napuhavanja koja su nakon toga krenula pokušala su ga prikazati vankontekstualno, zavrtjela ga vankontekstualno i eksploatiraju ga vankontekstualno, a isto radimo i mi, ljudi obični, i doživljavamo ga prema vlastitim afinitetima - svjetonazorskim, političkim.....

Posljednje uređivanje od moderatora:

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Nije tu stvar izraza, nego, ne samo vi, puno ljudi izražava nezadovoljstvo našim odabirom ne cjepljenja, a zapravo smo svi isti.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Bravo AntonioJD,neznam koji se kuurac ovi cijepljeni boje nas necijepljenih:unsure:,pa zar ih cjepivo ne stiti?Izgleda da ni oni ne vjeruju cjepivu a naguravaju se u tor,necu vise vrijedjat ovce.
A ko se neko osjeti uvrijedjen sta mu ja mogu,nikome ne zelim zlo al cu i nadalje biti uporan i dosadan u nadi da prosvijetlim jos neku dusu.
Izgleda da cu kapucino popiti sam a mogo bi skocit do Istre nesto me ceznja vuce.

ps.kad me neko nazove bioteroristom :mad: ,osjetim to kao uvredu i mrznju,za druge neznam

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kad su prvi put zaprli birtije i ograničili kretanje, bil je potres v Zagrebu...
Kad su drugi put zaprli birtije i ograničili kretanje, srušena je Banovina...a onda su brže-bolje omogućili kretanje.
Tlo se još uvijek trese, sve dok se birtije opet ne otvore...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Živcira me teorija što sam čuo, cjepit ću se da zaštitim druge?! Pa cjepivo valjda štiti tog koji se cjepi, a virus dalje može prenosit...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Zakaj tak rado glođete hičenu kost, da ste se već međusobno počeli glodati.
Ja vjerujem da virus može kod nekoga izazvati neznatnu bolest, kod nekog malo jaču (npr. Kupljenec), a kod nekog, nažalost pogubnu.
Neka se cijepi tko želi, niti koga nagovaram, niti puntam. Nepridržavanje mjera ne podržavam sve dotle dok je to potencijalna opasnost za druge, a primjenom različitih kriterija sam jako razočaran.
Nije dokazano da cijepljena osoba, ili ona koja je preboljela covid ne može zaraziti drugu osobu. Naprotiv bilo je izjava znanstvenika da je prijenos virusa moguć. Zato mi je jedna od najglupljih reklama: "cijepi se, misli na druge".

Pokušajmo u najvećoj mogućoj mjeri zaštititi druge od sebe kao potencijalnog širitelja virusa. Pridržavanjem tog načela dajemo veliki doprinos borbi protiv pošasti, neovisno na koji način i iz kojih razloga je do nje došlo. Meni postupanje u skladu s tim načelom ne pada teško. Možda je nekom to teško, ali ja sam tak odgojen da mi nije. Ne osuđujem one koji se ne pridržavaju (tko sam ja da ih osuđujem), ali me njihovi postupci često žaloste.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Slažem se sa gornjim tekstom.

Vidim da nam u društvu več jedno za njega suviše dugo razdoblje nema forumaša Kupljeneca, bojim se da je završio u bolnici. Želim i nadam se da sa sam u krivu.
U krivu si bil, tu sam ali ko da nisam, jučer sam stvarno mislil da mi je zadnji dan na ovome svijetu. Bolove u prsima i leđima sam imal takve da sam plakal od bolova, kapi znoja su cureli zmene, bol je bila neopisiva u leđima, ni sam neznam kaj sam sve popil protiv bolova da me to popusti, danas je bolje malo, moji svi su jučer hteli hitnu zvat a nisam dal, jer se bojim da nebi ostal u bolnici, ali ipak odlučil ak mi nebu sutra bolje da bum moral iti. Uglavno nikad nisam bil bolestan do sad. Kaj me je snašlo ja neznam, ovo je neshvatljivo sve i dugo traje, 8 tjedana već.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
nitko nije svojom voljom bioterorist, tu nema namjere...
terorist NAMJERNO ruši, pali, lomi i ubija, a netko tko nije svjestan da je zaražen tim ajmoreć virusom, nikad to po definiciji ne može biti.
dakle, BIOTERORIST je TERORIST koji širi bolest, virus, bakterije, nešto NAMJERNO s ciljem da uništi i ubije nekog ili nešto!
dakle, jo, razmisli opet... 🤭
i onaj tko tvrdi da Hrvatska ne može zatvoriti svoje granice, iskontrolirati svojih 3.5 milja stanovnika i očistiti teritorij od virusa za mene je POLITIČAR.
...jer zdrav razum seljaka bi to napravio bez razmišljanja...a ako misliš da je turizam važniji od života (ko naš plenki), nikad se nećemo riješiti virusa...non stop bu mutiral i sranjima nikad kraja...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Živcira me teorija što sam čuo, cjepit ću se da zaštitim druge?! Pa cjepivo valjda štiti tog koji se cjepi, a virus dalje može prenosit...

