Ak ovo pogledam onda.....
- znači doma nisi ništa "dobila"!
- i nitko te ni kušnul u razdjeljak, a kam ti ga...........
- MUHAČ, kaj čekaš?
Muhač ima skoro duplo mlađu i dvaput ljepšu za kušnuti da bi gledal staru babu.
Ali, muhač je moj najdraži moderator, istinabog da se ne češlja na razdjeljak, ali......volem tu ljudinu od čovjeka ko da mi je brat rođeni.
Inače, zar još nije umro taj stereotip po kojem žene "dobivaju" a ne uzimaju?
Ajd korona, ak dokidaš živote, budi fina pa dokini i njega.
Ma nije tako bilo! Nego si ti u ovoj temi počela spamat ,(kao i sad), pa je uslijedilo nekoliko tvoji spamića. Nakon toga je otvorena nova tema, koja je nakon nekoliko dana zaključana.
Ne bih rekla dušice, to što me nije bilo ovdje aktivno neko vrijeme ne znači da nisam ponekada otvarala forum i pratila što se događa. I vidjela politike i raspredanja razna politička od forumaša raznih, moderatora nekih i vlasnika vlastodršca foruma ovog, i rekla sebi - ih, forum diše politički i lijevo i ekstremno desno, nije to za male mice mace kava si ti, pusti ih da se vesele i da lete dok ih izbori opet ne prizemlje.
A da, jesu sada upisi bili presljeni na političku temu ili temu gdje se o politici moglo, samo ne onako kako ja to..... ali da sam ja kao neki, bilo bi to sasvim ok bilo.
Inače, evo, umro neki dan bivši zaručnik muževe sestrične, 34 godine, zdrav načisto potpuno prije korone, prebolio koronu ali korona ostavila na srcu falingu i ode čovjek mlad u naponu snage.
Kaj da se veli osim - cijepimo se.
@plus, kada čitam tako kritike i nezadovoljstva hrvatskih državljana stanjem u Hrvatskoj, stječem dojam da je negdje drugdje , tamo negdje preko jedne ili dvije ili deset granica sve fajn, idila, samo u Hrvatkskoj ništa ne valja, a onda nešto slušam one koji tamo preko jedne, dvije ili deset granica žive, nešto aktuelne vijesti prenesene iz država preko jedne, dvije, deset granica i čujem o teškom kriminalu, gospodarskom i građanskom, pa se masovno usred bijela dana ljude prolaznike ubija, pa se u školama ubija, pa onda u nekim dokumentarcima skužiš da neke škole u radnom odnosu uz nastavnike ima i policajca (što misliš, zašto u školama policajac?), pa se ispred škola i u školama dila droga, pa su demonstracije razne i prosvjedi razni i to nasilni, pa se izlozi lome pa se automobili pale, pa se ljude financijski vara, pa ljudi i gospodarstvenici financijski varaju državu, pa je bankrota više nego otvorenih novih firmi svake godine, pa banke na ulicu bez pardona bacaju nakon tri neplaćene rate kredita i majku sa tri djeteta metar visine, pa države ko i naša socijalu mazi i štiti, beskućnike nahrani i ostavi ispod mosta ili u autu godinama.....
A gledam neki dan Otvoreno, tema hrvatska birokracija, nekoliko "stručnjaka" koji kritiziraju i ocrnjuju i jedan gospodarstvenik - stranac - koji gradi u Hrvatskoj i pobija naše "stručnjake" kako jaaaako dugo vremena treba za dobivanje dozvola raznih, i veli čovjek, oni grade u raznim državama i sasvim je zadovoljan vremenskim rokom u kojem su ishodili sve dozvole u Hrvatskoj - od kupovine terena do dozvola za gradnju, ništa bitno drugačije nego drugdje. Ako su imovinsko - pravni poslovi odrađeni.
Inače, ima petnaestak dana kako nas je mještanin koji ima zemlju sa obje strane naše pitao bismo li mu prodali jer sadi novi voćnjak, pa da si objedini parcelu. Pristali na prodaju nismo po cijenama koje trenutno prevladavaju u našem kraju a on nije bio spreman na puno višu koju smo mi tražili, ali bismo prodali da dobijemo puno više nego trenutno vrijedi - čista proračunata računica jer novac ne trebamo i nije nikakva sila za prodaju, ali smo mu ponudili i alternativu da on kupi jednu približno iste kvadrature na dugoj strani polja koja graniči s našom po cijeni koja nas ne zanima ako njemu paše, sredi na svoj trošak imovinsko pravne poslove i svoje i naše i tako praktično zamijenimo parcele. To mu je odgovaralo, prošle nedjelje je došao po naše generalije, u utorak se napravili prijenosi nekretnina kod javnog bilježnika koji je nakon toga sve sam prosljedio u gruntovnicu, i danas je čovjek nazvao - sve je u gruntovnici uređeno - naša parcela se vodi gruntovno na njega, parcela koju je on kupio vodi se gruntovno na nas. U četiri radna dana. ČETIRI (4).
I kako ja sad mogu pljuvati po državi i kričati kako ništa ne valja kada sam nekada najprije ugovor nosila sama na financiju za određivanje poreza, pa onda na sud za predaju upisa vlasništva, pa sam čekala mjeeeesecima da vlasništvo bude upisano na mene. A sada u četiri radna dana - pljas - sve gotovo - jedan dan kod JB i dalje doma sjediš i sve bude napravljeno bez tebe. I da, i izvatke si možeš isprintati sam, ni to ne moraš gubiti vrijeme i ići u grad i čekati u redu ako ne želiš, ako si sam pišeš kupoprodajni ugovor.
Mi smo sami sebi najveći neprijatelj, gladne nam oči tuđe zelene trave, a kada ju zagrizneš skužiš da i tuđa raste kao zbušci a između njih zagrizneš često i puna usta prašine.
Plus.