Eto nas u našem pravom elementu, bili smo krava koja je uspješno nadojila veeeeeliku i punu kantu dobroga mlijeka, a onda je evo mahnula s usranim repom i sve je razlijala. Sad si možemo to mlijeko samo vaditi iz govna. Je točno, grdo sam napisal i grdo to zvuči normalnoj osobi zdravog razuma.
(Ja sam bio jedan od onih koji je i ovdje javno hvalio sve dobre poteze i mjere našeg stožera. Zamjerio sam im da podsjetim čitatelje "ovih mojih brljotina" onu hvarsku glupost prije Uskrsa.
Usprkos tome došli smo do više dana uzastopno sa nula novo zaraženih.)
Naši su se vrli političari polakomili, raskuražili i razbahatili, naredili stožeru: popustite stege, kočnice, olabavite, idemo punim gasom u turizam - sada smo mi u HR najbolji na svijetu, zona smo s nulom novo zaraženih. Ujedno su skontali: idemo hitno na izbore, da si na njima dok je sve "korona bajkovito" zacementiramo još nove 4 godine dotoka novca iz praznih saborskih klupa, nema veze što su klupe uglavnom prazne dok traju zasjedanja Sabora, njihova lova stiže svakog mjeseca.
I otvoriše se granice, nahrupiše ljudi jedni nutra drugi van, sve ih je više svaki naredni dan. A onda se dosjetili pametni i vrhunski školovani udarači reketa po loptici, idemo i mi sebi složiti malo bolju zabavu, a gdje drugdje nego na dragom im Jadranu. Da ne bi bili sami dozvaše oni i svoje prijatelje, dok su oni dolazili, naši su im epidemiolozi i graničari valjda veselo mahali s osmjehom od usta do usta, pardon, od uha do uha. Nakrkali se na tijesne teniske tribine, zabave ma miline, ma koja korona.
Pa Hrvatska je od korone zona fraj, a samo nakon par dana, postasmo največa svjetska turistička antireklama.
Bravo naši reketaši, političari i svi koji ste u tome sudjelovali, da vam bog da za kaznu od sad pa na dalje sve mečeve i izbore izgubili. Nama malima je ionak svejedno, kak je rekel Petrica Kerempuh, krepati tu pod plotom ili v katedrali v Zagrebu.
Jesmo se proslavili, sad za nas zna cijeli svijet i svi budu sad pohrlili kao turisti, da nas napumpaju s devizama.
Ne nije ovo nikakav govor mržnje, ovo je samo moj žal nad svima tima tak jako bedastima da su uspjeli usrati i rastrajbati sve dobro kaj se uspjelo napraviti. I kaj sad, i onda nebum pil, vražju mater nebum pil, tak je napisal Pajo Kanižaj, a ja da suzbijem gorčinu, sramotu i razočaranje, kaj drugo morem nego si spiti kupicu vina i pratiti kak bedaki suvereno vladaju na ovim prostorima. Njihovim je glupostima samo svemir granica.
Što je nama ovo trebaloooooo!