johabica, sad si dosta dobro proanalizirala i pojasnila razlike između naših "vladajučih" i onih u Engleskoj.
Organizatori dva HR sprovoda koji su otišli u ekstremu, su organizirali na način da ti sprovodi budu brojčani i spektakularni, a oni tamo su se barem "službeno" držali reda i ogradili od "nepotrebne publike" i mase naroda kao kulisa na predstavi.
(Naš je pokojni župnik znao reči, a kaj Vam je sprovod drugo nego predstava.)
Jednako si tako možda i nehotice "pokazala sebe" da nisi baš nikakva svetica, čim si napisala da si i ti svjesno kršila zadana pravila od onih kod nas na vlasti koje i ovdje tako zdušno podržavaš.
Za razliku od tebe, mi mnogi drugi, smo se koliko smo mogli dostojanstveno i odvojeno od ožaloščenih oprostili, od nama dragih ljudi i radi korona propisa nismo išli "kontaminirati" njihove sprovode, a ti si išla, tako si napisala. Po tome si se svjesno ili nesvjesno svrstala u kategoriju onih, za koje pravila, koje su zadali oni koje i ti podržavaš ne vrijede. Ta pravila su za neke druge, za nas kako ste nas Vi od milja prozvali "stoku sitnog zuba".
Oni koji me znaju, a znao me i veliki dio i onih forumaša kojih više ovdje nem, i onih koji su bili aktivni na temama na kojima i ja, znaju oni da se ja ne mogu "nehotice pokazati" jer godine aktivno provedene ovdje prikazale su me od nožnih noktiju do vrška kose. Mnogi i sada prisuti ti mogu reći moje ime i adresu, neki čak i broj telefona, a ima ih koji su mi bili gosti u mome domu i ja njihov. Puno desetina njih je sa mojim mužem i sa mnom i na velesajmu popilo piće uz ugodan razgovor. Moja tema "Dogodovštine iz naših života" tu na forumu otkriva sve moje loše i dobre strane karaktera, osobnosti, načina života i poimanje dobra i zla. Tako da nikakvih tajni nema, Sonju znaju svi koji su bili zainteresirani znati nešto više od forumske šablone.
Ma da, odlazak kućnim prijateljima na sprovod bio je prekršaj.
Kada ga stavim u kontekst meni nepoznatih i poznatih osoba koje mi, kada nekamo odem, dahću pred licem ili za vratom i kompariram težinu dahtanja pola metra od nosa i moje pažnje održavanja distance na sprovodu, nalazim za svoj postupak olakšavajuću okolnost, iako, naravno, ne i opravdanje koje bi bilo lišeno kritike.
Da, dozvolila sam si svjesni prekršaj, nisam "bezgrješna", niti sam ikada tvrdila da jesam.
Isto tako me iskustvo naučilo da je ona mudra, iz naroda proizašla točna - sto puta nekome napraviš dobro - dobar si u njegovim očima ( u nečijima bedak), sto prvi puta odbiješ iz nekog razloga - zaboravi se sve dobro i loš si.
Zato je nebitan nečiji sud o nama, mi smo ti koji najbolje znamo tko smo i kakvi smo.
Ti meni pripisuješ kategorizaciju onih koji su drugačijeg političkog opredjeljenja nego je moje "stoka sitnog zuba" i mene svrstavaš u kategoriju ljudi koja druge vrijeđa bez da si ikada od moje strane doživio uvredu ili poniženje ili imao prilike pročitati da ja vrijeđam ili omalovažavam nekoga. Zašto? Zbog moje političke orijentacije? Ne govori li to o tebi sasvim dovoljno da bi ti se mogle pripisati karakteristike koje ti pripisuješ meni?
Inače, da, Prvi Predsjednik Franjo Tuđman je rekao da su oni koji rade protiv Države Hrvatske, podrivaju njezinu stabilnost sa namjerom da unište ono što je Hrvatska izborila krvlju u ratu stoka sitnog zuba. I ja se sa time slažem. Takvi jesu stoka sitnog zuba.
Da uđeš u širi kontekst nacionalne i vanjske politike znao bi o čemu je i zašto govorio. Izvrtanje tih njegovih riječi, eksplaotacija i dovođenje istih u drugačiji kontekst nego u kojem su bile izgovorene podmetanje je političkih oponenata u cilju stjecanja partikularnih političkih bodova kod birača koji nisu u stanju shvatiti o čemu je Predsjednik govorio.
Ali, to je dublja i šira politička tema, i ne bismo o tome trebali ovdje razgovarati - ne bih se na to referirala da nisi to spomenuo.
Ovime završavam ovu tematiku sa svoje strane, a ti - kako te volja.