Antonio, nemoj slušati. Razmišljaj. Sam. Traži informacije koje te zanimaju od osoba koje su stručne na području tvoga interesa, bilo kojeg - ne informacije prenesene putem medija, portala, susjeda, prijatelja. Mene.....Mi možemo samo razgovarati, ali ne moramo se uzimati zdravo za gotovo.
Cijepiš se zbog sebe osobno. I zbog drugih kako bi pridonio što većem broju procjepljenosti i zaštiti i drugih. Jer mi smo duštvo, zajednica. Koristimo i tuđe resurse za svoje potrebe.
Želiš primjer?. Ja kao poljoprivrednica koja nisam bila u sustavu PDV - a plaćala sam zdravstveno osiguranje oko 250 - 300 kn mjesečno.
Moja kćer, zaposlena, plaća više od dvije tisuće kn mjesečno iz svoje plaće.
Moje zdravstvene potrebe su - i biti će pogotovo u kasnijim godinama - puno veće nego sam u zdravstveni fond uplaćivala, i liječiti ću se na teret svoje kćeri, koja uplaćuje više nego zdravstveno potroši.
To ne mora biti nužno moja kćer - može biti susjedova, nečija, netko....i nitko ne pita hoće li moj ili tvoj trošak liječenja biti veći ili manji od onoga što smo kroz radni vijek uplatili. To je zato jer se hrvatsko društvo - narod Hrvatske Ustavom opredjelio da želi biti solidarno društvo.
Amerika ima drugačiji sistem, ljudi nemaju obvezu plaćati zdravstveni doprinos, ali mogu - ne moraju nego mogu ako žele - kupiti si zdravstvenu policu. Ali, ako je ne kupe, ili kupe onu jeftiniju koja pokriva samo osnovna ili djelomična liječenja, kada se razbole, sami si moraju platiti ili doplatiti lijekove i liječenje. Prijevoz hitnom.....u tisućama, desetcima tisuća, stotinama tisuća dolara. Ili platiš ili te pošalju kući i nikoga nije briga hoćeš li živjeti ili umrijeti.

Imaš krivu informaciju što se cijepljenja protiv korone tiče i zaraznosti nakon cijepljenja.
Nakon cijepljenja nisi ti više zarazan i ne možeš više nikoga zraziti. Ali, ako ti cijepljen i zdrav razgovaraš sa zaraženom osobom u bliskom kontaktu i zaraženi ti slinom - aerosolom - prenese virus u tvoja usta ili nos, prilikom razgovora sa drugim ljudima ti možeš zaraziti njih - govorom ili kihanjem izbaciti tuđi dobiveni virus u njihov nos ili usta. Dakle, ne svojim virusom, nego virusom koji si iako cijepljen pokupio od nekoga i koji tebe više ne može zaraziti jer si postao imun nego tuđim koji je ušao u tvoj nos ili grlo, dakle, virusom kojeg si primio od osobe A sa kojom si pričao, ili rukama pokupio, na osobu B sa kojom ćeš pričati ili se rukovati nakon kontakta sa zaraženom osobom A.
Imaš li sada jasniju sliku o čemu se radi?
To se ne mora dogoditi - da ti budeš prijenosnik - ali i može.
Zato "pušemo na hladno" jer je preopasno se opeći. :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
nitko nije svojom voljom bioterorist, tu nema namjere...
terorist NAMJERNO ruši, pali, lomi i ubija, a netko tko nije svjestan da je zaražen tim ajmoreć virusom, nikad to po definiciji ne može biti.
dakle, BIOTERORIST je TERORIST koji širi bolest, virus, bakterije, nešto NAMJERNO s ciljem da uništi i ubije nekog ili nešto!
dakle, jo, razmisli opet... 🤭
i onaj tko tvrdi da Hrvatska ne može zatvoriti svoje granice, iskontrolirati svojih 3.5 milja stanovnika i očistiti teritorij od virusa za mene je POLITIČAR.
...jer zdrav razum seljaka bi to napravio bez razmišljanja...a ako misliš da je turizam važniji od života (ko naš plenki), nikad se nećemo riješiti virusa...non stop bu mutiral i sranjima nikad kraja...
Ima namjere ako znaš da si zarazan a izađeš među ljude - to je namjera iz nehaja, jedna vrsta kao ubojstvo prvog stupnja, drugog......svako ima svoju težinu i broj godina robije - od par godina do doživotne, a i oduzimanje života počinitelju u nekim državama.

Ako dobiješ službenu obavjest da si zarazan, ili da si kao kontakt mogući zarazitelj, i ako je opće pravilo - Propis, Uredba, da se kao takav moraš izolirati i ne izlaziti iz kuće, onda se svijesni namjerni izlazak može karakterizirati kao jedna vrsta terorističkog čina jer tvoj nemar može izazvati nečiju smrt. Ne možeš reći da nisi znao da si mogući prenositelj virusa ako dobiješ obavjest da jesi i ako ti jasno vele da moraš biti u izolaciji.

Političar upravo zato i postoji - da političkim odlukama u ugroznim situacijama priskrbi najmanju moguću štetu i da balansiranim mjerama omogući funkcionalnost društva i funkcionalnost gospodarstva. Balansira. Jer se trotjednim cjelokupnim zatvaranjm problematika neće riješiti zauvijek - neću ponavljati zbog čega, mislim da sam ljudima već dosadna.
Ali, kada se pocijepimo, sve bu ok. Kao i kod gripe, razvijati će se cijepiva sa raznim tipovima , mutantima virusa, napraviti cjepiva 4/1, 5/1.....pratiti koji su sojevi trenutno u kojem dijelu svijeta aktuelni i cijepiva protiv njih u datom trenutku će ulaziti u proizvodnju.
Dobre su naznake da jedna vrsta cjepiva štiti od više različitih sojeva, a i da se cjepiva brzo mogu prilagoditi novim sojevima. Barem je za sada tako, vele znanstvenici.

Sve bu to dobro uskoro. :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
U krivu si bil, tu sam ali ko da nisam, jučer sam stvarno mislil da mi je zadnji dan na ovome svijetu. Bolove u prsima i leđima sam imal takve da sam plakal od bolova, kapi znoja su cureli zmene, bol je bila neopisiva u leđima, ni sam neznam kaj sam sve popil protiv bolova da me to popusti, danas je bolje malo, moji svi su jučer hteli hitnu zvat a nisam dal, jer se bojim da nebi ostal u bolnici, ali ipak odlučil ak mi nebu sutra bolje da bum moral iti. Uglavno nikad nisam bil bolestan do sad. Kaj me je snašlo ja neznam, ovo je neshvatljivo sve i dugo traje, 8 tjedana već.
Nemoj se igrati, pitaj doktora šta ćeš napraviti.
Čovjek o kojem sam govorila da je umro, 60 godina - samo povišeni krvni tlak - nije mogao skinuti temperaturu tjedan dana, inače se nije nešto previše loše osjećao. U bolnicu je došao prekasno - vele da se virus može čudno ponašati - imaš osjećaj da nije nešto teškoga, ali se u roku dva - tri sata stanje organizma može toliko pogoršati da ljudi odmah završavaju na kisiku.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Razmisljam da ozbiljno shvatim kolegicu JO te ulozim lovu u Pfeizer dionice,a mogel bi v Podravku sad je dosel pravi strucnjak,e jeebiga ga sad sam si stvoril problem nebrem se odluciti. :unsure: :cry:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Evo ja se bum sad nekak spremil i idem na hitnu u bolnicu Zabok, ovo nije normalno kak mene frče cjeloga od boli, nemrem dihati niti hoditi.
Nemoj me,, jel se zajebavaš... ajd reci dase zajebavaš,,

Ne brini, rekao je Plenković da je Hrvatska naručila i više nego joj treba iz više izvora, i da će višak dati BiH.
Na to je Oreškovićeva rekla odakle njemu pravo da daje BiH hrvatsko cjepivo, a Plenković je rekao da je BiH naš hrvatski interes jer želimo BiH turiste na moru, a da bi došli na more, moraju biti cjepljeni.
Tako, ako želiš biti cjepljen, izvoli doći na more da te dalmatinci oderu na smještaju, a restoranđije na ručkovima i večerama, i nemoj tamo da mi jedeš čevape i pice ili girice i piješ limunade kriška limuna, kavena žličica šećera, i četiri litre vode iz pipe, iako ćeš i njih masno platiti. :)
Nešto me ova amnezija hrda,, al šta ću,,,
Kaži ti tvom Plenkiju nek umanji nekih desetak doza,,,
ja što sam bio na Jadranu bio sam,,, nebih svoju rijeku mijenjo za čitav Jadran...

:ppozdrav:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh